Luni,
21.06.2021
Innorat
Acum
17°C

A început Săptămâna Alăptării la Sibiu

A început Săptămâna Alăptării la Sibiu

Asociația Sprijin pentru Mame organizează, în perioada 1-7 august 2018, campania de informare Săptămâna Alăptării la Sibiu, adresată în mod direct femeilor gravide, celor care au născut recent sau mamelor care alăptează deja și întâmpină probleme în alăptare. Timp de o săptămână, vor avea loc întâlniri de grup pentru sprijinirea alăptării, vizionarea unui film documentar pe această temă și conferința „Alăptarea, fundația vieții!” susținută de un consultant în alăptare acreditat internațional. „În Sibiu, dar și peste tot în țară, este mare nevoie de informații corecte despre alăptare. Proaspetele mame primesc mesaje contradictorii din toate părțile, sunt puțini medici și cadre medicale care sunt la curent cu ultimele informații în acest domeniu, încă se propagă mituri de acum câția ani legate de alăptare, unele chiar periculoase pentru mamă și copilul alăptat. De aceea este nevoie de multă informare iar Asociația Sprijin pentru Mame oferă, prin acțiunile din această campanie, informații corecte verificate de specialiști, consultanță unu la unu pentru rezolvarea problemelor ce țin de alăptare și acces la un consultant acreditat internațional”, spune Corina David, președintele Asociației Sprijin pentru Mame și inițiatorul proiectului.

 

Acțiunile programate să aibă loc în perioada 1-7 august 2018, în cadrul campaniei „Săptămâna alăptării la Sibiu!” sunt:

 

  • În zilele de 1, 2, 3, 6, 7 august 2017, între orele 10.30 – 13.00, în incinta Color Café se vor organiza Întâlniri de grup pentru sprijinirea alăptării, în cadrul cărora mamele și femeile însărcinate participante vor afla informații despre alăptare și răspunsuri punctuale la întrebări sau soluții la problemele cu care se confruntă. Consultațiile oferite vor fi gratuite. (link eveniment Facebook)
 

- Vineri, 3 august, vizionarea documentarului ,,Îndrăznesc să alăptez! Pași spre conștientizare”, regizat de Irina Thiery și produs de Lion Mentor Association, primul film-documentar românesc despre alăptare. Proiecția are loc la Muzeul Astra Sibiu (Franz Binder), din Piața Mică nr. 11, cu începere de la ora 18.00. (link eveniment Facebook)

- Sâmbătă, 4 august, între orele 10.00 și 13.00 are loc conferința „Alăptarea, fundația vieții!” susținută de Andreea Ola, consultant în alăptare acreditat IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant), la Hotel Continental Forum, sala Paris Eiffel. La sfârșitul conferinței se va organiza o tombola cu premii oferite de partenerii campaniei. (link eveniment Facebook)

Intrarea la toate aceste evenimente va fi liberă, iar copiii sunt bineveniți, anunță organizatorii.

Acțiunile organizate în această săptămână sunt dedicate membrelor comunității mamelor din Sibiu  dar și tuturor persoanelor care intră în contact cu aceste femei, respectiv partenerul de viață, membrii familiei, personalul medical, farmaciști etc. Scopul acestora este creșterea și consolidarea comunității de mame care alăptează în județul Sibiu, de a crește nivelul de trai al familiilor acestor mame și de a informa publicul larg cu privire la alăptare. Perioada aleasă pentru desfășurare coincide cu Săptămâna Mondială a Alăptării.

În Sibiu s-a format deja o comunitate a mamelor care alăptează și care se ajută între ele cu sfaturi, recomandări, rezolvări ale unor probleme dar care oferă și suport moral și social altor mame care au nevoie de acest lucru. Asociația Srijin pentru Mame a contribuit la formarea acestei comunități și întreține în continuare, în mod voluntar, dezvoltarea ei prin administrarea grupului online Sprijin pentru alăptare Sibiu (pe Facebook) și prin organizarea periodică a unor întâlniri între membrele comunității, pe teme legate de alăptare, creșterea și educarea copiilor, sănătate sau nutritie.

Asociația Sprijin pentru Mame oferă ajutor mamelor pe plan personal, familial dar și profesional. Scopul acestei asociații este ca mamele să poată avea acces la cât mai multe informații corecte, să poată întâlni specialiști cu care să se consulte față în față, să poată participa la cursuri și seminarii informative, să poată afla ultimele noutăți din domeniile de care sunt interesate.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus