Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
15°C

Berăria Artizanală Sibiu: „o bere locală bine făcută, fără fițe”

Berăria Artizanală Sibiu: „o bere locală bine făcută, fără fițe”

Berăria Artizanală Sibiu se deschide oficial mâine, de la ora 12:00. După 12 ani petrecuți în multinaționale, Cosmin Șoaită s-a hotărât să devină antreprenor și să își deschidă propria micro-berărie artizanală. Ideea a avut nevoie de 3 ani de fermentare pentru a deveni realitate.

Sâmbătă, la ora 12.00, pe strada Băii, nr. 2 din Săliște, Mărginimea Sibiului, Berăria Artizanală Sibiu lansează oficial primele sticle. Numele berii este SB, Bere artizanală din Sibiu și pentru început va apărea în două variante: SB Blondă și SB Platinată. În toamnă se vor lansa alte două tipuri: SB Roșcată și SB Brunetă.

Legătura cu trecutul și regiunea istorică a Sibiului este păstrată și în identitatea vizuală a sticlelor de bere, prin etichete cu motive și culori din portul tradițional popular săliștean.

„Berea artizanală este la începuturi în România și este percepută de cele mai multe ori ca un produs trendy, cu arome care mai de care mai complexe și inventivitate, fără margini în crearea rețetei. Noi ne dorim ca berea artizanală SB să fie recunoscută ca o bere locală bine făcută, echilibrată și care să devină un simbol al calității, fără fițe”, declară Cosmin Șoaită, fondator.
Cosmin a studiat în detaliu echipamentele de producție și a făcut cursuri de pregătire la Institutul Francez al Maltului și Berii din Nancy, o instituție reper în domeniul berii, urmate de un stagiu scurt în Belgia la Malterie du Chateau.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Damn

Acum 5 ani

De ce denumita ''Sibiu'' daca este in Saliste ? ''Legătura cu trecutul și regiunea istorică a Sibiului este păstrată și în identitatea vizuală ...'' Pun pariu ca nu stie asta: http://patrimoniu.sibiu.ro/cladiri/turnului/324 Aici a funcţionat berăria oraşului începând cu 1717, după ce în 1712 Împăratul Carol al IV lea acorda oraşului privilegiu de a construi o fabrică de bere. A fost prima fabrică de bere de pe actualul teritoriu al României. Nu fabrica de bere din Timisoara este cea mai veche !!!
Raspunde

jonyjon

Acum 5 ani

Si daca adresa este str. Baii nr. 2 din Saliste, de ce puneti link spre str. Baii din Sibiu?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus