Miercuri,
19.06.2024
Cer Senin
Acum
31°C

Iohannis a sesizat CCR în urma concediul Vioricăi Dănciă

Iohannis a sesizat CCR în urma concediul Vioricăi Dănciă

Klaus Iohannis a sesizat CCR cu privire la faptul că interimatul pe perioada concediului Vioricăi Dăncilă trebuia numit tot de preşedinte prin decret. „Dacă primul-ministru se află în una dintre situaţiile prevăzute la articolul 106, cu excepţia revocării, sau este în imposibilitate de a-şi exercita atribuţiile, Preşedintele României va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile primului-ministru, până la formarea noului Guvern. Interimatul, pe perioada imposibilităţii exercitării atribuţiilor, încetează dacă primul-ministru îşi reia activitatea în Guvern”, se arată în motivarea semnată de președinte.

Potrivit anunţului publicat în Monitorul Oficial din data de 31 iulie, Viorica Dăncilă şi-a delegat atribuţiile în perioada 6-13 august vicepremierului Paul Stănescu.

În trecut, prin decizii similare şi alţi premieri şi-au delegat atribuţiile. Un exemplu este fostul şef al Executivului, Mihai Tudose, care şi-a delegat atribuţiile, pentru patru zile, vicepremierului Mihai Ciolacu, în perioada 11-15 august 2017.

Pe de altă parte, preşedintele României a semnat în 22 iunie 2015 decretul pentru desemnarea lui Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar al Guvernului, pe perioada imposibilităţii exercitării atribuţiilor de prim-ministru de către Victor-Viorel Ponta. La acea vreme Ponta suferise o intervenţie chirurgicală la genunchi.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

MB

Acum 5 ani

Glumind putin, am putea spune ca sesizare lui Iohannis e exces de zel: mai rau decat cu Veorica nu cred ca se poate, asa ca putea sa lase de la el de data asta :D
Raspunde

lol

Acum 5 ani

E prima oara cand ne conduce, fie si numai ptr. o saptamana, un om numai cu liceul facut....
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

badea ion

Acum 5 ani

O invidiaza ca se plimba ai mult decat dumnealui...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ion

Acum 5 ani

E. Invidios pe Ea ca ia taiat din buget la rectificarea recenta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus