Sâmbătă,
28.05.2022
Acum
0°C

Paul-Jürgen Porr: „Îl susțin pe Klaus Iohannis pentru un nou mandat”

Paul-Jürgen Porr: „Îl susțin pe Klaus Iohannis pentru un nou mandat”

Prezent la Parlamentul European de la Bruxelles la finalul lunii iunie, Paul-Jürgen Porr,  directorul medical al Spitalului Polisano și președintele FDGR, și-a reconfirmat cu mâhnire faptul că România nu este văzută prea bine din punct de vedere politic, la momentul actual. Țara noastră este condusă de „semi-analfabeți”, „oameni incompetenți”, spune acesta, iar cel mai trist lucru este că diferențele politice din țara noastră au făcut ca România să fie mai dezbinată ca niciodată. Reporterul Turnul Sfatului a vorbit cu Paul-Jürgen Porr despre acest aspect, dar și despre dorința lui Klaus Iohannis de a candida din nou la președinția României.

Cum arată România la momentul actual?

Eu personal cred că ceea ce se întâmplă momentan în România este incredibil. În urmă cu 28-30 de ani nu aș fi crezut că după atâta timp o să facem așa o involuție politică, economică și morală. Politică - vedeți bine ce se întâmplă cu justiția și că toată țara este divizată. Culmea ironiei este că tocmai în anul Centenarului, când sărbătorim Marea Unire, România este dezbinată cum n-a mai fost niciodată cred în acești o sută de ani, ceea ce e foarte trist. Avem un Guvern cu semi-analfabeți, cu oameni incompetenți, oameni despre care se discută chiar și la Parlamentul European. Trecem de asemenea printr-o involuție din punct de vedere economic. Vedeți inflația crește, Robor-ul crește, România acum doi ani era cu cea mai mare creștere economică din toată comunitatea europeană, iar acum se îndatorează de la diferite bănci din străinătate ca să plătească salarii și pensii. Este o involuție morală, de asemenea, iar aici nu mai trebuie să exemplific.

Eu unul nu aș fi crezut că după atâția ani în comunitatea europeană va avea loc acest fenomen. Situația per ansamblu este oricum una dificilă - atât în țara noastră, cât și în Europa și chiar în lume. În lume vedeți Trump, Erdogan, Putin, în Europa sunt probleme multe, cum este criza refugiaților.

Există vreo soluție salvatoare pentru țara noastră? Cetățenii, spre exemplu, protestează.

Eu am mai spus asta și cu altă ocazie - părerea mea personală este că aceste probleme nu se rezolvă pe stradă, indiferent de ce parte sunt, indiferent de numărul participanților. Sigur că, în principiu, este o formă de protest îndreptățit al societății civile, dar o problemă juridică spre exemplu se rezolvă de către juriști; cum a fost, spre exemplu, condamnarea lui Liviu Dragnea. După două condamnări, dumnealui ar trebui să părăsească scena politică. În orice stat, cât de cât civilizat, cu o democrație cât de cât înfiptă, ar trebui să își dea demisia. Ceea ce e mai trist e că partidul din care face parte, partidul pe care îl conduce și care e cel mai mare din România la ora actuală face scut în jurul lui. Ceva mai antidemocratic, imoral nu poți să îți imaginezi. În orice altă țară civilizată așa ceva nu ar exista.

Eu sper că totuși vom trece peste această fază. În momentul de față, România este la o intersecție și are două direcții - Europa sau Teleorman. Eu nu vorbesc geografic, ci Europa în sensul de valori europene, stat de drept etc. și nu am nimic cu teleormănenii, ci - dimpotrivă - ei fac parte dintr-un județ care a fost acaparat de niște mafioți și acești mafioți sunt acum pe cale să acapareze întreaga țară. Nu trebuie să sune dezapreciativ dacă vorbesc de Teleorman. Eu vorbesc de mentalitate și nu geografic, să ne înțelegem. Să sperăm că, totuși, direcția va fi Europa în cele din urmă și că se va trezi lumea, nu numai cei care sunt în stradă, ci și cei care deocamdată îl apără pe Liviu Dragnea și să vadă că asta nu este o soluție pentru țara noastră.

Îl susțineți pe președintele Klaus Iohannis pentru un nou mandat?

Da. Eu zic că pentru România ar fi bine să mai aibă Iohannis un mandat. S-a vehiculat ideea că ar putea prelua funcția lui Tusk (n.r. Donald Tusk, președintele Consiliului European) și este în discuție chiar și acum această propunere. Faptul că a declarat foarte franc faptul că dorește în modul cel mai ferm să candideze pentru un al doilea mandat eu cred că a fost un semnal foarte clar pentru cei care sunt nehotărâți, care mai ies în stradă sau nu, că se poate conta pe el. Sigur că peste un an cei care votează o să ia decizia finală - dacă îi vor acorda un al doilea mandat sau nu. Dar faptul că dânsul s-a declarat a fi de acord eu îl consider a fi un semnal puternic și pozitiv.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

14 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

pacientul englez

Acum 3 ani

Este alegerea dvs., dle doctor! Daca acesta e crezul dvs, tineti-o tot asa!
Raspunde

Gelu

Acum 3 ani

Un hot de case e bun de presedinte ??? Pt ca e hotul vostru ??? A fost declarat de instanta cumparator de reacredinta ??? Cand da banii inapoi din chiriile incasate ilegal ? Asta e presedintele vostru ???
Raspunde

lol

Acum 3 ani

Cui sa dea banii? Nu va zice la latrina3 cam care ar fi calea legala? Ca deocamdata nu e casa statului? O sa dea banii aceluia care e proprietarul de drept al casei. Va zice ca si-a platit omul impozitul aferent pe venituri din chirii???? Hotul vostru, in schimb, fura clar de la stat si din taxele fraierilor....
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Milucu Oprea

Acum 3 ani

Noi, romanii care iubim patria si tinem la pastrarea traditiilor ortodoxe, votam PSD, inima poporului nostru!
Raspunde

Andu

Acum 3 ani

Sustineti-va in Germania voastra, lasati clientela politica si avantajele finaciare. Unu nu ati luptat pt proporul roman, mulgeti doar foloasele materiale.
Raspunde

Sile

Acum 3 ani

Stimate domnule Porr, lasati politica pentru cei care se pricep, dumneavoastra ocupati-va de spitalul in care activati. Ultima oara cand ati fost vizitat de echipa televiziunii germane RTL v-ati prezentat foarte prost. Toaletele din spital aratau cam la fel ca in evul mediu. Herr porr, Sie sind eine Schande für die deutsche Minderheit aus Hermannstadt!
Raspunde

Nicu

Acum 3 ani

Puterea de a alege un președinte stă în votul romanilor ortodocși și nu a sașilor!Eu personal cred că nu va prinde al doilea mandat de președinte al României!
Raspunde

Iare

Acum 3 ani

Eu sper sa nu îl prindă, dar sper că nici la Sibiu sa nu se întoarcă....
Raspunde

Sasoaica

Acum 3 ani

...la asemenea comentarii este clar dle Porr - sau ?
Raspunde

HOP

Acum 3 ani

dl. Iohannis,primii 2 ani din mandat .....a tacut ! acum mai misca ....dar tot cu Constitutia-n mina !!!!! cum gasesc aia cu ciorapi de prosop caile care-i duc unde vor ? si Presedintele,nu! ? ce consilieri are?? oare a cazut la pace cu astia ? dl. Constantinescu a fost invins de sistem ! dl. Iohannis de Constitutie?? mie dor de Basescu,!nu cred ca dl. iohannis isi termina mandatul...daramite sa mai cistige unul !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

SCorei

Acum 3 ani

Total de acord cu d-voastra domnule doctor Porr. „Ceva mai antidemocratic, imoral nu poți să îți imaginezi” decat acest grup infractional cu comportament mafiotic facand scut in jurul sefului clanului. Sper ca Dl. Iohannis ca castige si al doilea mandat cu ajutorul tinerilor si al oamenilor cu mintea deschisa spre Europa.
Raspunde

raspopitul

Acum 3 ani

Păi cum naiba să nu-l susțină, doar Ioha e nașu-său de cununie și i-a lăsat moștenire și șefia FDGR!
Raspunde

Vecina

Acum 3 ani

Clanul sașilor din Sibiu....si herr Huber ce zice?
Raspunde

Sasoaica

Acum 3 ani

Herr Huber zice - das schaffen wir schon !!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus