Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Cât te costă să vinzi porumb fiert turiștilor pe Bălcescu

Cât te costă să vinzi porumb fiert turiștilor pe Bălcescu

Două din punctele de vânzare porumb fiert de pe Pietonala Nicolae Bălcescu au fost scoase la vânzare, iar prețul de pornire este de 12.000 de Euro. Deși era o afacere profitabilă, spune proprietarul, e pusă în umbră de concurență precum și de faptul că nu se găsesc vânzători.

Cu toate că au deschis de puțin timp, proprietarii afacerii cu porumb fiert de pe centru spun că e o concurență neloială pe pietonală, întrucât la doar câțiva pași de punctul lor de vânzare se află alți vânzători care dau mai ieftin, dar în condiții mult mai slabe decât la ei.

„Noi avem contracte de muncă pentru cei care vând, casă de marcat, condiții de igienă, contract cu Electrica, certificat de calitate, control DSV, tot ce trebuie. În stânga și în dreapta sunt alți vânzători care nu au nimic în regulă. Nu au proveniența mărfii, nu au condiții de igienă, nimic. Pe de altă parte, ei dau mai ieftin. Turiștii iau de unde-i mai ieftin, că nu știu ei care e de calitate și care nu”, spune proprietarul afacerii.  
porumb

O a doua problemă, la fel de importantă, este lipsa forței de muncă.

„N-am închis pentru că nu mergea sau că nu era curată sau corectă, ci și din cauza faptului că forța de muncă e extrem de greu de găsit. Noi plăteam cu minimul pe economie plus bonusuri și chiar și așa nu găseam oameni. Am avut angajați tot din alte zone ale țării, pentru că sibienii nu voiau să se angajeze, cu toate că aveau toate condițiile și un salariu foarte bun”
Afacerea este oferită „la cheie” și aparține unei francize americane de vândut porumb fiert.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

19 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Adriana Lopatar

Acum 5 ani

Sibienii se angajeaza doar ca medici neurochirurgi, cosmonauti, ingineri NASA, responsabili la pentagon, mari directori de multinationale pentru ca noi sibienii avem sange albastru superior, suntem la cu totul alt nivel de inteligenta si pentru ca suntem sibieni!
Raspunde

Mihai

Acum 5 ani

De cand minimul pe economie e un salariu foarte bun?!?
Raspunde

Saint Bartolomeu

Acum 5 ani

Minimul pe economie e un salariu foarte bun, intr-adevar. Nu e ca si cum alti angajatori ar putea oferii mai putin la full time.
Raspunde

Cl. Anul politic

Acum 5 ani

Minimul pe economie... reprezintă un salariu foarte bun ? Doar dacă bonusurile întrec salariul.
Raspunde

Antonio Broscatan

Acum 5 ani

De ce nu exista standuri sau dozatoare cu ciorba de burta?
Raspunde

Hasibusi

Acum 5 ani

pentru ca oltenii sunt in plus la Sibiu, nu cumva sa mai umblati cu castronul gol prin centru cocolarilor
Raspunde

TNB

Acum 5 ani

Pentru tine sunt dozatoare cu ciorba de sub burta! Singur esti din redacție, altfel erai banat de mult la cate dejectii arunci pe forum!
Raspunde

Lucian

Acum 5 ani

Minimum pe economie, cu carte de munca, e un standard deasupra a ceea ce se practica in vanzarile stradale la Sibiu. Asta era ideea: nu ca minimul e de dorit, dar e civilizat fata de ce ofera „concurenta”. Am vazut langa Farmacia24 aceasta tejghea de porumb fiert si arata chiar foarte bine. M-am mirat de ce a disparut atat de repede, in conditiile in care frigiderele de apa colorata cu arome la cornet prolifereaza si au si clienti, si angajati. Sper sa o cumpere cineva si sa se redeschida. Sustin toneta de porumb!
Raspunde

RXR

Acum 5 ani

A preferat sa inchida afacerea decat sa vanda el. De ce nu vinde d-nul Patron?? Este cumva rusinos sa vinzi porumb??
Raspunde

Poop corn

Acum 5 ani

Vrei sa vândă el la 2 tonete? Poate omul are și alte afaceri.. De ce nu vinzi tu? Decât sa postezi Inepții , mai bine faci un ban:)
Raspunde

Tepes

Acum 5 ani

Sustinem Porumbul Fiert :) Vrem PORUMB :) Campanie nationala de toamna pentru porumbul fiert. Din Kaufland il iei cu 0.99 lei si il dai cu 3.
Raspunde

TNB

Acum 5 ani

Sunt curios ce studii ai, Țepeș !? Vrei sa îl ia cu 0,99 și sa-l vândă cu 0,5 ??? Stii cât costa chiria / mp la primărie , un om angajat cu carte de munca , curent , etc? Nu va mai faceți de ras arătându-va prostia pe forumuri, in centru nicio afacere cu adaos sub 200% nu poate fi profitabila din cauza cheltuielilor foarte mari! Cine face afaceri , știe, cârcotașii șomeri bârfesc!
Raspunde

un sibian

Acum 5 ani

0,99?? pfff.. il iau gratis de pe camp!! :))))
Raspunde

Sibianca

Acum 5 ani

Minimul pe economie e un salariu mic. Nu se poate trai din el. De aceea nu stau oamenii. La alti vanzatori in centru salariile sunt de 1600-1700 net+contract de munca legal. Dati bani suficienti angajatului si atunci acesta va veni sa munceasca.
Raspunde

rosu

Acum 5 ani

Mai demult, in Sibiu se vindea cucuruz.
Raspunde

Hasibusi

Acum 5 ani

si ce bun era
Raspunde

Roxana

Acum 5 ani

Pentru domnul patron nu a fost niciodata o afacere profitabila si va spun in cunostinta de cauza. Angajati il furau , el nu avea habar cati porumbi ii ducea pe centru la vanzare , angajati lui isi petreceau timpul la terase si plus ca sunt multe standuri in zona centrala si se imparte vanzarea. El este obligat prin franciza sa vanda si vara porumb congelat taiat in doua si la doi pasi de el gasesti porumb proaspat fiert lasat intreg. Domnul patron e director de banca si probabil a facut aceasta afacere asa din hobby . Sa reusesti sa oferi calitate trebuie sa iesi afara din birou domn patron. Asa ca nu va mai luati de masinile de inghetata, ca noi suntem pe centru intre anhajati si clienti 12 ore pe zi Stirea e cam facuta la comanda, lucrurile nu sunt chiar asa roz . Nu te inbogatesti din porumb,
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus