Marţi,
15.06.2021
Innorat
Acum
11°C

Bani de la Guvern pentru satele inundate. Orlat primește cei mai mulți

Bani de la Guvern pentru satele inundate. Orlat primește cei mai mulți

 

Guvernul de la București a alocat peste 2,8 milioane de lei din Fondul de intervenție pentru 13 comune din judțeul sibiu afectate de inundații.

Într-un comunicat de presă se precizează că este vorba de 2.843.000 de lei, bani aprobați printr-o hotărâre din 25 iulie 2018. Banii din Fondul de intervenție sunt prevăzuți în bugetul de stat pe anul 2018 pentru unități administrativ-teritoriale afectate de calamitățile naturale. Sumele au fost solicitate prin intermediul Prefecturii județului Sibiu și au fost aprobate în ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din 16 iulie 2018.

Astfel, potrivit Hotărârii de Guvern, cea mai mare sumă este destinată comunei Orlat: 1.473.000 lei pentru refacerea stației de captare/ tratare a apei potabile și a construcțiilor aferente.

Miercurea Sibiului va primi 205.000 lei pentru refacerea a 2,5 km drum comunal de legătură între orașul Miercurea Sibiului și Apoldu de Jos; pentru refacerea unui podeț de beton peste Valea Gârbovii, în dreptul târgului de animale și pentru refacerea unui podeț de beton peste Valea Secașului, în dreptul târgului de animale.

Primăria comunei Tălmaciu va primi 100.000 lei pentru refacerea a 200 metri liniari de zid de sprijin avariat, în localitatea Tălmăcel, la Troiță. Peste 100.000 de lei vor ajunge în comunele Valea Viilor (125.000 lei pentru refacerea a cinci podețe de beton afectate), Tilișca (175.000 lei pentru refacerea a cinci podețe de beton pe DJ 106 E (Transalpina) între localitățile Tilișca și Rod, precum și pentru refacerea a două podețe de beton în zona Luncă) și Roșia (123.000 lei pentru refacerea drumurilor comunale DC 54 și DC 55 și a patru drumuri de exploatare).

Suma de 210.000 lei a fost aprobată pentru Moșna. În această localitate e necesară refacerea a trei podețe de beton, str. Ulița Morarului, refacerea a 16 fundații la podețe acces Ulița Morarului și refacerea a 11 fundații la podețe acces str. Teilor. Iar pentru comuna Săliște a fost aprobată suma de 275.000 lei. Aici e necesară refacerea a trei podețe de beton în satul Săcel, refacerea unui podeț de beton în satul Fântânele și refacerea sistemului de colectare și evacuare a apelor pluviale provenite din pârâul Grui și din orașul Săliște și Valea Muierii, satul Galeș.

Sume mai mici au fost aprobate pentru Apoldu de Jos (26.000 lei - refacerea unui podeț pietonal distrus total), pentru Cristian(6.000 lei - refacere zid protecție 4 locuințe pe strada VIII), pentru Arpașu de Jos (25.000 lei - refacerea unui podeț de beton pe drumul forestier spre barajul de captare apă Arpășel), pentru Gura Râului (25.000 lei - refacerea unui podeț de beton afectat) și pentru Ocna Sibiului (75.000 lei - refacerea unui podeț de beton pe strada Podului; refacerea unui podeț pietonal de beton pe strada pârâul Sărat; refacerea rigolelor și a clapetelor pe strada Podului).

„Acest ajutor guvernamental înseamnă foarte mult pentru comunitățile afectate de calamitățile naturale. Vreau să-i asigur, totodată, pe cetățenii județului Sibiu de toată deschiderea și de implicarea mea absolută în rezolvarea, împreună cu autoritățile publice locale, a problemelor cu care se confruntă”, a subliniat prefectul județului Sibiu, Adela Muntean.

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus