Marţi,
29.11.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Raed Arafat rămâne la Sibiu. Inundații grave la Ocna, Apoldu și Săliște

Raed Arafat rămâne la Sibiu. Inundații grave la Ocna, Apoldu și Săliște

Raed Arafat se află în continuare în județul Sibiu, pentru a coordona acțiunile de prevenire a inundațiilor și de intervenție în caz de urgență, anunță Prefectura Sibiu.

Actualizare 12:30  Pentru extragerea apei acumulate în zonele inundate, peste 300 de pompieri cu 13 motopompe acționează în sprijinul cetățenilor, în localitățile Apoldu de Jos, Apoldu de Sus, Ocna Sibiului și Cristian.

La nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență s-a dispus măsura suplimentării dispozitivelor cu câte o motopompă din cadrul ISU HD, ISU VL și ISU AB. Avand în vedere situațiile înregistrate în județ, pentru gestionarea eficientă a intervențiilor au fost suplimentate efectivele cu pompieri din turele libere.

Totodată, cu sprijinul Apelor Române, 400 m liniari de dig se vor monta pentru întărirea malului pârâului Visa, în dreptul localității Ocna Sibiului.

Știre inițială. La ora actuală, situația rămâne critică la Ocna Sibiului, Apoldu de Sus și Săliște. Mobilizarea este generală. Inspectoratul pentru Situații de Urgență a trecut la capacitatea de acțiune roșie, ceea ce înseamnă că toată lumea este în unitate. Pompieri, jandarmi și militari ai Garnizoanei Sibiu vor ridica, începând cu ora 11:00, un dig mobil de 200 de metri la Ocna Sibiului. Trei motopompe de mare capacitate (10.000 de litri/minut) vor ajunge la Sibiu din alte județe.

La Săliște, pârâul a depășit cota de atenție cu 30 de centimetri. În comuna Tilișca, a fost oprită alimentarea cu apă potabilă din cauza viiturilor. SC Apă-Canal SA a asigurat o cisternă cu apă potabilă pentru populație.

La Orlat, un stâlp de înaltă tensiune s-a prăbușit în jurul orei 9,30. Localitățile Orlat, Cristian și Săliște sunt fără curent electric la acest moment. Echipele Electrica lucrează pentru remedierea defecțiunilor.

Prefectul Adela Muntean se află în teren, iar împreună cu șeful DSU Raed Arafat și șeful ISU Sibiu, Cosmin Balcu, evaluează situația de la Săliște, Apoldu de Sus, Ocna Sibiului.

Județul Sibiu rămâne sub avertizare meteorologică COD PORTOCALIU până mâine, 10 iulie, la ora 21,00.

În această dimineață, secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne a participat la ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, convocată de prefectul Adela Muntean.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus