Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Deschiderea Transfăgărășanului, amânată din cauza codului portocaliu de ploi abundente

Deschiderea Transfăgărășanului, amânată din cauza codului portocaliu de ploi abundente

Deschiderea Transfăgărășanului se amănă din cauza fenomenelor meteorologice potrivnice, anunță reprezentanții CNAIR. Drumul ar fi urmat să fie redeschis circulației, ca în fiecare an, în jurul datei de 1 iulie.

"Având în vedere avertizarea meteorologică emisă de Administrația Națională de Meteorologie care anunță cod portocaliu de ploi abundente pentru mai multe județe, printre care și județul Sibiu pe raza căruia este DN 7C, CNAIR a decis, pentru siguranța participanților la trafic, că circulația rutieră pe Transfăgărășan, între Piscul Negru și Bâlea Cascadă (km 104+000 – km 130+800), rămâne închisă pentru toate categoriile de autovehicule", se arată într-un comunicat de presă.

Fenomenele meteorologice manifestate prin instabilitate atmosferică și ploi abundente reprezintă un real pericol pentru participanții la trafic, mai ales la mare altitudine, cum este cazul Transfăgărășanului, mai spun reprezentanții CNAIR.

Acest sector de drum se va deschide doar după îmbunătățirea condițiilor meteorologice și verificarea stării drumului, astfel încât să fie îndeplinite condițiile de siguranță pentru cei care aleg acest traseu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

6 comentarii

Lucretian Dragoianu

Acum 5 ani

Pesedeul.e de vina, huooo! DNA sa vina sa va ieie!!!
Raspunde

Ana Malaiu

Acum 5 ani

DNA, se aude??? Rezistentilor, hai la protest!!!
Raspunde

Zona vest

Acum 5 ani

"Specialistul" în autostrăzi prăbuşite, sibianul Narcis Neaga, repus de Dragnea director la CNAIR, are probabil ceva cu cei de pe Transfăgărăşan.Înlătură concurența celor de pe valea Avrigului unde Neaga are şi el sărmanul o vilă?Oricum a intrat în istorie...niciun director nu a " reuşit" asemenea "performanțe" !
Raspunde

Dragos

Acum 5 ani

Pe cand am luat si eu permisul pentru categoria A sa ma plimb cu moto pe acolo... este inchis drumul. Pacat :( . Bine ca nu am pornit incolo sa aflu asta abia acolo ...
Raspunde

Ricardo Ceptura

Acum 5 ani

În forma/condiția actuală, dacă e să fiim totuși sinceri cu realitatea, acest drum este unul complet inutil. Bine, dincolo de faptul că pentru a ajunge din județul Sibiu în Argeș pe această rută, consumi cu aproape 1/3 mai mult (la urcare consumul se dublează), drumul în sine este deschis 3-4 luni pe an! Destinație turistică nu prea putem spune că ar fi, deoarece este subdezvoltată până la ridicol și de 30 de ani nu se încearcă nimic concret cu zona aceea la mare altitudine, perfectă pentru o stațiune de schi. Înțeleg că este imposibil de securizat 100% în sezonul de avalanșe, și sunt de acord că dacă ninge 12 ore pe zi timp de o lună întreaga, luna aceea drumul ar trebui ținut închis, însă cum reușesc oare alte state să nu închidă drumurile lor de acest gen mai mult de 1-2 luni pe an și al nostru stă închis și câte 10 luni?! Este oare vorba despre o inginerie extraterestră acolo, iar noi nu avem acces la ea? Ba chiar au fost guverne care anunțau că au în vederi implentarea de soluții tehnice și investiții, astfel încât drumul să nu stea închis mai mult de 3-4 luni, dar până în 2018 nu s-a investit un Leu în acestă direcție, iar “cel mai grozav drum din lume” (conform TopGear) stă să alunece la vale, metru cu metru, benzile se îngustează... trist.
Raspunde

Catalin

Acum 5 ani

Bine ca in ziua de azi ai permisul si degeaba il ai... unii smardoi tot incalca legea si se duc ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus