Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
23°C

IPJ Sibiu caută avocați pentru polițiștii dați în judecată

IPJ Sibiu caută avocați pentru polițiștii dați în judecată

Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu caută avocați care să-i apere angajații în instanțele de judecată atunci când aceștia sunt dați în judecată.

Șeful IPJ Sibiu, Tiberiu Ivancea a transmis recent o adresă Baroului Sibiu în care anunță că instituția intenționează să achiziționeze servicii de asistență juridică „în vederea apărării intereselor polițiștilor atunci când aceștia au calitatea de suspect, inculpat sau pârât pentru fapte săvârșite în exercitarea, potrivit legii, a atribuțiilor de serviciu”.

Ivancea precizează că IPJ Sibiu vrea să colaboreze cu avocații care nu sunt suspendați din exercitarea profesiei și care au competență de reprezentare în fața tuturor instanțelor autorității judecătorești, inclusiv în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Astfel, conform caietului de sarcini, cei care vor dori să-și propună serviciile sale pentru IPJ Sibiu vor trebui să prezinte printre altele decizia de înființare a cabinetului de avocatură, precum și certificatul de înregistrare fiscală - ambele în copii lizibile cu mențiunea „conform cu originalul”. De asemenea, sunt necesare câteva acte ce privesc persoana avocatului: adeverință de la Baroul Sibiu din care să rezulte că avocatul nu este suspendat din exercitarea profesiei și anul de când este înregistrat ca avocat pe Tabloul Avocaților din Baroul Sibiu, decizia de intrare în avocatură, acte de studii etc.

Avocații trebuie să prezinte oferta, inclusiv oferta financiară, până pe 13 august.

Tiberiu Ivancea a spus pentru Turnul Sfatului că această adresă n-are legătură cu existența unor cazuri aflate pe rol în prezent. „Am avut solicitări din partea polițiștilor ca să fie apărați de către avocați și atunci am făcut acest apel, pentru a primi niște oferte orientative”, ne-a spus comisarul șef de poliție al IPJ Sibiu.  Acesta a mai spus că instituția nu are un buget pentru achiziționarea serviciilor avocaților, precizând că banii vor fi solicitați și primiți atunci când va fi necesar.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

5 comentarii

Anonymus

Acum 5 ani

dar niste politisti care sa nu faca abuz si care sa isi faca datoria indiferent de starea financiara a persoanei care greseste si mai ales care sa fie integrii si bine educati respectiv care sa stie sa faca preventie nu doar sa dea amenzi (ca din cauza modului in care sunt date si a motivului cum sunt date are politia atatea procese) nu cauta domul Ivancea? parerea mea este ca ar trebui intai facut un audit intern si o analiza a modului cum isi fac datoria politistii si apoi sa caute pe cei care sunt dispusi sa ii apere si sa ii scape din magariile pe care le fac... nu este admisibil ca un politist care sta la panda ilegal si este fotografiat in spatiul public sa te ameninte ca te da in judecata pentru asta si ca ii vei plati o viata intreaga despagubiri pentru ca ce? ca el sta sambata seara la panda sa prinda o spaga mica ceva? ca el nu respecta ordinul de serviciu si mai mult nu are bunavointa (pentru ca este deocamdata in lege ca nu este obligat) sa iti demonstreze pe loc ca ai gresit, daca intr-adevar exista dovada si mai mult ai gresit si acest lucru poate pe loc fi probat... de ce nu arata filmarile politistii la cei care au gresit (nu ar mai fi atatea procese pe rol pentru contestare) si sunt sigur ca o mare parte ar renunta sa se mai judece... atata timp insa cat exista suspiciunea si mai ales impresia ca esti victima unui abuz (nu trebuie sa aducem aminte de metodele de lucru ale politistilor si felul folosirii aparatelor radar, necoforme cu specificatiile si intructiunile date de producator) normal ca te vei enerva, normal ca vei purta politia prin instante si culmea este ca de multe ori castigi si sunt buni de plata... sa faca domnul Ivancea un raport asupra sumelor platite in procese pierdute si sa vedem si noi muritorii pe ce se duc banii statului ca pe combustibil ars aiurea vedem si noi cand se sta prin boscheti si pe la treceri de pietoni in loc sa se faca patrulare si sa prinda bizonii in trafic acolo unde se manifesta ei nu cand stau linistiti ca primesc flash-uri de atentionare a echipajului de politie si apoi isi vad de stilul lor de condus periculor pentru noi toti ceilalti participanti la trafic.
Raspunde

Ptr Anonymus

Acum 5 ani

Te Invit Anonymus sa mergi in Europa civilizata sa vezi cum stau mașinile de poliție la panda in cele mai ascunse locuri și zone! Radare fixe și mobile pe tote drumurile și autostrăzile! Vezi Franța Germania și Austria! In Elveția stau cu radarul la 30 la ora. In Ungaria sunt ascunși pe și sub toate podurile! Nimeni nu mai cheltuie bani aiurea pe patrulare degeaba! Munca de poliție trebuie eficientizată in alt mod nu prin zeci de km de patrulare și bani Arși. Acesta este un concept învechit și nu M ar mira ca tu sa fi fost un politist in alte vremuri! Nu o spun cu răutate! Siguranța costa foarte mulți bani și e rezultatul a mai multor factori din societate!
Raspunde

Anonymus

Acum 5 ani

nu te supara stimabile dar am umblat si eu in alte tari, chiar acum cand scriu sunt in Germania si da, stau la panda peste tot dar sunt multe masini neinscriptionate cu aparate radar fie stationare in zone unde sunt restrictii de viteza fie am vazut destul de multe in patrulare pe autostrada si care te scoate frumos de pe autostrada si isi spune ce ai gresit si ce amenda primesti. sa sti ca asa s-au civilizat si ei nu prin faptul ca primesc amenzi de la radarele stationare. ai nu face decat sa ii frustreze si mai mult sa ii faca sa poarte pica pe organele de ordine nu ii disciplineaza. si asta ti-o spun de la prieteni de aici din germania care vreo 2-3 lucreaza chiar ca si politisti de autostrada, unul este la politie rutiera si altul este pe partea de combatere si prevenire. asa ca stiu cum sta treaba in alte tari. eu am facut referire la metodele ce trebuiesc aplicate la noi ca sa avem rezultate altfel bizonii vor circula la fel si riscul de accidente ramane crescut. la fel au procedat si ei aici acum cateva zeci de ani si abia de ceva timp folosesc mai mult radarele stationare pentru a aduce mai mult aminte de regulile care trebuiesc respectate. aici insa nu exista pilosi si oameni cu bani care sfideaza legea (vezi ultima filmare cu Oreste si politia rutiera) si iei amenda daca ai gresit (nu ca sa fie la numar sa fie indeplinit targetul) indiferent ca esti bogat sau sarac... si nu, nu am fost politist si nu este un concept invechit decat poate in tarile care au trecut deja prin asta acum multi ani dar noi abia acum suntem in acea etapa ;)
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Politist

Acum 5 ani

Pe când urmează arestarea lui târnu?
Raspunde

!

Acum 5 ani

sigur nu e vorba de alta spalare de bani marca tov Ivancea? intreb si eu, nu dau cu parul ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus