Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat în această dimineaţă, că parlamentarii formaţiunii nu vor vota moţiunea de cenzură iniţiată de senatorii şi deputaţii PNL, USR şi PMP, ei urmând să părăsească sala plenului după dezbatere. ”Vom participa la dezbaterea moţiunii de cenzură. Vom avea şi noi de spus acolo ceva, aşa cum fiecare grup parlamentar are câteva minute şi vom spune acolo punctul nostru de vedere şi vom părăsi sala, vom fi absenţi. Deci nu se pune problema să asigurăm cvorumul, să ne abţinem, să nu ştiu ce. Nu vom fi în sală şi vom fi absenţi în momentul votului”, a declarat Kelemen Hunor, citat de Mediafax.
El a mai afirmat că PSD va demonstra că, alături de ALDE, are majoritate. ”Moţiunea de cenzură este un instrument esenţial în ceea ce priveşte controlul guvernului şi chiar este mai mult - se poate schimba rezultatul alegerilor parlamentare, majoritatea parlamentară se poate schimba prin moţiunea de cenzură, dar ca să se întâmple acest lucru e nevoie ceva mai mult decât o critică, mai mult sau mai puţin coerentă, trebuie şi o viziune despre viitor, un lider, un program de guvernare, o listă de miniştri cu care poţi să mergi în a doua clipăă mai departe, ceea ce lipseşte în acest moment”, a adăugat preşedintele UDMR după şedinţa grupurilor reunite ale senatorilor şi deputaţilor formaţiunii.
Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!"
Camera Deputaţilor şi Senatul vor dezbate şi vota astăzi, în plen reunit, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. PNL şi USR au anunţat că în timpul şedinţei vor fi manifestaţii în faţa Casei Poporului. De cealaltă parte, PSD a spus că la Parlament ar putea veni susţinători ai coaliţiei.
Prezentarea moţiunii de cenzură a avut loc în şedinţa de luni a plenului reunit al Parlamentului, votul final fiind dat astăzi, începând cu ora 14:00. Moţiunea de cenzură a PNL, susţinută de USR şi PMP, este intitulată "Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!", iar liberalii critică Exectivul pentru rata record a inflaţiei, de 5.4%, creşterea ROBOR şi tentativă de subordonare politică a magistraţilor.
Chestionat ce se poate întâmpla dacă, în ziua votului moţiunii vor fi la Parlament şi susţinătorii PSD-ALDE şi cei ai Opoziţiei, Manda a replicat: "Sunt două variante, fie să-i putem compara numeric, fie să ajungă la conflict. Numai că ce vedem azi că se întâmplă, inclusiv la nivelul Parlamentului, s-ar putea să îşi dorească în continuare, cei care vin acum, protestatarii astfel de acţiuni. Am luat şi măsuri în Parlament, însă te poţi gândi că susţinătorii USR vin la restaurant, să ia furculiţa şi apoi să fugă cu fuculiţa prin Parlament."
Potrivit procedurii parlamentare, o moţiune de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii. Pentru a fi adoptată, o moţiune de cenzură are nevoie de votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Numărul total de parlamentari, în prezent, este de 465. Pentru a trece o moţiune de cenzură este nevoie de 233 de voturi.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Kelemen Hunor , Casei Poporului , Camera Deputatilor , PSD , Liviu Dragnea , PNL , USR , Guvernului Dăncilă , parlamentari , votare , Demiterea Guvernului Dragnea , motiune , UDMR , Gheorghe Aldea
Vizualizari: 1360
Ultimele comentarii
Acum 43 minute
@Emil
Acum 1 oră
Z
Acum 1 oră
Emil
Acum 2 ore
...
Acum 2 ore
Emil