Joi,
25.04.2024
Parțial Noros
Acum
7°C

Secția O.R.L a Spitalului Județean complet renovată, modernizată și extinsă | FOTO

Secția O.R.L a Spitalului Județean complet renovată, modernizată și extinsă | FOTO

Lucrările de renovare, extindere şi modernizare completă a Pavilionul Secției Clinice O.R.L, unul dintre cele mai vechi imobile ale spitalului, datând din anul 1904, au fost finalizate. Valoarea investiției s-a ridicat la aproximativ 5,5 milioane de lei, iar finanţarea a fost asigurată de către Consiliul Judeţean Sibiu. 

Lucrarea a fost una deosebit de amplă şi a presupus refacerea completă a pardoselilor, tencuielilor şi a zugrăvelilor, recompartimentarea saloanelor şi dotarea acestora cu grup sanitar, rampe oxigen și sistem de chemare a personalului medical, refacerea completă a instalaţiilor sanitare și electrice, înlocuirea completă a tâmplăriei interioare și exterioare, aplicarea de covoare PVC agreate sanitar şi extinderea spaţiilor pentru cabinete şi pentru sălile de tratament prin mansardarea podului existent. De asemenea, clădirea a fost dotată cu lift, care va fi utilizat inclusiv pentru transportul pacienților.

sectia orl (2)

Totodată a fost amenajată și o sală de operații modernă și complet utilată, cu salon pre şi post operator, astfel încât pacienții care necesită intervenții chirurgicale din sfera ORL, vor putea fi operați și monitorizați direct în cadrul secției. Întregul spațiu a fost dotat cu sistem de alarmare în caz de incendiu, cu instalații de climatizate și ventilație noi și mobilier nou. De asemenea, secția a fost dotată cu aparatură performantă.

„Otorinolaringologia (O.R.L.) este în momentul de față o disciplina medico-chirurgicală complexă, care se ocupa de diagnosticul, tratamentul si prevenirea maladiilor nasului, sinusurilor, gâtului si urechii. Așadar, o patologie complexă și des întâlnită, care necesită examinări speciale și dotări specifice. De aceea, ne bucurăm că finalizarea renovării și modernizării secției ne asigură condiții mult superioare pentru diagnosticarea, spitalizarea și tratamentul pacienților. Grație acestor investiţii s-a realizat cea mai importantă reabilitare a clădirii secţiei O.R.L. care va ridica standardele activității noastre, în folosul întregii comunități, a precizat Dr. Mihaela Chialda, medicul șef al secției clinice O.R.L.
sectia orl (12)

Secția Cinică O.R.L dispune de 25 de paturi pentru spitalizare continuă împărțite în saloane septice și aseptice și un pat pentru spitalizare de zi. În urma procesului de renovare, în cadrul secției se regăsesc următoarele: 6 saloane cu 2 paturi, 3 saloane cu 3 paturi; un salon cu 4 paturi; un salon cu un pat spitalizare zi, sală de tratament; cabinet audiometrie, salon pre și post-operato cu două paturi, bloc operator, 3 birouri medici; spații depozitare lenjerie, materiale sanitare, deșeuri; 2 magazii, oficiu.

Urmare a finalizării lucrării și a recepției acesteia, din data de 11 iulie pacienții sunt internați și tratați în cadrul pavilionului renovat.

sectia orl (4) sectia orl (3) sectia orl (15) sectia orl (13) sectia orl (11) sectia orl (7) sectia orl (6) sectia orl (10)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus