Duminică,
02.10.2022
Cer Senin
Acum
12°C

Industria automotive a depășit 40 de miliarde de lei. Continental este pe primul loc

Industria automotive a depășit 40 de miliarde de lei. Continental este pe primul loc

Cele mai recente date de la Registrul Comerțului, centralizate de Ziarul Financiar, arată că industria automotive a depășit în 2017 o cifră de afaceri de 40 de miliarde de lei.

Pe primul loc în topul celor mai mari producători de componente auto se află compania Continental – cu toate diviziile pe care le deține în România, înregistrând în 2017 afaceri în creștere cu 18% și totalizând peste 14 miliarde de lei.

Grupul Continental a ajuns deja în România la 20.000 de angajaţi, dintre care 5.700 sunt ingineri şi specialişti IT&C, adică salariaţi foarte bine plătiţi care aduc o valoare adăugată foarte mare, spre deosebire de producătorii de cablaje care promovează investiţii mari, dar care îşi plătesc angajaţii cu minimul pe economie, sau salarii apropiate de acesta.

Continental produce în România senzori şi unităţi de control pentru BMW Seria 7, cea mai avansată din punct de vedere tehnologic limuzină din lume, dar şi pentru Porsche Panamera sau chiar celebrul SUV Bentley Bentayga, care ajunge la peste 300.000 de euro.

Pe de altă parte, cea mai mare creștere înregistrată anul trecut aparține companiei Star Assembly din Sebeș, care a ajuns în 2017 la o cifră de afaceri 7,3 miliarde de lei, de aproape cinci ori mai mare decât în anul precedent.

Topul este continuat de Autoliv România, cu 3,9 miliarde de lei cifră de afaceri în 2017, Takata Petri – 2,7 miliarde și Hella România – 2,7 miliarde.

Creștere impresionantă din ultimul an a fost pusă de experți pe seama dezvoltării pieței auto pe plan mondial și deschidere de noi uzine în regiune.

http://www.turnulsfatului.ro/2018/05/24/cel-mai-mare-angajator-din-sibiu-se-extinde-si-recruteaza-inca-o-mie-de-oameni/

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Mihai

Acum 4 ani

"Grupul Continental a ajuns deja în România 20.000 de angajaţi..." nu LIPSESTE nimic de aici? un "...LA 20.000 de angajaţi" Le corecteaza cineva inainte sa le postati?!!
Raspunde

Ciprian

Acum 4 ani

...pai cu asa oameni valorosi ca Paul Branea ... :)
Raspunde

Misu

Acum 3 ani

da sa vezi ce valoros e taticu Adi :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus