Vineri,
27.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
1°C

Doi noi jucători puternici au semnat cu BC CSU Sibiu

Doi noi jucători puternici au semnat cu BC CSU Sibiu

Clubul BC CSU Sibiu a semnat pe un sezon cu Isaiah Philmore, un pivot școlit la echipe de top din puternicul campionat Bundesliga. În echipa galben-albastră sosește în această vară și Alexandru Cristian Varga, un tânăr care a început baschetul la ACS Dan Dacian.

Isaiah are 28 de ani, 2.03 metri, 104 kilograme și naționalitate americană și germană. Tânărul baschetbalist este originar din Texas și a absolvit cursurile universității Xavier, alături de care a ajuns în semifinalele conferinței Big East (9.3 puncte și 5 recuperări). Nedraftat în NBA, Philmore a luat drumul Europei și a ajuns în Germania.

Mai întâi la Ratiopharm Ulm, noul jucător al Sibiului a debutat în FIBA Eurochallenge. A urmat trecerea la Telekom Bonn și o experiență în Eurocup.

Dorindu-și un rol mai important, Isaiah a trecut la Walter Tigers, fosta echipă a lui Kris Richard și actualul club al lui Tyler Laser. În aproximativ 20 de minute pe meci, ”Phil” a bifat 10 puncte pe meci, 41.7%-3P și 80% libere și 3.8 recuperări, dovedind o energie uriașă în jocul de tranziție și o aruncare de la distanță pe care și-a îmbunătățit-o în ultimii ani. Aceste evoluții l-au propulsat în All Star Game-ul Germaniei.

În ultimul sezon și-a dorit să revină în circuitul european, semnând cu EWE Baskets Oldenburg, formație care a jucat în Basketball Champions League. Minutele sale au scăzut însă a reușit să mențină o eficiență ridicată și medii de aproximativ 6 puncte și 2 recuperări, cu procentaje bune la aruncări. Rămân drept referință partidele de excepție cu Telekom (16 puncte și 13 puncte + 8 recuperări în manșa retur), Enisey Krasnoyarsk (14 puncte) și Hapoel Holon (11 puncte).

Philmore va ajunge la Sibiu un pic mai târziu decât restul colegilor, urmând să devină tată pentru prima dată în perioada imediat următoare.

Alex Varga se alătură legiunii “vulturilor tineri”

Născut în 1999 la București, Alexandru Cristian Varga (1.93, posesor al pașaportului român și al celui italian) a început baschetul la ACS Dan Dacian. Alături de acest club el a câștigat mai multe trofee la categoriile de juniori, aflându-se în vizorul loturilor naționale și a programului ”Perform Baschet”.

Familia lui a decis să se mute în Italia, dar Alex nu a stat departe de baschet și a semnat în Serie B, la Scauri. „Necunoscut” în peisajul Ligii Naționale a României, Varga se va alătura lotului condus de Dan Fleșeriu și Cătălin Vulc, urmând a-și întâlni mai mulți colegi de generație.

Varga evoluează pe poziția de extremă și este cunoscut drept un foarte bun apărător și un jucător cu un fizic deosebit.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus