Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

VIDEO Fântâna arteziană din Piața Mare, repusă în funcțiune după un an. “Păi, nu e cald?“

VIDEO Fântâna arteziană din Piața Mare, repusă în funcțiune după un an. “Păi, nu e cald?“

La aproximativ un an de la oprirea fântânii din cauza unor defecțiuni, administrația locală a repornit noul sistem, pentru care au fost plătiți aproximativ 30.000 de euro, fără TVA.

Fântâna arteziană din Piața Mare a devenit un simbol al orașului, după lucrările de reabilitare realizate prealabil programului Sibiu, Capitală culturală europeană. De anul trecut, însă, funcționarea acesteia a fost oprită din cauza unor defecțiuni, care au impus reabilitarea sistemului de pompare și filtrare a apei. Administrația locală a încheiat în primăvara acestui an un contract cu o firmă din Florești (jud. Cluj), prin care s-au reabilitat sau înlocuit instalațiilor hidraulice și electrice: echipamentele de pompare, izolațiile, luminile, sistemul de filtrare, de umplere automată și așa mai departe. Totodată, fântâna arteziană are de acum și un sistem de comandă și control on-line pentru modificarea jocurilor de apă sau pentru semnalarea anumitor probleme apărute.

Contractul a fost semnat pentru suma de aproximativ 140.000 de lei, fără TVA, cu AAD Techno Light, iar în afara lucrărilor deja realizate, firma clujeană va trebui să asigure și mentenanța instalațiilor până în octombrie 2019.

Fântâna a fost repornită de la începutul acestei săptămâni, iar primii care se bucură de jeturile de apă sunt copiii, dar și turiștii adulți, care se lasă udați de noile jocuri cu jeturi de apă. “Păi, dacă e cald, să nu ne răcorim și noi la Sibiu? Nu, nu e problemă că m-am udat, e mai mare distracția decât paguba“, comenta, lejer, unul dintre turiștii care își îndemna prietenii să îi urmeze exemplul.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 5 ani

Dl Deleanu in Romania nu exista judetul Cluj-Napoca.Va rog sa corectati.
Raspunde

Traian Deleanu

Acum 5 ani

Mulțumesc pentru atenționare și îmi cer scuze de eroare... inițial scrisesem “de lângă Cluj-Napoca“, am modificat mai apoi și...
Raspunde

Sandu Butiuc

Acum 5 ani

Deleanule, esti cult si inteligent precum esti frumos si citit!
Raspunde

Bobo

Acum 5 ani

Sa te iei de mână cu Vasilica domnul ziarist
Raspunde

arheolog

Acum 5 ani

imaginile filmate arata fara putinta de tagada ca jetul de la unul dintre colturi este cu mult mai mic decat restul. Halal reparatie
Raspunde

bullit

Acum 5 ani

da werner ce are? o fi mai deștept?
Raspunde

Ricardo Ceptura

Acum 5 ani

Doar mie mi se pare că jeturile de apă sunt mult, mult mai subțiri ca cele din trecut? Din filmare zici că stropesc cu presiunea și diametrul unei cișmele de parc. Vechea instalație ajungea și pe la 3 m înălțime și din câte știu, apa era reciclată prin colectare și filtrare, deci teoretic nu se risipea și arăta ceva mai frumos în ditamai spațiul deschis. Poate e doar vina programului selectat... în fine.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus