Duminică,
25.09.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Copiii de la o școală sibiană vor primi role pentru că au reciclat

Copiii de la o școală sibiană vor primi role pentru că au reciclat

Peste 10.000 kg de baterii uzate și 100.000 kg de echipamente electrice și electronice au fost reciclate în cea de-a VII-a ediție a programului „Baterel și Lumea Non-E”. De la Sibiu câștigători au fost câțiva copii de la Școala Gimnazială nr 4.

Cei 30.000 de elevi înscriși în campania națională de educație ecologică ,,Baterel și Lumea Non-E” a Asociației Environ, au marcat o nouă premieră în anul școlar 2017-2018: reciclarea a peste 10.000 kg de baterii uzate și 100.000 kg de echipamente electrice și electronice în cea de-a VII-a ediție a programului.

Micii ecologiști s-au întrecut nu doar în colectarea efectivă a deșeurilor, ci și-au pus în practică imaginația și creativitatea prin realizarea de colaje, reportaje, scenete și piese de teatru, experimente științifice sau activități de voluntariat în vederea promovării reciclării ca stil de viață. La începutul lunii septembrie, echipele câștigătoare formate din elevi de la clasele I-VIII de la Școala Gimnazială Ion I. Graure Bălțeni, jud.Olt,  Liceul Tehnologic Cozmești din jud.Iași și Școala Ștefan cel Mare din Alexandria se vor relaxa într-o binemeritată tabără la Păltiniș, iar colegii mai mici de la clasa pregătitoare de la Școala Gimnazială nr. 4 din Sibiu vor primi câte un set de role și echipamente de protecție.

,,La fiecare final de ediție a campaniei Baterel și Lumea Non-E, facem un bilanț al rezultatelor obținute și constatăm că adevăratul nostru câștig pe lângă cantitățile reciclate constă în contribuția la cultivarea și răspândirea conceptelor de protecție a mediului înconjurător în viața școlară, la aportul pe care îl avem în educarea unor viitori tineri responsabili, la bucuria pe care o facem celor mici cu fiecare premiu oferit, cu fiecare experiență trăită împreună cu ei. Anul acesta am fost impresionați de gestul unor elevi generoși care au ales să doneze punctele acumulate și să fie transformate în rechizite dăruite copiilor nevoiași de la centrul Salvați Copiii din Nazarcea. Este poate cea mai mare dovadă a eficienței acestui program care nu formează doar ecologiști, ci și tineri altruiști, cu un puternic simț civic. Acestea sunt lucrurile care ne dau energie să continuăm să perfecționăm programul an de an,” a declarat Andrei Orban, președintele Asociației Environ.
baterel_deghizat

Chiar din clasa pregătitoare elevii au învățat că reciclând evită risipa energiei, economisesc resursele naturale și protejează mediul înconjurător.  Motivația lor a crescut în momentul în care fiecare deșeu colectat a fost transformat în puncte, care le-au adus premii personalizate. Dorința de a se implica mai responsabili în proiecte de natură interdisciplinară i-a condus printre câștigătorii  de anul acesta, la nivel național.

Baterel i-a răsplătit pentru activitatea lor, în cadrul campaniei „Reciclează și Baterel te premiază!”, fiecare elev primind premiu în funcție de punctele acumulate în timpul concursului, iar nouă dintre ei au fost premiați în cadrul concursului de creativitate ecologică.

Elevii care vor primi câte un set de role și echipamente de protecție:

  • BICHIȘ TUDOR,
  • CLIPICI ALEXANDRU ȘTEFAN,
  • DRĂGHICI MIHAI,
  • FRÂNCU RAUL CONSTANTIN,
  • GÂNDILĂ DAVID,
  • GRITU LUCA IOAN,
  • HUNYADI ROBERT ANDREI,
  • PĂTRAȘCU ALEXIA MIHAELA,
  • TEODOSESCU LETIȚIA ELENA
baterel_deghizat

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus