Duminică,
23.06.2024
Parțial Noros
Acum
24°C

Ministrul Culturii a venit la Sibiu, pentru FITS 2018

Ministrul Culturii a venit la Sibiu, pentru FITS 2018

Ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu, a participat joi, 14 iunie, la premiera spectacolului „Povestea prinţesei deocheate", de Silviu Purcărete, din cadrul Festivalului Internațional de Teatru, anunță pagina oficială de internet a ministerului.

Cu acest prilej a fost inaugurată sala „Eugenio Barba" a Fabricii de Cultură, o inițiativă public-privată, demarată de Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu.

„M-am bucurat să revăd foști colegi, alături de care am împărțit scena și alături de care m-am simțit minunat. La fel de minunată este și inițiativa Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu, de recuperare a unui spațiu industrial și transformarea acestuia într-un important centru de cultură. În ultimii 25 ani, Sibiul a devenit nu doar una dintre scenele naționale cele mai inovatoare și active, ci o capitală – întâi românească, apoi europeană și mondială! – a teatrului. În aceste cuvinte se ascund 25 ani, adică 9131 de zile și deseori nopți de vis, de speranță, de înfrigurare, de eforturi susținute și uneori neîmplinite, dar reluate iar și iar, pentru a prezenta lumii întregi unul dintre cele mai mari și renumite festivaluri internaționale de teatru ale acestui început de mileniu. Ca actor și ca ministru al Culturii, mă înclin cu recunoștință și smerenie în fața acestei imense dăruiri de suflet, talent și energie”, a declarat ministrul George Ivașcu.
Cea de-a 25-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu se va încheia duminică, 17 iunie.

 

Foto: facebook/ FITS Dragoș Dumitru

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus