Miercuri,
19.06.2024
Cer Senin
Acum
30°C

Turcan: Adio, Spațiul Schengen! Adio, stat de drept

Turcan: Adio, Spațiul Schengen! Adio, stat de drept

Președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, a reacționat astăzi după apelul făcut de 12 state ale lumii care cer majorității PSD – ALDE să se oprească din modificarea legilor justiției. ”Oare Dragnea și majoritatea PSD-ALDE vor să redefinească DEMOCRAȚIA? Oare vor să-i învețe pe reprezentanții Belgiei, Canadei, Danemarcei, Elveţiei, Finlandei, Franţei, Germaniei, Luxemburgului, Olandei, Norvegiei, Suediei şi ai Statelor Unite ale Americii ce înseamnă stat de drept? Dragnea, Iordache și Tăriceanu trebuie să iasă din gândirea ceaușistă unde în plin totalitarism se vorbea despre ”democrație”, ”libertate” și ”pace”. Să fie foarte clar, ei au declarat război românilor cinstiți și îi apără pe infractori. Statele occidentale cer autorităților ”să evite schimbările care ar slăbi statul de drept sau capacitatea României de a lupta împotriva infracţionalităţii şi corupţiei”. Este un avertisment dur care nu ar trebui ignorat. Ministrul de externe și cel al justiției trebuie să explice importanța acestei poziționări în ședința de guvern de astăzi și dacă nu se vor lua măsuri – să demisioneze. (...) Dacă Iordache va continua atacul asupra justiției și a statului de drept, consecințele vor fi suportate de toți cetățenii României. Adio, Spațiul Schengen! Adio, stat de drept! Adio, prosperitate, stabilitate economică și socială!”, susține Turcan într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Mesajul celor 12

12 state partenere, Belgia, Canada, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Suedia şi Statele Unite ale Americii, au transmis astăzi autorităţilor române un mesaj comun prin care cer să nu fie slăbit statul de drept prin modificarea Codurilor penale şi de procedură. "Noi, partenerii şi aliaţii internaţionali ai României, facem apel la toate părţile implicate în modificarea Codului Penal şi a Codului de procedură penală să evite schimbările care ar slăbi statul de drept sau capacitatea României de a lupta împotriva infracţionalităţii şi corupţiei. România a demonstrat un progres considerabil în combaterea corupţiei şi construirea unui stat de drept eficient. Îi încurajăm pe români să continue pe această cale. Partenerii UE evocă de asemenea concluziile Consiliului European privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare, din 12 decembrie 2017, care solicitau României să îşi concentreze eforturile asupra consolidării progreselor obţinute, să evite orice paşi înapoi şi să apere independenţa judecătorilor şi procurorilor", se arată în declaraţia făcută în numele Belgiei, Canadei, Danemarcei, Elveţiei, Finlandei, Franţei, Germaniei, Luxemburgului, Olandei, Norvegiei, Suediei şi Statelor Unite ale Americii.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Niculae Lostriţeanu

Acum 5 ani

Toate astea spuse de d-na Turcan, aceasta Kill Bill a prostiei moldovenesti, infiate de traditionalistii sibieni? Pai mai bine votez PSD cu 2 maini, decat fosta iuby a lui Stolo, patronesa de firme de salubritate!!!
Raspunde

dancp2

Acum 5 ani

adio turcan pdlista basista ebista taietoare de pensii,salarii,scoli si sptale in guvernul boc nutzi ! acest kill bill de botshani teleportata la sibiu de draga stolo via univers=itatea roger! este ceva neam cu carina v turcan arestata de kgb in rusia /suspecta de spionaj? cu inca doi trei ca blonda de la botsheni pnl un partid de clasa o sa ramina fara votanti!aasta se vrea sau banii d ela gunoaie?firme de casa la care pompeaza bani publici bunica,junele de laprimarie si profa de muzica de la cons.judetean?
Raspunde

Erlkonig

Acum 5 ani

Hai si pentru tine provocarea care o am pentru orice psdac: arata-mi o pensie taiata si platesc de 10 ori diferenta. Si ce-i prostia asta de template care v-a dat-o sefutzii de la psd. Macar stii cine l-a regizat sau vreun actor care joaca-n el? (Intrebare pt. toti psdacii care folosesc templateul)
Raspunde

Dumitru

Acum 5 ani

Daca sunteti asa de iubitori de tara si popor (nu de salariile ce le incasati ca si parlamentari), de ce nu va dati demisia toti cei din opozitie in bloc??? Atunci sa vedem cum mai functioneaza parlamentul fara o treime din parlamentari??? Aveti sange?? Aveti curaj si onoare??? De vorbe suntem satui ca un cal de fan primavara!!! Si de voi suntem satui sa va mai auzim si vedem!! Noi nu va vrem!!! Da ne vreti voi...
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 5 ani

Multe flori sunt, dar puţine Rod în lume o să poarte, Toate bat la poarta vieţii, Dar se scutur multe moarte. E uşor a scrie versuri Când nimic nu ai a spune, Înşirând cuvinte goale Ce din coadă au să sune. Dar când inima-ţi frământă Doruri vii şi patimi multe, Ş-a lor glasuri a ta minte Stă pe toate să le-asculte, Ca şi flori în poarta vieţii Bat la porţile gândirii, https://Versuri.ro/w/aly1 Toate cer intrare-n lume, Cer veştmintele vorbirii. Pentru-a tale proprii patimi, Pentru propria-ţi viaţă, Unde ai judecătorii, Ne'nduraţii ochi de gheaţă? Ah! atuncea ţi se pare Că pe cap îţi cade cerul: Unde vei găsi cuvântul Ce exprimă adevărul? Critici voi, cu flori deşerte, Care roade n-aţi adus - E uşor a scrie versuri Când nimic nu ai de spus.
Raspunde

AGNES

Acum 5 ani

ADIO TZURCANA !! :)
Raspunde

Stroe vasilica

Acum 5 ani

....DOAMNA TURCAN,DIN NEFERICIRE SUNTEM SORTITI NOROIULUI,BALACARELII,POLITICA DE DUPA LOVITURA DE STAT SI MINERIADE SI APUSENI SI MARACINENI SI SIUT GHIOL SI COLECTIV...NESOLUTIONATE!ORI LASATE N ,,coada de peste,,,sa priasca malul,noroiul,ceata,fumul,celor care stiu a pescui in ape tulburi,mizerabile,in mocirle....este dovada tenacitatii(asa fragila si firava sunteti...)eu una as lasa dracului totul...mascareala,duplicitate, ...biata tara,a fost si este prinsa pe picior gresit...nu avem demnitatea necesara celor 100 de ani de la unirea de la alba,sau cati ani or fI de la marea plangere a inmormantarii marelui stefan cel mare...mari evenimente.,mari oameni,MICI EPIGONI....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus