Joi,
09.02.2023
Parțial Noros
Acum
-8°C

FOTO-Cu ce mâncare se laudă Sibiul în Parlamentul European

FOTO-Cu ce mâncare se laudă Sibiul în Parlamentul European

Mâncarea tradițională din zona Sibiului a ajuns săptămâna aceasta la Parlamentul European, acolo unde mai mulți europarlamentari au avut ocazia de a gusta din bucate specifice județului nostru, dar și de a afla mai multe informații despre zona Transilvaniei, despre minoritățile germane și despre România în general. 

Sibiul a mers la Parlamentul European de la Bruxelles, pentru prima dată, cu un dulce tradițional din zonă, hencleș. Prăjitura a avut mare succes printre invitați, dar nici brânza de burduf sau zacusca nu s-au lăsat mai prejos.

„Suntem pentru prima dată la Parlamentul European, într-o seară deosebită, pentru prezentarea minorității germane din România. Ca specialități am ales pe partea culinară hencleș de la Cisnădioara, brânză de burduf, zacuscă, vin de Jidvei, un început de regiune gastronomică 2019. Mulțumită FDGR care a cooperat cu Ambasada Germaniei și cu europarlamentarul Siegfried Mureșan, am reușit să participăm la această seară și să promovăm atât Sibiul cât și Transilvania la cel mai înalt nivel. Am venit pregătiți cu cărți de vizită și mici flyer-e cu informații despre zona noastră și îi invităm pe oameni să ne viziteze, că nu suntem prea departe”, spune Juliane Henning.
sibiu gastronomic parlamentul european (5)

Printre produsele românești oferite invitaților la parlament s-au mai numărat slănina, pâinea pe vatră, ciocolata de casă și vinetele.

sibiu gastronomic parlamentul european (6) sibiu gastronomic parlamentul european (4) sibiu gastronomic parlamentul european (2) sibiu gastronomic parlamentul european (1)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Dorin

Acum 4 ani

Felicitari pentru zacusca si vinul de Jidvei !
Raspunde

XYZ

Acum 4 ani

Județul Sibiu va fi regiune gastronomica europeană in 2019... Ce legătura are vinul de Jidvei cu produsul local din județul Sibiu ? De vecinătate ?!? Eventual... Din neștiința sau din proasta înțelegere se insinuează si vecinii in acest program generos ? Sau din interese meschine... Avem aceasta oportunitate pentru produsele locale . Trebuie valorificata ca atare !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus