Miercuri,
18.05.2022
Acum
0°C

Ce facem în weekend-ul prelungit?

Ce facem în weekend-ul prelungit?

Minivacanța de Sf. Maria, respectiv 15-19 august, pregătește numeroase suprize și modalități de petrecere a timpului liber la Sibiu.

Miercuri, 15 august

Începând cu 15 august și până în 19, la Muzeul ASTRA vor sosi cei mai iscusiți meșteri populari din toată țara. La Târgul Creatorilor Populari se vor găsi oale și străchini, icoane pe lemn sau sticlă, țesături, ii, cămăși populare, pălării, mobilier pictat. Nu vor lipsi nici atelierele creative.

targul creatorilor populari

Ziua de miercuri nu are o ofertă prea mare de evenimente, însă putem întotdeauna să facem o plimbare până la principalele atracții ale orașului – Grădina Zoo, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, sau chiar una din numeroasele piscine din întreg județul.

Programul cinematografului din Centrul Cultural Ion Besoiu cuprinde astăzi și mâine avanpremiera filmului „The Spy Who Dumped Me”, de la ora 18:15. Pentru mai multe detalii legate de filmele care rulează zilele acestea la cinema, puteți consulta pagina oficială de facebook a Centrului Cultural Ion Besoiu.

 

Joi, 16 august

Mâine, de la ora 12:00, festivalul dedicat mașinilor istorice și sporturilor cu motor, Sibiu Rally România, debutează în Piața Mare. Anul acesta, în premieră, a fost inclusă în cadrul evenimentului și o categorie dedicată mașinilor electrice.

sibiu-rally-2

Filmele The Spy Who Dumped Me, Teen Titans Go! To the Movies, The Incredibles și alte câteva sunt disponibile pentru vizionare și la recent renovatul Cinematograf ARTA. Programul este disponibil AICI

De asemenea, de la ora 19:00, Asociația BIS prezintă un nou spectacol din seria festivalului „Teatrul din cartier”. De această dată este vorba despre „Buzunarul cu pâine”. Piesa va fi pusă în scenă în curtea Bisericii Fortificate din Gușterița.

Seara, melomanii sunt așteptați la o nouă reprezentație marca Rym, în Oldies Pub.

 

Vineri, 17 august

Festivalul Handmade Creative Buzz revine în centrul orașului cu o nouă ediție, care începe vineri, de la ora 10:00. Tarabele vor fi amplasate din nou în Piața Mică, iar artiștii vor putea fi vizitați în fiecare zi până duminică, între orele 10:00 și 22:00.

creative buzz

Gastro Urban, eveniment periodic prin care organizatorii își propun să reînvie rețetele culinare ale micro-comunităților din curțile sibiene, continuă vineri, de la ora 18:00, într-una din curțile de pe Strada Avram Iancu.

De la ora 19:00, festivalul Teatrul din Cartier aduce spectacolul „Născut în ‘90”, în curtea Bisericii Fortificate din Gușterița.

Nascut in '90

La Cârțișoara, festivalul CUCA va combina un experiment de arhitectură care constă în proiectarea și execuția unui observator astronomic din materiale reciclabile, provenind de la o casă de lemn demolată, echiparea lui cu cele necesare pentru funcționarea optimă, cu o serie de concerte, performance-uri, DJ set-uri și ateliere de astronomie pentru copii și adulți între 17 și 19 august. Pentru ediția din acest un abonament pentru cele trei zile ale evenimentului costă 50 de lei și va putea fi cumpărat la intrarea în spațiul CUCA.

 

Sâmbătă, 18 august

Ediția a V-a a Festivalului Sibiul de Odinioară debutează în Pădurea Dumbrava, sâmbătă, în zona Camping. În cele două zile vor fi concerte cu Compact, Timpuri Noi, Onenightstand, Mircea Baniciu, Mircea Vintilă și Emeric Imre. Intrarea va fi gratuită.

Sibiul de Odinioara 4

Muzeul ASTRA îi așteaptă pe vizitatori cu un concert sâmbătă după-amiaza, începând cu ora 17:00. "CE TE MANA?... CE TE-ADUNA?" se numește recitalul interpretei Maria Casandra Hausi, care va fi pus în scenă pe poiana din fața Bisericii din Dretea, monument funcțional în Muzeul ASTRA. Evenimentul face parte din programul Țăranul român de la război la Unire, inițiativă derulată prin Programul Centenar.

De la ora 19:00, în grădina BIS, va fi pus în scenă un spectacol pentru copii. Este vorba despre „Anaz și Dragonul”, iar reprezentația este inclusă în stagiunea de teatru pentru copii BIS.

 

Duminică, 19 august

Stagiunea de teatru pentru copii a asociației BIS reia duminică spectacolul „Anaz și Dragonul”, de această dată de la ora 11:00.

De la ora 12:00, în Piața Mare trecătorii pot să urmărească Finala Concursului European Young Chef Award. Cei patru câștigători ai preselecției se vor întrece din nou, în fața publicului într-un eveniment organizat de Consorțiul care gestionează acest program.

young chef finala

Seara, de la 20:30, ne întoarcem în Grădina BIS, acolo unde putem urmări proiecția filmului Dovlatov. Filmul rusesc a câștigat Ursul de argint la Berlinală anul acesta, creionând șase zile din viaţa genialului scriitor care a văzut dincolo de limitele rigide ale Uniunii Sovietice a anilor ’70. Serghei Dovlatov s-a luptat să-şi păstreze intacte talentul şi umanitatea în timp ce alţi prieteni artişti erau zdrobiţi de pumnul de fier al maşinăriei de stat.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

lll

Acum 3 ani

e unii angajatzi de la privat care merg la slujba... :( ca sa sustina: bugetari, pensionari, patroni
Raspunde

Aurica Faragau

Acum 3 ani

Stie cumva cineva daca nea Gigi cu micii din Obor s-a intors din concediu? Ca ne e dor sa mergem cu familiile la indragitii mititei!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus