Luni,
22.07.2024
Ploi Scurte
Acum
27°C

Dragnea, despre chiria imobilului pierdut în instanţă de Iohannis: ANAF ar trebui să se recupereze sutele de mii de euro. Teodorovici: Procedura va fi declanşată

Dragnea, despre chiria imobilului pierdut în instanţă de Iohannis: ANAF ar trebui să se recupereze sutele de mii de euro. Teodorovici: Procedura va fi declanşată

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, joi, că Ionuţ Mişa, şeful ANAF, ar trebui să fie preocupat să recupereze prejudiciile de la toată lumea, inclusiv paguba de sute de mii de euro făcută de preşedintele Klaus Iohannis prin "case obţinute prin fals".

Potrivit Mediafax, întrebat dacă are dovezi cu care să demonstreze existenţa statului paralel, preşedintele PSD, Liviu Dragnea a răspuns: "O să vă aduc dovezile când va plăti sute de mii de euro statul român. Dacă Teodorovici şi Mişa au de când să recupereze banii de la preşedintele Iohannis. Dacă nu mai sunt bani şi nu mai au loc în cuferele de la trezorerie, atunci facem o amnistie fiscal. E făcută şi plângere penală împotriva domnului Iohannis. Acolo discutăm de nişte case obţinute prin fals şi sute de mii de euro care trebuie daţi la statul român."

Teodorovici: ANAF va recupera prejudiciile de la Iohannis, inclusiv prin executare silită

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat ulterior că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - ANAF - va recupera, inclusiv prin executare silită dacă va fi cazul, prejudiciile create de familia preşedintelui Klaus Iohannis, menţionând şi că datele respective vor fi făcute publice.

„Orice informaţie legată de banii publici este o informaţie publică şi voi aduce la cunoştinţă, în mod public, ce bani a câştigat familia Iohannis”, a declarat Eugen Teodorovici, într-o emisiune la Antena 3.

„Procedura de recuperare va fi declanşată de ANAF, este pentru chiria obţinută din acel imobil pe care l-a pierdut în instanţă. Dacă va fi cazul, se poate ajunge, desigur, şi la executare silită”, a mai spus ministrul Finanţelor.

La 22 februarie 2017, magistraţii Curtii de Apel Piteşti au adoptat o decizie definitivă în acest caz. Ca reacţie, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Mădălina Dobrovolschi, a declarat: „Preşedintele Klaus Iohannis respectă deciziile instanţelor de judecată. Preşedintele României a luat act de hotărârea civilă a Curţii de Apel Piteşti. Presedintele s-a conformat deciziei instanţei încă din noiembrie 2015, cand a fost pronunţată decizia irevocabilă de către Curtea de Apel Braşov”.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, joi, că Ionuţ Mişa, şeful ANAF ar trebui să fie preocupat să recupereze prejudiciile de la toată lumea, inclusiv „paguba de sute de mii de euro făcută de preşedintele Klaus Iohannis prin case obţinute prin fals”.

Întrebat joi, la Parlament, dacă are dovezi cu care să demonstreze existenţa statului paralel, preşedintele PSD, Liviu Dragnea a răspuns: „O să vă aduc dovezile când va plăti sute de mii de euro statul român. Dacă Teodorovici şi Mişa au de când să recupereze banii de la preşedintele Iohannis. Dacă nu mai sunt bani şi nu mai au loc în cuferele de la trezorerie, atunci facem o amnistie fiscală. E făcută şi o plângere penală împotriva domnului Iohannis. Acolo discutăm de nişte case obţinute prin fals şi sute de mii de euro care trebuie daţi la statul român”.

Pe 10 mai, Luju.ro a depus o plângere la DNA pe numele preşedintelui Klaus Iohannis, al soţiei sale, Carmen Iohannis, şi a notarului Radu Bucşa, în legătură cu modul în care familia prezidenţială ar fi intrat în posesia a două imobile. Petentul susţine că este vorba despre două imobile din centrul Sibiului, în posesia cărora familia Iohannis ar fi intrat începând cu anul 1999, menţionând că de pe urma închirierii unuia dintre acestea ar fi încasat 320.000 euro.

"În ultimii 14 ani, soţii Iohannis şi Ioan Bastea au câştigat câte 320.000 euro (640.000 euro în total) din închirierea acestui spaţiu comercial, potrivit contractelor de închiriere. Astfel, trei din cele şase „case”, câte sunt consemnate, în total, în declaraţia de avere a numitului Klaus Werner Iohannis, au fost cumparate cu banii proveniţi din închirierea acestui spatiu comercial, patru din cele şase „case” ale preşedintelui României – cele trei menţionate mai sus şi spatiul comercial de sine stătător – au o origine juridică considerată de instanţe ilegală", arată luju.ro.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

17 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

zzz

Acum 6 ani

Dragnea: 3 metri avea stiuca pe care am prins-o in weekend! Teodorovici: Da sefu, esti cel mai tare! limbi, limbi, limbi Trif: Nu sefu', 4 metri avea, am vazut eu. da-te ba, mai incolo sa linga si altii!
Raspunde

Chipandales

Acum 6 ani

Haha. Adevaru-i ca Dragnea are gusturi. Bsietii s-ar descurca frumos si la plata cu ora de 8 martie
Raspunde

ek

Acum 6 ani

Nu mai poate de grija lui Johannis! Psihopatul de dracnea sa dea euro furati de la ue...
Raspunde

///

Acum 6 ani

Cartile pe masa... sa vedem cine a furat mai mult> dl. Johannis sau teleormaneanul?
Raspunde

JUNCKER

Acum 6 ani

...turba KWJohanel - sau a turbat deja !?! :)
Raspunde

dancp2

Acum 6 ani

junker trage coniace de dimineata kw al nost isi trage case de ce ii zice lumea,in sibiu,HAUS KLAUS???????????? ca eu nu stiu germana
Raspunde

cetateanul neturmentat

Acum 6 ani

Sa traim s-o vedem si oe asta!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Liviu

Acum 6 ani

Tipic tiganesc, in loc de razboi politic, atac la persoana. Nu degeaba suntem perceputi tiganii Europei.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Reli Vingarzan

Acum 6 ani

Sa deie banii inapoi ca ia furat de la noi de la sibieni, nu merita sa fie presedinte, vrem presedinte roman si credincios!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

sb

Acum 6 ani

e problema bancii raiffeissen sa-si recupereze banii dati. daca acea locuinta apartinea statului, sigur, chiria nu era nici cat banii platiti ca impozit de iohannis pe veniturile din chirii. stim toti ce chirii jenante plateau cei care locuiau in imobilele de la urbana. toata povestea e praf in ochi pentru ca se strang dosarele in jurul lui dragnea: delapidare de fonduri europene, evaziuni,....
Raspunde

///

Acum 6 ani

Vorbesti prostii, sb...
Raspunde

jurist

Acum 6 ani

Acea locuinta nu apartinea statului si nici acum nu apartine, de aia statul nu a putut sa ceara ceva ce nu i se cuvine, chiriile respective pierdute de stat sunt praf in ochi, povesti vanatoresti, etc...
Raspunde

GEO

Acum 6 ani

Daca e sa fim corecti la nivelul Sibiului se stia din 2000 ce problem avea acest individ si nevasta lui. Dupa ce a devenit primar a facut tot ce se putea sa -si resolve problemele. 1. a schmbat directorul de la AFL, MARIE,cel ce s-a impotrivit in instant sa.-l puna uin posesie cu casa. 2. a promovat pe NICULESCU, director general ca sa.l aiba alaturi la aprobarea punerii in posesie ( niculescu fiind director general la regie pe vremea procesului ) 3. a facut tot posibilul sa.l schimbe pe TULUC din viceprimar , acesta fiind presedintele comisiei CL Sibiu pentru retrocedari . Acesta a refuzat sa intocmeasca documentele de punere in posesie, considerand ca documentele de justificare sunt insuficiente.Mai mult a refuzat punerea in posesie a multor immobile solicitate de biserica evanghelica si forumul german. 4.A indepartat din primarie secretarul general IORDANA, si acesta a refuzat sa semneze documentele de punere in posesie.A fost inlocuit cu NISTOR, o persoana aservita , care a semnat toate retrocedarile puse sub nas de primar, mai mult incalcand o hotarire a cl. prin care primaria era obligata sa se apere in instanta pana la ultima cale de atac si sa apere statul roman impotriva celor care solicitau retrocedarile. din 2002 nistor nu a mai lasat sa se mearga in instant si a reusit sa lase pe drumuri peste 400 de familii, care s-au trezit evacuate peste noapte. Desi aceste ispravi se cunosteau inca din 2000-2002, a fost tinut in functie si promovat presedinte pe motiv ca este santajabil si va accepta jocul celor din umbra. ACUM SE APROPIE SFARSITUL.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

insula belina

Acum 6 ani

Aveti un nou ordin pe unitate? Stapanul drak.nea cauta nod in papura ca sa nu-l mai vada lumea pe el?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus