Joi,
19.05.2022
Acum
0°C

Câștigătorul Turului Spaniei vine la Turul Ciclist al Sibiului

Câștigătorul Turului Spaniei vine la Turul Ciclist al Sibiului

Rutierul american Chris Horner, care în 2013 a câştigat Turul Spaniei, va lua startul, alături de Team Illuminate, la ediţia din acest an a Turului ciclist al Sibiului, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

Christopher Lee Horner, poreclit "Zâmbăreţul" de pe vremea când era la Astana, revine în după ce, vreme de doi ani, s-a luptat cu probleme medicale care l-au ţinut departe de competiţii. Horner a activat la Francaise des Jeux, Saunier-Duval, Avitamon-Lotto, Astana, RadioShack şi Lampre Merida şi, în afară de Vuelta, mai are la activ victorii de etapă în Turul Elveţiei, Turul Romandiei, cărora li se adaugă două victorii la general în Turul Californiei, Turul Georgiei, Turul Ţării Bascilor etc.

Echipa continentală Team Illuminate a făcut o surpriză frumoasă anul trecut câştigând prima etapă la Sibiu, prin Edwin Avila.

Turul ciclist al Sibiului 2018 dă startul pe 5 iulie pentru cele 20 de echipe care vor căuta să-şi adjudece victoria în cea mai spectaculoasă competiţie de şosea din România. TCS 2018 este o cursă pe etape de categoria 1 înscrisă în calendarul competiţional UCI Europe Tour şi se va derula în perioada 5-8 iulie.

Turul va oferi spectatorilor două etape montane de foc pentru căţărători, care probabil vor fi decisive în adjudecarea titlului, un contratimp pe echipe şi o etapă pentru sprinteri. După tradiţionalul prolog din centrul istoric al Sibiului (joi 5 iulie), a doua zi Turul intră direct în etapa-regină Sibiu - Cisnădie - Avrig - Bâlea Lac, care se anunţă foarte spectaculoasă, deoarece ascensiunea pe crestele Masivului Făgăraş, la 2.040 m altitudine, vine la capătul unei etape relativ scurte (90 km). Câştigătorul nu va avea prea mult timp de sărbătorit, afirmă organizatorii, deoarece trebuie să-şi apere avantajul în cea mai lungă etapă a competiţiei: Sibiu - Avrig - Agnita - Păltiniş (195 km). În ultima zi, duminică dimineaţa spectatorii vor vedea formaţiile la lucru în contratimpul pe echipe Sibiu - Cisnădioara - Cisnădie (10 km) şi apoi după-amiază, la capătul ultimei etape, Sibiu - Mediaş - Bârghiş - Sibiu (145 km), cu finişul în Piaţa Mare.

Turul Sibiului a ajuns la a opta ediţie şi atrage numeroase echipe din Europa, America şi Asia. La start se vor alinia două formaţii "veterane" ale Turului, pro-continentalele CCC Sprandi Polkowice şi Androni Giocattoli Sidermec, aflate în top 10 în clasamentul pe echipe al UCI Europe Tour (locul 6 şi respectiv 8). CCC Sprandi se bazează pe serviciile lui Jan Tratnik, campion al Sloveniei, învingător în Turul Slovaciei şi Volta Limburg, în vreme ce fabrica de talente a lui Gianni Savio de la Androni Giocattoli a găsit o nouă vedetă columbiană - tânărul Ivan Ramiro Sosa, care şi-a început încălzirea câştigând Adriatica Ionica (UCI 2.1).

Turul va avea şi o importantă prezenţă românească: continentalele Team Nowak (fosta Tuşnad Cycling Team) şi Mstina-Focus, cărora li se adaugă echipele naţionale ale României şi Moldovei.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus