Berăria Artizanală Sibiu se deschide oficial mâine, de la ora 12:00. După 12 ani petrecuți în multinaționale, Cosmin Șoaită s-a hotărât să devină antreprenor și să își deschidă propria micro-berărie artizanală. Ideea a avut nevoie de 3 ani de fermentare pentru a deveni realitate.
Sâmbătă, la ora 12.00, pe strada Băii, nr. 2 din Săliște, Mărginimea Sibiului, Berăria Artizanală Sibiu lansează oficial primele sticle. Numele berii este SB, Bere artizanală din Sibiu și pentru început va apărea în două variante: SB Blondă și SB Platinată. În toamnă se vor lansa alte două tipuri: SB Roșcată și SB Brunetă.
Legătura cu trecutul și regiunea istorică a Sibiului este păstrată și în identitatea vizuală a sticlelor de bere, prin etichete cu motive și culori din portul tradițional popular săliștean.
„Berea artizanală este la începuturi în România și este percepută de cele mai multe ori ca un produs trendy, cu arome care mai de care mai complexe și inventivitate, fără margini în crearea rețetei. Noi ne dorim ca berea artizanală SB să fie recunoscută ca o bere locală bine făcută, echilibrată și care să devină un simbol al calității, fără fițe”, declară Cosmin Șoaită, fondator.Cosmin a studiat în detaliu echipamentele de producție și a făcut cursuri de pregătire la Institutul Francez al Maltului și Berii din Nancy, o instituție reper în domeniul berii, urmate de un stagiu scurt în Belgia la Malterie du Chateau.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: marginimea sibiului , Artizanală Sibiu , Berăria Artizanală Sibiu , Institutul Francez , Cosmin Șoaită
Vizualizari: 9237
Ultimele comentarii
Acum 9 ore
MB
Acum 9 ore
Claudiu
Acum 9 ore
Liberal autentic
Acum 9 ore
Neli Oproiu
Acum 9 ore
Bobo