Joi,
08.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Amenințare la adresa vâlcenilor din Sibiu. ”Poliția trebuie să ia măsuri”

Amenințare la adresa vâlcenilor din Sibiu. ”Poliția trebuie să ia măsuri”

Proprietarul unei mașini înmatriculate în județul Vâlcea a găsit lipit un abțibild cu mesaj amenințător pe portbagaj: ”Marș înapoi în VÂLCEA”.

Mesajul este un îndemn jignitor și amenințător la adresa proprietarului, ce are la bază prejudecățile unor sibieni la adresa vâlcenilor care trăiesc și muncesc în Sibiu. De asemenea, în acest caz nu vorbim doar de un impuls de moment, ci de o acțiune premeditată, cineva alocând timp și energie realizării sticker-ului, nefiind exclus ca astfel de mesaje să mai apară în oraș.

Imaginea a fost postată pe o rețea de socializare, în cursul zilei de astăzi, cu mesajul ”Bine ați venit la Sibiu”. În ciuda conotațiilor negative ale mesajului respectiv, postarea a adunat rapid foarte multe like-uri și susțineri, semn clar că în Sibiu astfel de prejudecăți nu sunt tocmai rare.

”În Sibiu există o serie de sentimente respingătoare, chiar de ură, între sibieni și vâlceni. În mod clar. Aceste sentimente au la bază o serie de prejudecăți și idei greșite vizavi de ce înseamnă să te fi născut în județul Vâlcea și care pot duce nu doar la ură, uneori discriminare, cât la agresivitate. Cert este că nu ar trebui tolerate. În mod clar aceste sentimente sunt date și de numărul mare de tineri, mai ales studenți, care învață sau lucrează în județul Sibiu. Bineînțeles, ele sunt la nivel individual, nu cred că o să vedem o ură colectivă. Sigur, și invers se poate, sibienii pot fi percepuți de vâlceni, sau români din alte județe ale țării, în funcție de anumite prejudecăți. Dacă s-a ajuns la astfel de acțiuni vizibile, asistăm deja la o formă de agresivitate, chiar o formă de amenințare. Iar aici aș putea să dau exemplu inclusiv anumite comentarii de pe site-ul dvs., unele foarte asemănătoare cu cel despre care vorbim aici. E de ajuns să scrie pe mașina ta ”VL” la numărul de înmatriculare pentru ca anumite persoane să manifeste sentimente de ură și agresivitate. Poți fi catalogat, amenințat și stigmatizat pe nedrept, fără să cunoști persoana. Repet, sunt niște prejudecăți care se întrețin și care nutresc o formă de agresivitate ce poate degenera. Poliția, în acest caz, ar trebui să ia măsuri. Persoana respectivă trebuie identificată și amendată. Vorbim despre un bun personal afectat și despre o amenințare la adresa proprietarului”, a declarat pentru Turnul Sfatului psihologul Mihai Copăceanu.
Acesta a mai menționat că resentimentele față de vâlceni există în medii diverse, inclusiv în cel universitar, elevi și studenți fiind stigmatizați doar pentru că proveneau din județul vecin.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu au declarat pentru Turnul Sfatului că o astfel de situație reprezintă o premieră, însă încurajează pe oricine întâlnește asemenea amenințări să depună plângere pentru a putea demara o anchetă.

”Dacă prin asemenea acțiuni proprietarii consideră că li s-a adus un prejudiciu, că mașina a fost vandalizată sau se simt amenințați, cu siguranță ei pot depune plângere la Poliție”, a declarat Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu. În baza unei plângeri polițiștii pot deschide pe urmă un dosar și demara cercetări pentru a depista autorul.
Reamintim că mesaje dure la adresa vâlcenilor au apărut în urmă cu doi ani și în timpul campaniei pentru alegerile locale a primarului Astrid Fodor. În cadrul discuțiilor avute cu locatarii cartierelor Sibiului, nu o dată, sibienii au transmis mesaje agresive la adresa vâlcenilor.
”Această agresivitate poate duce la mai mult, se poate ajunge la distrugerea bunului personal. Aceasta este o formă de vandalism. Cred că autorul este cineva care are un hate-speech, un comportament bazat pe ură în mod constant” – psiholog Mihai Copăceanu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

48 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Tinel Lunca

Acum 4 ani

S-a plece la iei an vilcea ca si asa e foarte aglomerat Sibiul m-ai ales ca majoritatea sunt incultii si nu stiu nici sa se iscaleasca!!!
Raspunde

Erlkonig

Acum 4 ani

an Vâlcea? Conform normelor în vigoare cuvintele care încep cu î se scriu cu î din i. Pune mâna pe carte, moș congres. PS sunt sibian și nu ma dau în vânt după olteni, da ni nu suport ipocrizia
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Eu

Acum 4 ani

Si tie ti se pare ca ai scris prea corect nu?? Mai uitati-va si la voi, apoi judecati!! Inculti auzi, si tu habar nu ai sa scriiii!!
Raspunde

Xxxx

Acum 4 ani

Domnule Tinel :))) esti amuzant si o mare rusine, saraca limba romana ce ai cu ea. Demonstratie de analfabetism.. incult e mult spus
Raspunde

Jon de la Sadu

Acum 4 ani

Pardon: "ei"nu iei. "Să" nu s-ă, desteptule.
Raspunde

Sibian 100%

Acum 4 ani

Sunt sibian 100%, nu pot spune ca ii agreez pe valceni, dar pana la urma sunt o forta de munca pentru oras si asta e... Dar pana la a-i face analfabeti, mai bine te-ai mai duce tu pe scoala si te-ai mai retine din a face postari aiurea ca iti dai cu firma-n cap...
Raspunde

Eu

Acum 4 ani

La Fel ca si tine agramatule
Raspunde

Nadira

Acum 4 ani

Toți analfabeții scriu aici! Mai treceți și voi "granita" și veți vedea ca la Rm. Vâlcea infrastructura municipiului este mult mai performanta decât la Sibiu. Noi, sibienii, chiar avem o percepție greșită despre comportamentul civic
Raspunde

gigi contra

Acum 4 ani

N-o luati in tragic, frati valceni! Stiti bancul acela, cum se boteaza oltenii? In numele Tatalui, si al Fiului, s-apuci drumul Sibiului...
Raspunde

pt. Ungureanu Stanca

Acum 4 ani

Stanca Ungureanu, romanii stabiliti in strainatate nu sunt tratati cu flori, muncesc din greu ca sa fie acceptati! Si de ce sa ne-ar fi alungat sasii cand ei au venit in tara asta, nu invers?! In mod sigur ne spuneau valahi imputiti, dar asta e cu totul altceva. Se simte mandria ca sunteti sibianca get-beget si toleranta ca altii apropiati dvs. sunt veniti la Sibiu din alte zone ale patriei.
Raspunde

...

Acum 4 ani

Din pacate sunt si uscaturi in orasul nostru si daca cei 7 ani de acasa lipsesc, ma tem ca doar politia mai poate face putina ordine. Nu ma simt reprezentat de astfel de specimene, la fel cum nu ma simt reprezentat de actuala "clasa" politica. Imi cer scuze pentru derapajele unor concetateni care nu inteleg ca astfel de atitudini au pornit cele mai cumplite razboaie...
Raspunde

motanul garfield

Acum 4 ani

Sa nu exageram! E o gluma la adresa valcenilor, nu o amenintare! Adevarul e ca valcenii au impanat toate sectoarele vietii sibiene, precum usturoiul muschiul de porc....
Raspunde

Kata

Acum 4 ani

Oameni primitivi ce nu au invatat nimic din marile evenimente petrecute de-a lungul anilor in acest oras...in loc sa evolueze ....au preferat sa ramane la un nivel mediocru care nu face cinste acestui oras
Raspunde

Vivi Dragan

Acum 4 ani

O observatie pentru autorul acestui articol. In acest an in momentul in care sau marcat parcarile din cartierul Valea Aurie mai mult de 20 % din locurile de parcare erau ocupate de masini cu numere de inmatriculare in judetele din sud respectiv Valcea,Olt,Dolj. Daca tot ne dam corecti cu aceste persoane care studiaza sau lucreaza in municipiul Sibiu, ce ar fi daca tot nu platesc impozitul pe autovehicole in Sibiu ca Administratia Financiara sa verifice daca aceste persoane au contracte de inchiriere inregistrate si daca nu sa amendeze atat proprietarii cat si chiriasi conform legii. Daca municipiul Sibiu pierde banii din impozitele pe autoturisme pe care aceste persoane le platesc in localitatile de origine macar sa plateasca chirii care sa inglobeze si impozitele pe inchiriere. Cunosc deasemenea o gramada de persoane care lucreaza in Sibiu si care au cumparat locuinte prin programul prima casa care din patriotism prost inteles refuza sa inmatriculeze autovehicolele in Sibiu si care nu platesc impozitul pe autovehicole in Sibiu desi locuiesc si circula pe strazile din Sibiu tot anul. In rest despre prietenii din sud sunt toti ca si noi si mai buni si mai rai.
Raspunde

Misu

Acum 4 ani

Dar despre "corecții" proprietari sibieni, nici o vorba?
Raspunde

mihai

Acum 4 ani

Nu sunt de acord cu comportamentul celui care a lipit mesajul pe masina dar cei din VL sa se gandeasca de ce nu are lumea atatea probleme cu cei din Cluj, Brasov sau alte judete? De ce cand spui BMW copt (eventual si cu volan pe dreapta), lumea se gandeste la VL? De ce cand spui manele ascultate peste pragul suportabil, lumea se gandeste la VL? De ce cand spui nesimtire in trafic, lumea se gandeste la VL? De ce cand spui tzepe, lumea se gandeste la VL? Oare nu FIX valcenii au creat aceasta imagine?
Raspunde

Erlkonig

Acum 4 ani

Ai și tu dreptatea ta
Raspunde

B

Acum 4 ani

Hilar :))
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

ek

Acum 4 ani

Mars...
Raspunde

tramvaiu

Acum 4 ani

gestul este al unui om privitiv, prost crescut si putin evoluat...INSA...cum se spunea mai sus, cei care se simt lezati de acest gest si oarecum POATE ar putea sa fie indreptatiti, ganditi-va de ce s-a ajuns la aceasta stare de respingere si ura, de ce sunt "stigmatizati" valcenii si de ce sunt aratati cu degetul de fiecare data. Tot ce puteti sa faceti, este sa va distantati si sa va delimitati de "cultura de turma" ce a migrat de acolo la nord si sa dovediti ca pot fi si exceptii de la generalizarea facuta :)
Raspunde

Erlkonig

Acum 4 ani

De pe fb, mi se pare ca mașina e înmatriculată în Valencia :)
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ion ionescu

Acum 4 ani

Dacă si acest comportament mai este unul european, atunci nu mai e nimic de zis. Asta e fata tristă si retrogradă a Sibiului.
Raspunde

Denes Elemer

Acum 4 ani

Poate există și o față tristă și retrogradă a Vîlcei, greu compatibilă cu cel european,că doar adevărul se află de regulă la mijloc!
Raspunde

tramvaiu

Acum 4 ani

Dar cine a zis ca este unul "european" si de ce ar trebui sa fie unul "european"? vasilica viorica are comportament european? n-are, dar pentru aia tot e prim-ministru. ce argument mai e si asta?
Raspunde

Damn

Acum 4 ani

In momente de tensiune, mai ales politica ca acum, ies si astfel de tensiuni relativ cretinoide mai locale. Evident peste tot sunt uscaturi, am cunoscut olteni cu care am crezut ca ma bat la prima intalnire, am si prieteni olteni. Clar vorbim de persoana (nivelul personal al fiecaruia), e absolut ridicol sa ne apucam sa acuzam pe criterii de regiune, oras, etc... Posibil aici sa discutam de o rafuiala personala, intre vecini, nu de o generalizare. De acolo si efortul cu stickerul, ma indoiesc ca a facut 20,000...
Raspunde

Mizeria balcanică

Acum 4 ani

Inalta, Doamne, Carpații până la cer!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ion ionescu

Acum 4 ani

Si apoi umple bazinul Carpaților cu apa
Raspunde

Trista realitate din Transilvania

Acum 4 ani

Realități și adevăruri sunt mai multe, toate fiind la fel de veridice. Pana în 1918, Transilvania a avut istorie, cultura, arhitectura, demografie, culte religioase, dezvoltare, infrastructura, instituții și în general viata total diferite fata de Oltenia și Moldova. Sa nu uitam ca Viena era capitala. După unire, Transilvania asa cum era, și-a început drumul spre pieire. Prin colonizarea masiva cu romani, furtul spre București a resurselor, plecarea sașilor care au construit toate clădirile pe care azi le pozați și în general, prin manelizarea și aducerea de mizerie sudica. Adevărul e ca Oltenia era cu vreo 200 de ani în urma la toate capitolele. Sibienii întotdeauna au fost mai exclusivisti și izolați. E o reminiscența de pe vremea când romanilor nu li se permitea accesul în cetate. Sentimentul s-a perpetuat într-o suta de ani și acum cei de peste munți sunt considerați o subspecie. Ceea ce e parțial adevărat. Spiritul sudic a invadat orașul, limba germana a fost înlocuită cu "fratioare", "manca-ti-as", "fato", "sa moara mama", "fa", etc. Cefe late brunete, maneliști, femei ușoare, inculți, analfabeți, nesimțiți și nespălați. Tot ceea ce un ardelean veritabil nu e. Pe de alta parte, mulți sibieni născuți sunt la fel. Oltenii vin sa muncească. E adevărat, impozitele se duc mai mult la Cisnădie și Selimbar datorita preturilor reduse la apartamente. În Sibiu se sta în chirie. Banii la bugetul Sibiului de la Olteni, conform datelor oficiale, sunt neglijabili. Sigur ca sunt și oameni de treaba, asa cum unii sibieni sunt niște mizerii. Cred ca fiecare trebuie tratat individual. Bunii cu bunii și raii cu raii. Dar ar fi bine ca oltenii sa își lase năravurile sudice acasa și dacă tot sunt aici, sa se civilizeze. Ardealul nu e hoție, lene, cupole de biserici aurite, neam prost, mizerie, snobism. Ne e scârbă de tricou Tommy în garsoniera cu egrasie, cu curentul tăiat dar fițe tipice populațiilor de mana a treia. Asta e realitatea. Transilvania frumoasă nu mai există!
Raspunde

Beowulf

Acum 4 ani

Mai bine si-l punea pe frunte, era mai vizibil!
Raspunde

Cititescu

Acum 4 ani

De mai multa vreme se fac comentarii denigratoare la adresa "oltenilor" din Valcea si nu numai. Sunt si raspunsuri la adresa "ciobanilor" care le-a fi scris. In mod evident e vorba de niste indivizi cu scoala putina, unii prosti de-a binelea, dar care se afla si ei in treaba! Ciobanii adevarati nu ar scrie asemenea jigniri despre valceni, pentru ca ei stiu ca dincolo de munti sunt sate intregi infiintate de stramosii lor plecati din marginime. Deasemeni, valcenii nu au venit la Sibiu ca sa cerseasca ci ca sa munceasca, pentru ca Sibiul ofera locuri de munca, iar asta inseamna ca orasul prospera si se ridica si cu munca lor! Dar cei cu minte putina nu pot sa inteleaga, dar sa insulte, sa desconsidere sau sa ameninte, pot. Daca politia a considerat ca trebuie sa se implice, e bine. Dar si presa ar trebui sa fie mai atenta. Daca politia se implica, e bine.
Raspunde

Saint Bartholomew

Acum 4 ani

Ăștia care sunt anti-vâlceni, mai bine și-ar studia puțin arborele genealogic căci sigur își vor găsi măcar o rudă provenind de la sud de Carpați, sau din zonele adiacente județului Sibiu. Sibieni adevărați au fost într-o foarte mare proporție populația de sași care a părăsit Sibiul până-n 1989. Marea majoritate din prezent, au origini în împrejurimi sau chiar de la sud, fiind relocați în timpul comunismului în cartierele muncitorești din oraș. Așa că terminați cu ipocrizia asta primitivă, că mi-e rușine cu sibienii chipurile adevărați, cum mi-e rușine de vâlcenii recent veniți.
Raspunde

Ioan Ardeleanul

Acum 4 ani

Ar fi bine dacă s-ar restabili hotarul dintre judeţele Sibiu şi Vâlcea exact pe linia de demarcaţie respectiv hotarul dintre Imperiul Austro-Ungar şi vechiul Regat. Sibiul şi în general Transilvania NU sunt pământul făgăduinţei! Totul se trage de la unirea necondiţionată din toamna-iarna lui 1918!
Raspunde

PROST BITBURGER

Acum 4 ani

Pentru cei de la Turnul Sfatului. Adresele de email sunt confidențiale. Pentru informația dvoastră, Protecția Datelor este foarte importantă și se pedepsește cu inchisoare...De fapt ce mai contează. Sunt date personale stocate la bancă care ies pe ușă. De exemplu, mâine merg la Raiffeisen Bank și aflu detalii despre contul dvoastră. Nimic nu mai este secret în ziua de astăzi.
Raspunde

MOSHU

Acum 4 ani

Ideea de mandrie regionala este una aducatoare de necazuri. Ardealul nu e cu nimic mai presus decat oltenia, moldova, banat, muntenia, crisana, maramures, dobrogea sau bucovina. Daca tot o dau unii cu istoria, poate ar trebui sa isi aminteasca ca zona aceasta a ramas cam goala dupa ce sasii au fost izgoniti de comunisti. Faptul ca unul sau altul isi permite sa vorbeasca, acum, cu mandrie ca el e nascut in aceasta zona si ca altii sunt niste netrebnici, este poate si din vina unui oltean, moldovean, dobrogean, banatean etc. Pentru ca repopularea acestei zone s-a facut cu oameni din acele zone mult hulite si batjocorite. In concluzie, tu acela care jignesti si desconsideri total restul romanilor, gandeste de doua ori pana sa faci una ca asta.
Raspunde

fritz

Acum 4 ani

prefer ROMANI din Valcea decat musulmanii pe care UE vrea sa ni-i bage pe gat
Raspunde

...

Acum 4 ani

in sibiu, oras care avea candva 140 000 loc (inclusiv multi olteni sau urmasi de-ai lor, dar cu un grad de civilizatie ajuns la un anumit nivel, oarecum mediu), au venit si s-au angajat / mutat 60-70 000 cetateni veniti in mare parte din oltenia in ultimii cativa ani. chestia e ca multi dintre noii veniti "si-au lasat opincile la bariera" si s-au angajat in firmele care functioneaza in zona de vest. e adevarat ca cei care s-au stabilit in sibiu si s-au angajat la multinationalele din zona, dau plusvaloare orasului / judetului. dar e plusvaloare economica. partea intelectuala sau civilizatia s-ar putea sa lase de dorit. si in cj s-au aciuiat si s-au angajat multi cetateni veniti din alte zone, dar, clujul absoarbe multa forta de munca intelectuala (de ex it-isti). pana la urma, diferenta provine de la nivelul univeristatilor din sb, care este, parerea mea, mult mai jos decat in cj
Raspunde

Racanel

Acum 4 ani

Vad ca populistii la fel ca in toata europa recent vor sa castige voturi si sa ia ochii la oameni cu valcenii mizerii si etc. am auzit la viata mea ca sibienii oameni lenti dar eu am vazut lucrurile altfel si am spus: mai bine lenti, pentru ca masoara min de 2 ori si taie odata ! Nu stiu ce atatea discutii ca femei usoare la sud sau de oriunde, femei usoare si manelizati sunt absolut peste tot in tara. Duceti-va spre ex la manele la OK si vedeti cati sunt mizerii de la Sud! Simplu, aproape deloc, multi sunt locali. Dar fiecare adopta ce apucaturi vrea ce e asa greu de inteles? Aia de duc doru la sasi si etc sa se duca dupa ei, simplu, tara asta ii zice Romania, cu tot cu Transilvania si Oltenia la un loc. Ar trebui sibienii sa fie mandrii ca sunt model pentru altii si ca multi zic: am fost la sibiu, numai lume amabila si nu imi pare rau pt 1 cent cheltuit ! Va invit, sibieni, la Valcea la statiuni si unde mai doriti, greu sa primiti stickere urate care sigur apartin vreunuia ingust la minte. Sibiu si Romania nu sunt ale lui si de crede in asta... sa se duca unde a dus Mutu iapa haha. Mandru ca sunt valcean, mandru ca am prieten si vecin Sibiul, mandru ca sunt roman si ca am presedinte tot un sibian. Puteti sa visati voi la granite cate vreti, doar stramosii Sibiului or fi stiut ei de ce au acceptat unirea. Mai jignitii voi pe stramosii unii egoisti si cu pentium486, sa nu respectati voi viziunea lor pt tara. Si de nu vreti “mizeriile” din Sud, primiti imigranti din Asia de au topit atatea capitale din UE. Recent am fost in Atena si poti sa zici ca e micul Pakistan. La fel si Londra ori Amsterdam ori toata Belgia. Cu mizeriile de la sud dati inainte si in timpuri gRele. Cine nu mai “rezista” sa ia avionu via Germania la sasi. O rusine ca nu suntem mai uniti, ca e o tara care are atata potential.... veniti si la sud si investiti, ca tot voua “sasilor” va creste stafeta, daca chiar sunteti avansati cu 700 de ere. Si la fel cum am vazut in alte tari, cand vii cu ceva diferit si ai potential, localnicii nu te inghit. Eu zic ca oltenii v-au adus inca o treapta de viteza, nu duduie economia acolo ca vezi Doamne ii zice Sibiu.
Raspunde

Xxxx

Acum 4 ani

Racanel- foarte frumos ce ai scris, minunat, felicitari
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Racanel

Acum 4 ani

Ioan Ardeleanul, fac pariu ca ai origini de ungur ca plangeti dupa Transilvania ca si cum v-a fost furat biberonul hahaha :)))) Transilvania e in Romania si cand or fi granitele de le visezi, o sa zboare porcu nene. Esti unul din cazurile pentium486, procesor slab rau rau :)
Raspunde

Midul

Acum 4 ani

Nu dadea sibiul inainte cu ardelenii :))) au avut nevoie de o minte sclipitoare de la valcea si asa au evoluat si ei :))) frustrati ca le frecam femeile si le luam locurile de munca... de aceea fac asa! Dar nu e vina valcenilor... e vina firmelor care isi dau seama ca nu dau inainte cu o minte lenta :)))) Si apropo... sa fie oare valcean cel care a scris articolul? :))))
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

george

Acum 4 ani

"Adevarul este c - a aparut o specie noua de roman, ardeleanul plin de ifose, cel ai carui stramosi intrau in Sibiu doar cu bilet de voie, dar care acum el, superiorul, locuieste in hermannstadt!!!!! Bai iobagilor (ma adresez numai dobitocilor ce nu - si mai incap in piele de fumuri) n - aveti ba nimic deosebit fata de restul romanilor, NIMIC!"
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

pt. Ungureanu Stanca

Acum 4 ani

Stanca Ungureanu, romanii stabiliti in strainatate nu sunt tratati cu flori, muncesc din greu ca sa fie acceptati! Si de ce sa ne-ar fi alungat sasii cand ei au venit in tara asta, nu invers?! In mod sigur ne spuneau valahi imputiti, dar asta e cu totul altceva. Se simte mandria ca sunteti sibianca get-beget si toleranta ca altii apropiati dvs. sunt veniti la Sibiu din alte zone ale patriei.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Andreea

Acum 4 ani

Mandria omului din Sibiu, ce sa ceri. Si nu mi se pare frumos sa imi zgarie lumea masina cu cheia doar pt. simplu fapt ca masina e inscrisa pe valcea. Toti tinerii din ziua de astazi isi inscriu masinile pe numele parintilor, 2000 lei asigurare pentru o masina din 2006 mi se pare foarte mult. Sunt mandra ca sunt valceanca, as vrea sa ma intorc la ai mei. Mi-e dor de valcenii mei, veniti in vizita la un oltean, tot ce are mai bun il pune pe masa. Oltenii isi dau haina de pe ei. Am fost in case de ardeleni si sunt oameni buni si calzi, ne-au dat sa dormim in camera copiilor lor.Nu inteleg de ce atata ura?! Acum 40 de ani bunicul meu a lucrat in Sibiu,insa s-a intors acasa de dragul gospodariei si pamantului pe care il avea. Insa noi generatia de acum am decis sa ramanem in Cisnadie, Selimbar. Avem joburi prea bune sa renuntsm la ele. Dar daca noi oltenii am pleca sunt sigura ca v-ati lovi de un colaps d.p.d.v. al angajarilor.
Raspunde

Carmen

Acum 3 ani

Mie mi se pare Sibiul foarte aglomerat nu am nimic cu cei din Vâlcea ,puteau foarte bine sa fie din Galați sau oricare alt oraș .Dar ar fi putut primaria sa ofere infrastructura și locuri de parcare subterane, este de nedescris sa stai în cartier rezidențial și sa vezi ca absolut toți vecinii au mașinile parcate pe trotuar. Urât Sibiul nu-mi mai place.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus