Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Următoarele reparații de cartiere din Sibiu costă peste 18 milioane de lei

Următoarele reparații de cartiere din Sibiu costă peste 18 milioane de lei

Consilierii locali ai Sibiului au aprobat, în ședința din această săptămână, indicatorii tehnico-economici ai lucrărilor de reparații capitale a mai multor străzi din Ștrand. Lucrările prevăzute pentru acest cartier vizează și cablajul metropolitan și iluminatul stradal.

Zona cartierului Ștrand vizată de lucrările de reparații capitale ai căror indicatori tehnico-economici au fost aprobați este delimitată de perimetrul străzilor Vasile Cârlova – Ștrandului – Moldovei – Cristian – Dimitrie Cantemir – Aurel Decei – prof. Ioan Moga – Maramureșului – Vasile Cârlova. În această zonă, lungimea totală a străzilor este de 6,5 km, parcările proiectate urmând a avea o suprafață totală de 17.255 de mp. Documentația aprobată de consilierii locali prevede cheltuieli totale cu acest proiect de maxim 18,2 milioane de lei, dintre care lucrările de construcție și montaj sunt aproximate la cel mult 16,8 milioane de lei. Sumele includ și TVA.

Documentația pentru reabilitarea respectivei zone de cartier a fost realizată de o societate din Iași – Nordic Vision SRL - , iar în forma prezentată public nu include estimări despre perioada de realizare a lucrărilor. “Realizarea investiției va conduce la modernizarea infrastructurii de bază a acestei zone de străzi, prin realizarea unui spațiu carosabil și trotuare, precum și reabilitarea sistemului de iluminat public și crearea unei rețele de cablaj metropolitan“, se arată în raportul care a însoțit proiectul de hotărâre adoptat de consilierii locali. Iluminatul stradal va fi modernizat doar în zona cuprinsă între străzile Doljului – Maramureșului – prof. Ioan Moga – Cristianului – Vrancei și Ștrandului, lungimea totală a rețelei fiind estimată la 3,8 km. În ceea ce privește rețeaua de cablaj metropolitan, datele referitoare la lungimea acesteia au fost înlocuite cu numărul de profile. “Se vor monta un număr de 218 profile tuburi de protecție rețele metropolitane“, se arată în proiect. Canalizarea menajeră și rețeaua de apă vor fi înlocuite pe o lungime de câte aprox. 750 de m, în timp ce canalizarea unitară va fi realizată pe o porțiune cu o lungime de un km.

Cel mai probabil, lucrările efective de reparații vor fi scoase la licitație abia anul viitor, după ce sumele necesare acestor lucrări vor fi prinse în bugetul local.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Hans Jorg Cunt

Acum 5 ani

La noi in cartierul arhitectilor unde am investit zeci de milioane de euro bani munciti de ce nu se face nimica?
Raspunde

Calin

Acum 5 ani

Acolo sa va faca Primaria Cisnadie de care tineti
Raspunde

un sibian

Acum 5 ani

care e legatura cu Sibiul? cand "ai investit" n-ai stiut ce si unde cumperi?
Raspunde

un sibian

Acum 5 ani

pai nu e evident? daca tu dai banu ca fraieru fara sa stii macar pe cine trebuie sa intrebi de strazi, ce sa-ti mai zicem?
Raspunde

marius

Acum 5 ani

intreba pe ala de e sef la Cisnadie . Ca solutie de viitor renuntati la buletinele de Sibiu sau din ce alte locatlitati aveti , faceti buletine de Cisnadie si mergeti la vot cand sunt alegerile .
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Alex Fuiuc

Acum 5 ani

Sibiul este un model de urmat in ce priveste atragerea fondurilor europene, reabilitarea centrului istoric si a cartierelor! Sibiul in sine este un pol de bunastare, putere, civilizatie si nivel de trai! Rezultatul se datoreaza impreunarii dintre traditia sibiana si harnicia noilor veniti!
Raspunde

un sibian

Acum 5 ani

nu pare sa se faca cu adevarat ceva de ci 18 mil ron...cel putin din cele scrise mai sus...zona Dimitrie Cantemir - Sacel arata ca dupa bombardament...pare ca e ok si nu se atinge nimeni de ea...???
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus