Marţi,
18.05.2021
Innorat
Acum
13°C

Peste 15 milioane de lei: în Sibiu începe construirea unui nou cămin studențesc

Peste 15 milioane de lei: în Sibiu începe construirea unui nou cămin studențesc

În curtea Academiei Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu“ urmează să fie ridicate mai multe corpuri de clădire în care să fie amenajate atât spații de cazare, cantină, cât și un amfiteatru.

La 15,59 de milioane de lei, fără TVA, este aproximată investiția în noul pavilion multifuncțional al AFT “Nicolae Bălcescu“ din Sibiu. Investiția presupune ridicarea unei clădiri cu un singur nivel, în care să fie amenajat un amfiteatru cu 256 de locuri pe scaune și zece la prezidiu, și a unei clădiri cu parter și trei etaje. În această clădire, la parter urmează a fi amenajate și o sală de mese cu 168 de locuri, bucătărie și anexe, sală de forță și sală de fitness, alături de vestiare. La cele trei etaje vor fi amenajate 156 de locuri de cazare în 75 de camere cu câte două paturi și în trei apartamente cu câte un pat dublu. La fiecare etaj vor fi amenajate sală de adunări, zonă de recreere, grup sanitar, spălătorie, uscătorie, depozitare și oficiu.

simulare 2 Simulare a arhitecturii viitorului cămin studențesc

“Cifrele de școlarizare ale Academiei au crescut și vor crește până în 2022 în mod constant. Este nevoie de un nou cămin pentru a suplimenta locurile de cazare. Spre exemplu, anul acesta avem 379 de locuri la admitere și pleacă 238 de absolvenți. Deci, vom avea cu 141 de studenți în plus. Anul viitor la fel, iar în 2020, tot așa, până cifra noastră de școlarizare se va stabili la numărul de 400 de studenți. Mai trebuie avut în vedere că numai Ministerul Apărării Naționale ne-a cerut 400 de locuri, pentru celelalte ministere avem alocat un număr foarte mic de locuri, dar și aceste ministere au cerut suplimentarea, solicitări greu de rezolvat din cauza numărului locurilor de cazare“, explică gl. bg. prof. univ. dr. ing. Ghiță Bârsan, rectorul AFT “Nicolae Bălcescu“ din Sibiu.

Potrivit lui, pregătirile pentru noile spații de cazare a început încă din 2016, prin realizarea notei conceptuale, a temei de proiectare, a studiului de fezabilitate și așa mai departe. “Anul acesta, pentru acest obiectiv sunt alocate patru milioane de lei, restul fondurilor fiind rezervate pentru anul viitor. Pentru dotările noilor spații de cazare ar urma organizată o procedură de achiziție separată, programată pentru anul viitor“, mai declară rectorul AFT. Estimările realiste prevăd darea în funcțiune a noilor clădiri în cursul anului 2020.

În acest moment, în derulare este procedura de încredințare a contractului de execuție. Documentația de atribuire prevede ca termen de execuție a lucrărilor 18 luni de la data semnării contractului. Firmele interesate de această lucrare au termen de depunere a ofertelor ziua de 13 august 2018.

ARH-Sibiu 380 - A01 INCADRARE

Sursa foto: Memoriul general al lucrării

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 2 ani

15 milioane de LEI ditamai hardughia?Cu banii astia nu faceti nici structura de rezistenta dl gl. bg. prof. univ. dr. ing. imi scapa numele.Vopseaua tricolorului de fatada va va costa cel putin 3000 de euroi(fara TVA).Singura informatie corecta e in titlul articolului:''Peste 15 milioane lei...''.Cu cit peste,vorba lui Turcescu,doar Dumnezeu stie!
Raspunde

Ol.Mol

Acum 2 ani

Tot pentru ei? Acesti care au teas in noi in 89? Dar pentru alte institutii cum ar fi Tribunalul Sibiu nu sunt bani? Cel putin din impozite si taxe platite de cei din justitie sume care ajung la buget si care le depasesc pe cele de la armata...cu mult!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus