Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Medicii Spitalului Militar au consultat gratuit 140 de persoane din mediul rural

Medicii Spitalului Militar au consultat gratuit 140 de persoane din mediul rural

O echipă multidisciplinară formată din medici şi asistenţi din Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Augustin” Sibiu a participat duminică la acţiunea Caravana Medicală. Evenimentul s-a desfășurat sub motto-ul ”Uniţi Sub Tricolor prin Sănătate”, un proiect la nivel național aprobat și susținut de către Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale.

Peste 30 de persoane, dintre care 17 medici, cu mijloacele tehnice aferente, au fost în deplasare în satul Boarta, comuna Şeica Mare. Pacienţii au provenit din localităţile Boarta, Buia, Stenia şi Şeica Mare.

Au fost efectuate consultaţii medicale gratuite pentru un număr de peste 140 de persoane, s-au efectuat ecografii, electrocardiograme şi analize medicale uzuale. Numărul consultaţiilor efectuate de medici în specialităţile: Chirurgie Generală, Medicină Internă, Ortopedie, Cardiologie, Psihiatrie / Psihologie, O.R.L., Oftalmologie, Stomatologie, Chirurgie O.M.F., Dermatologie, a depăşit numărul de 500, într-un interval de lucru efectiv de mai mult de 8 ore.

 „Participarea medicilor militari şi civili şi a personalului auxiliar din Spitalul Militar de Urgenţă Sibu s-a efectuat pe bază de voluntariat, în afara orelor de serviciu. Această acţiune umanitară urmează să fie repetată, în alte zone defavorizate din teritoriul deservit de Spital (Judeţele Sibiu, Alba, Hunedoara)” a declarat Lt. Col. Dr. Adrian Popenţiu. , responsabilul cu activitatea de informare şi relaţii publice.
Acţiunea a fost organizată în colaborare cu Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul de Asistenţă Socială şi Asociaţia „Filantropia Ortodoxă Sibiu”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus