Miercuri,
03.06.2020
Partial Noros
Acum
14°C

Lunga vară fierbinte a politicii românești

24 Iunie 2018 19:31

După toate aparențele vom avea o vară foarte fierbinte și decisivă. Limitele unei politici responsabile sunt pe cale de a fi pulverizate în atmosfera cenușie a spaimei, temerii și fricii. Măsurile extreme preconizate de echipa Dragnea pentru a dribla legea și justiția vor atinge punctul de fierbere dincolo de care nici cei circa 20% din electorat care i-au acreditat în alegeri nu-i vor mai susține. Zi de zi, ceas de ceas, se încarcă tensiunea între actualii guvernanți și opinia publică.

„Acomodarea” legislației penale la pretențiile și condițiile infractorilor ca și legarea mâinilor procedurii judiciare în așa fel ca infractorii să nu mai poată fi depistați și judecați – măsuri amenințătoare lansate furios pe piață de Dragnea din poziție de dublu condamnat – nu vor putea fi tolerate de români.  Spre exemplu, dezincriminarea abuzului în serviciu ar crea un adevărat haos. Cum să tolerezi abuzul prin care se aduce atingere bunei funcționări a instituțiilor statului, prin care se manevrează uriașe prejudicii bugetului și avuției naționale?Faptele de acest gen trebuie reprimate indiferent ce titulatură legislativă li s-ar da.

De altfel, este de presupus că în conștiința lor nu toți PSD-iștii i-ar ține isonul. Sunt și printre ei oameni cu scaun la cap, responsabili, care se văd antrenați într-o aventură extrem de riscantă pentru țară. Apoi, înafară de justiție, ei lansează  lupta deschisă cu președintele țării căruia nu-i pot limita prin lege organică competențele de comandant al forțelor armate și președinte al CSAT, cu SRI, SIE și SPP, instituții de forță care nu sunt sub comanda lor. Lucrurile se pot împinge până la punctul la care și oameni cu bună judecată din cadrul acestor forțe s-ar putea să-și dea seama, ca cetățeni responsabili, că situația este adusă la limitele inacceptabilității.

De altă parte, inflația, prețurile, devalorizarea leului, explozia ROBOR-ului - pentru masa îndatoraților la credite - anulează sau chiar depășesc sporurile populiste la salarii și pensii. Politica PSD-ALDE-UDMR riscă să înece țara în datorii pentru a putea face față cheltuielilor sociale - nu mai vorbim de cele privind dezvoltarea economică de care nici nu mai pomenesc – iar românii își dau tot mai mult seama de urmările unei asemenea politici distructive.

În fine, este de așteptat că nici Uniunea Europeană nu va sta cu mâinile  încrucișate. Nu este de crezut că „teribilul”Dragnea care ne-a amenințat că merge „până la capăt” va avea tupeul să sfideze Europa și SUA. Vom vedea. Dacă o va face însemnează că are în spate alte forțe externe. Este la limita nebuniei să crezi că poți abate o țară și un popor de la un drum și o poziție pe care le-a câștigat cu trudă și luptă, numai ca un ins de teapa lui Dragnea și alți acoliți de seama lui să scape de rigorile legii și ale justiției.

Este aici o chestiune de evoluție și manifestare a psihologiei populare, a psihologiei de mase. România și populația ei n-au intrat într-un tunel al orbirii și surzeniei. La lumina secolului XXI românii nu-i vor imita pe locuitorii peșterii lui Platon. Au demonstrat-o cu vârf și îndesat în 1989. Nu vor tolera nici acum umilința și batjocura la adresa lor, la adresa țării, la adresa valorilor fundamentale de adevăr, de dreptate, demnitate și onoare. Nu se vor lăsa îngenuncheați de o adunătură teleormăneană care abia buchisește abecedarul politicii. Ar fi de dorit, ar fi benefic pentru țară ca cel puțin acum, în ceasul al 12-lea, aceștia să  se trezească din visul lor urât, să nu întindă coarda rezistenței psihologice până la punctul de ruptură.

Vizualizari: 429

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus