Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Micile afaceri. Câmpul de lavandă de la Mândra, terapie pentru trup și suflet

Micile afaceri. Câmpul de lavandă de la Mândra, terapie pentru trup și suflet

În drumul spre Ocna Sibiului, în zona lacurilor Mândra, o jumătate de hectar de lavandă fură privirile trecătorilor. Miresele intră pe alei și își fac bucuroase fotografiile de nuntă, turiștii se opresc și inspiră o vreme parfumul iar Elena Dorina Albu culege lavanda și o transformă în mici doze de minuni medicinale.

O idee transmisă de la frate la soră, câmpul de lavandă de lângă Sibiu a apărut acum patru ani. După o perioadă petrecută în afara granițelor, familia Albu s-a întors acasă și a decis să facă ceva pentru România și să le ofere un mic dar „fraților” români.

„După ce ne-am întors din străinătate am zis că e momentul să facem ceva și pentru țara noastră. Ideea a venit de la fratele meu, care are un hectar de lavandă în Alba. De-abia acum, după patru ani a început efectiv să fie producție, pentru că până acum nu prea ieșea atât de multă lavandă. Acum ne zbatem să o vindem, pentru că piața de desfacere nu e așa cum se crede”, spune Dorina Albu.
lavanda micile afaceri2

Lavanda e o plantă care nu aduce doar frumusețe și parfum unei locuințe, ci are și proprietăți terapeutice.

„Ea este căutată de fapt foarte mult pe plan terapeutic. Noi ne-am îndrăgostit iremediabil de floarea aceasta frumoasă, așa că am luat ideea și am pus-o în practică. Eu fac niște săculeți anti-molii sau pentru mașini, dar și săculeți de dimensiuni mai mari care, atunci când sunt încălziți, au proprietăți extraordinare. Puși pe spate sau la cap, ne scapă de dureri. Chiar și eu îi folosesc adesea și chiar pot să confirm că au un efect terapeutic extraordinar. Bineînțeles, vând și flori verzi pentru buchete, dar și buchete de flori pe care le uscăm noi înainte”
lavanda micile afaceri4

Cel mai probabil, câmpul va mai înflori o dată la finalul acestei luni. Uneori, atunci când timpul îi permite, Dorina vine și la Sibiu cu flori și săculeți. Atunci când nu vinde în curtea Bisericii Evanghelice, Dorina poate fi găsită chiar acolo, la câmpul de lavandă.

„Uneori vin și mirese. E atât de frumos să le vedem cum se bucură de lavandă și ce fotografii minunate ies. Nu le luăm niciun ban, evident, pentru că tot ce ne dorim e ca ele să aibă parte de o zi superbă. Și turiști vin mulți și își fac poze aici și mă bucur să văd cât sunt de încântați”
Săculețul de 20 gr se vinde la 5 lei, săculeții terapeutici sunt 20 de lei, iar buchetele, atât proaspete cât și uscate au prețul de 5 lei.

lavanda micile afaceri3

Elena Dorina Albu poate fi găsită atât pe facebook pe pagina oficială a afacerii, cât și la numărul de telefon 0756655933.

lavanda micile afaceri1

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus