Vineri,
07.10.2022
Cer Senin
Acum
14°C

Teatrul Gong prezintă noi ateliere de creație, la început de vacanță

Teatrul Gong prezintă noi ateliere de creație, la început de vacanță

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu suplimentează atelierele de creație la începutul vacanței de vară și introduce un modul nou pentru construcția de terarii cu plante verzi.

Copiii cu vârsta între 6 și 10 ani sunt invitați să descopere culisele teatrului printr-o serie de întâlniri educative, în care vor fi provocați să lucreze în echipă și să își dezvolte abilitățile creative și de comunicare. Sesiunile de lucru au caracter practic, iar participanții vor învăța, sub coordonarea unor profesioniști, să aplice diferite tehnici de bricolaj pentru a-și construi propriile accesorii sau elemente de decor. Fiecare atelier are o durată de aproximativ o oră și treizeci de minute, iar o grupă este formată din maxim doisprezece copii. La finalul proiectului copiii păstrează toate obiectele create în cadrul atelierelor.

Aurelia Călinescu deschide seria atelierelor de vară (sâmbătă, 16 iunie, de la ora 10:00 și 12:00) printr-o sesiune de lucru în care copiii își vor construi și accesoriza un peștișor auriu care să le îndeplinească toate dorințele. Tot Aurelia Călinescu îi va pregăti pe participanți de vacanță, printr-un atelier de construit pălării de vară (sâmbătă, 30 iunie, de la ora 10:00 și 18:00).

Programul de ateliere continuă în zilele de miercuri (20 iunie, 27 iunie, 4 iulie, de la orele 10:00 și 18:00) printr-o provocare lansată de actorul Anton Balint, cu ajutorul căruia cei mici vor descoperi lumea plantelor suculente, dar și cum se construiește și întreține un terariu cu plante.

Atelierul în limba germană coordonat de Sandi Rusu (miercuri, 27 iunie, ora 18:00) va avea ca obiectiv construirea unor plăcuțe colorate pentru ușa de la intrarea în casă (Türschilder), astfel încât să creeze pretextul unui forum în care cei mici să învețe să se prezinte într-o limbă străină și să discute despre hobby-urile lor.

Totodată, cei mici vor fi provocați să reconstituie elemente din decorul spectacolelor „Vrăjitorul din Oz” (joi, 21 iunie, ora 18:00) și „Hansel și Gretel” (joi, 28 iunie, ora 18:00) cu ajutorul unor elemente 3D create de Claudia Benchea, astfel încât să parcurgă drumul personajelor și să dezbată traseul acestora.

Diana Ribana continuă seria atelierelor, de această dată în aer liber, în curtea interioară a teatrului (sâmbătă, 23 iunie, de la orele 10:00 și 18:00). „Atelierul de creat povești” va avea ca temă fructele și importanța lor, iar participanții vor construi fructe din pluș, cu ajutorul cărora vor inventa împreună povești cu final fericit.

Accesul copiilor la atelierele de creație se face exclusiv pe baza tichetelor rezervate la sediul teatrului, de miercuri până vineri între orele 11:00 – 18:00, sâmbăta între orele 10:00 – 18:00, iar duminica de la 10:00 la 14:00. Prețul unui tichet este de 14 lei, asigură accesul la atelier o singur dată și include toate materialele necesare.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus