Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Campania ''Fără Penali în funcţii publice'' a strâns 800.000 de semnături. Continuă și în această lună

Campania ''Fără Penali în funcţii publice'' a strâns 800.000 de semnături. Continuă și în această lună

Iniţiativa ”Fără penali” a depăşit numărul de 21 de județe în care sunt minim 20.000 de semnături. Liderul USR a afirmat că strângerea de semnături va continua până spre finalul lunii august. "Avem condiţia aceea a validării semnăturilor de către primării. La Braşov, primul judeţ în care am depus strângerea de semnături la primărie, a fost o invalidare de 15 procente. 15% din numărul de semnături a fost invalidat pe diverse motive, (...) lipsa unui etaj din adresă sau lipsa celui de-al doilea prenume (...). Am solicitat tuturor cetăţenilor şi tuturor voluntarilor campaniei să continue strângerea de semnături până spre finalul lunii august tocmai pentru a avea peste tot 20.000 de semnături, pentru a avea în fiecare judeţ (...) undeva la 24-25.000 de semnături pentru a fi foarte siguri că nu va fi nicio problemă şi numărul de semnături e suficient", a declarat Barna, citat de Agerpres.

El a susţinut că în unele judeţe corturile campaniei au fost distruse. "Au fost probleme într-un judeţ sau altul. S-a mai demolat câte un cort de către Primăria Tulcea, de exemplu, la Arad de asemenea a fost demolat cortul. Au fost diverşi poliţişti locali care au bruscat colegi, dar în comparaţie cu ce s-a întâmplat pe 10 august incidentele sunt minore", a spus Barna.

Iniţiativa civică "Fără penali în funcţii publice" vizează modificarea Constituţiei astfel încât titularii de condamnări penale definitive să nu mai poată accede în funcţii şi demnităţi publice.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

kokos

Acum 5 ani

Asta mi se pare o aberatie , sa invalidezi o semnatura pt. ca nu exista etajul in adresa!
Raspunde

teleormaneanul

Acum 5 ani

Si ce-o sa faci cu ele? E sezpnul conservelor...
Raspunde

Tibi Stratulat

Acum 5 ani

cine nu a votat PSD trebuie dat afara din tara sa mearga la Soros si la multinationalele care ne fura tara si sa li se confiste averile!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus