Miercuri,
23.06.2021
Cer Senin
Acum
21°C

O sibiancă a devenit „Frumoasa Oltului”

O sibiancă a devenit „Frumoasa Oltului”

Loredana Bogdan, o tânără din Sibiu, în vârstă de 23 de ani, care a participat recent la Festivalul-Concurs „Cântecele Oltului” a fost aleasă „Frumoasa Oltului”. Evenimentul a avut loc în stațiunea Călimănești și s-a aflat la cea de-a 50-a ediție.

Festivalul a început cu lansarea unei cărți aniversare la Liceul Tehnologic de Turism din localitate, iar a doua zi localnicii, dar și turiștii au putut admira parada ansamblurilor folclorice, scrie publicația locală arenavalceana.ro.

La festival Sibiul a fost reprezentat de Ansamblul Folcloric „Ceata Junilor”, care a și obținut Trofeul „Cântecele Oltului”. Sibienii s-au manifestat și la alte probe, la Secțiunea Frumoasa Oltului, Lorena Bogdan prezentându-și costumul popular, recitând o poezie și făcând o demonstrație de joc popular împreună cu partenerul de dans Adrian Stoiță. Tot cei doi au participat și la Secțiunea Cel mai frumos port popular, ambii purtând costume populare din Arpașu de Jos.

, iar artista Lorena Bogdan – titlul Frumoasa Oltului. „Ceata Junilor”, pepiniera Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului”, a participat la cea de-a 50-a ediție a Festivalul Ansamblurilor Folclorice „Cântecele Oltului”, organizată în perioada 17-19 august 2018, de Primăria Orașului Călimănești în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vâlcea din cadrul Consiliului Județean Vâlcea.

Citiți aici mai multe despre festivalul-concurs de la Călimănești.

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus