Mâncarea tradițională din zona Sibiului a ajuns săptămâna aceasta la Parlamentul European, acolo unde mai mulți europarlamentari au avut ocazia de a gusta din bucate specifice județului nostru, dar și de a afla mai multe informații despre zona Transilvaniei, despre minoritățile germane și despre România în general.
Sibiul a mers la Parlamentul European de la Bruxelles, pentru prima dată, cu un dulce tradițional din zonă, hencleș. Prăjitura a avut mare succes printre invitați, dar nici brânza de burduf sau zacusca nu s-au lăsat mai prejos.
„Suntem pentru prima dată la Parlamentul European, într-o seară deosebită, pentru prezentarea minorității germane din România. Ca specialități am ales pe partea culinară hencleș de la Cisnădioara, brânză de burduf, zacuscă, vin de Jidvei, un început de regiune gastronomică 2019. Mulțumită FDGR care a cooperat cu Ambasada Germaniei și cu europarlamentarul Siegfried Mureșan, am reușit să participăm la această seară și să promovăm atât Sibiul cât și Transilvania la cel mai înalt nivel. Am venit pregătiți cu cărți de vizită și mici flyer-e cu informații despre zona noastră și îi invităm pe oameni să ne viziteze, că nu suntem prea departe”, spune Juliane Henning.

Printre produsele românești oferite invitaților la parlament s-au mai numărat slănina, pâinea pe vatră, ciocolata de casă și vinetele.
Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download
Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube
Tag-uri: Parlamentul European , Ambasada Germaniei , mancare sibiu , Juliane Henning , hencleș , Pentru Sibiu , Teatrului Naţional Bruxelles , Siegfried Mureșan
Vizualizari: 4298
Ultimele comentarii
Acum 4 ore
Gigi
Acum 4 ore
Sandokan
Acum 4 ore
Rammstein
Acum 6 ore
IULIAN
Acum 6 ore
Emil