Duminică,
25.09.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Neagu: Pesta este doar porcină sau a devenit și guvernamentală?

Neagu: Pesta este doar porcină sau a devenit și guvernamentală?

Deputatul liberal Nicolae Neagu cristică lipsa de reacție a Guvernului Dăncilă cu privire la pesta porcină care a cuprins România. ”La doar un an de la ridicarea interdicției la exportul de carne de porc ce a durat aproape 14 ani, fermierii români, care se uitau cu speranță spre piețele externe, în special China, se află în pericol iminent de a rămâne fără animale. Pesta porcină africană (PPA), care a apărut în urmă cu un an în România se extinde agresiv, iar autoritățile par a fi complet depășite de această situație. Ministerul Agriculturii și ANSVSA acționează haotic și nici măcar nu mai controlează demult situația. Până astăzi efectivele de porcine din România au fost diminuate cu peste 90.000 de exemplare și numărul acestora urcă vertiginos!”, a declarat Neagu într-un comunicat de presă.

Liberalul susține că încă din februarie 2017 Comisia Europeană a avertizat că România nu aplică încă multe măsuri pentru prevenirea Pestei Porcine Africane. ”Concret, pe data de 31 iulie 2017 a fost confirmat primul focar la 6 km de Ucraina în Satu Mare. Pe data de 3 august 2018 numărul focarelor ajunsese la 547 în 8 județene potrivit ANSVSA (Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor). Ce face în acest timp guvernul? Premierul Dăncilă pleacă în concediu, iar omniprezentul până acum ministru Petre Daea face doar declarație pentru liniștirea populației Cine va plăti pentru acest dezastru la nivel guvernamental? Pesta este doar porcină sau a devenit și guvernamentală?”, se întreabă deputatul.

Neagu reclama faptul că și fără pesta porcină deficitul commercial la carnea de porc era uriaș. ”Anul trecut, fără Pesta Porcină, România a exportat 30.000 de tone de carne de porc importând 260.000 de tone! Impactul economic va duce la creșterea deficitului comercial la carnea de porc cu cel puțin încă 150 de milioane de euro, în condițiile în care anul trecut importurile de carne de porc se cifrau la o jumătate de miliard de euro! Pe cine va mai surprinde posibila scumpire a cărnii de porc? ”, spune Neagu.

”Băieții deştepți care au avut informațiile au vândut rapid efectivele de porcine pentru a nu fi nevoiți a le sacrifica! Dragnea- junior este unul dintre câștigători vânzând fulger chiar înainte de a se comunica către ANSVSA epidemia, peste 10.000 de porci!”, Nicolae Neagu, deputat PNL

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus