Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Patru tineri bucătari sibieni se vor întrece în finala Concursului European Young Chef Award din 19 august, în Piața Mare (CP)

Patru tineri bucătari sibieni se vor întrece în finala Concursului European Young Chef Award din 19 august, în Piața Mare (CP)

Sâmbătă, 11 august, Hanul Greweln din Mediaș a găzduit preselecția Concursului European Young Chef Award, organizat și promovat la nivel european de către Institutul Internațional de Gastronomie, Cultură, Artă și Turism (IGCAT) în colaborare cu fiecare regiune care a primit titlul de regiune gastronomică europeană. Competiția are scopul de a selecta un tânăr bucătar sibian care să reprezinte regiunea noastră la competiția europeană din Galway, Irlanda, între 25 și 27 noiembrie 2018.

Din cei 12 tineri bucătari sibieni care s-au întrecut prin preparatele gătite, juriul a selectat patru finaliști (foto), prezentați mai jos în ordinea punctajelor obținute:

• Alin Costea – tocăniță din mațe de miel, cu ardei copt și smântână • Andriuc Andra – saramură de pește • Rareș Moga – pomana porcului din porc de la Bazna, jud. Sibiu • Constantin Fesan - mușchiuleț de porc cu ienupăr

cei patru finaliști

Juriul care a acordat punctajele a fost format din specialiști în domeniul gastronomiei: Dr. Iulia Drăguț – președintele Asociației Culturale EuroEst Alternativ; Adrian Lucian Șipoteanu – executive Chef la Pleiada Boutique Iași, Vasile Spinu – executive Chef la Lux Divina din Brașov însoțiți de Alin Barabancea – tânărul bucătar câștigător al concursului local European Young Chef Award din 2017, Daniel Joarză – bucătarul câștigător al concursului local European Young Chef Award din 2016 și Carmen Chiș – reprezentant al Consorțiului care gestionează programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 alcătuit din Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaș, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, Universitatea Lucian Blaga Sibiu și Asociația Județeană de Turism Sibiu.

Finala va avea loc în 19 august, în Piața Mare din Sibiu în cadrul unui nou eveniment marca Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019. Cei patru câștigători ai preselecției se vor întrece din nou, în fața publicului într-un eveniment organizat de Consorțiul care gestionează acest program.

PROGRAM:

12.00 – 21.30: Angus Steak Mega Show susținut de Masters of Flames care vor pregăti doi tauri la proțap în locație

13.00 – 16.00 - Cupa Sibiului în Artă Culinară, organizată de Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism-România; cei înscriși în acest concurs vor găti live, în Piața Mare

16.00 – 18.00: Demonstrație culinară live făcută de Ambasadorii programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019: Alin Barabancea și Daniel Joarză câștigători ai edițiilor anterioare ale European Young Chef Award

18.00 – 20.30: Finala Concursului European Young Chef Award

20.30 – 21.30: Prezentarea preparatelor concurenților și jurizarea lor. Tânărul bucătar care va câștiga concursul va reprezenta regiune Sibiu la concursul european din Irlanda și va deveni ambasador al programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019.

21.30: Concert trupa Subcarpați

concert Subcarpați

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus