Sâmbătă,
28.05.2022
Acum
0°C

FC Hermannstadt vrea să câștige cu Dinamo

FC Hermannstadt vrea să câștige cu Dinamo

Sibienii se așteaptă să vină acasă cu cel puțin un punct după meciul de sâmbătă, de la ora 21 pe care îl va juca împotriva echipei Dinamo București. ”E o sărbătoare pentru noi, e primul meci cu unul din granzii fotbalului românesc. Sperăm să venim cu punct sau puncte. Avem curaj și o dorință foarte mare pentru a scoate un rezultat pozitiv. Dinamo este o echipă tânără, în ascensiune, începând cu play-out-ul sezonului precedent. E o echipă care joacă cu mult entuziasm acasă. Cred că entuziasmul e cel mai mare avantaj al lor, va fi cel mai puternic ”adversar” al nostru, sâmbătă seara. Bineînțeles, un rol important îl are Nistor, un jucător determinant pentru Dinamo, la mijlocul terenului. Dinamo, alături de Viitorul, sunt două echipe ce propun jucători interesanți, de viitor. Dinamo e o echipă care alternează meciurile foarte bune cu cele mai puțin reușite. Pe teren propriu joacă destul de bine, un fotbal interesant, probabil starea de spirit creată este favorabilă. În deplasare, din ceea ce am observat eu, are ceva probleme de exprimare. Vor fi momente interesante în timpul jocului, pentru că până la urmă momentele pot schimba un rezultat. Va trebui să speculăm lipsa lor de experiență. Mergem la Dinamo să jucăm fotbal, nu să ne apărăm”, a anunțat Eugen Beza, antrenorul secund al echipei.

Dandea: Dinamo, cea mai mare echipă din România

Transferat în vară, de la Astra Giurgiu, echipă cu care a devenit campion național în 2016, fundașul Alexandru Dandea a fost folosit meci de meci în primele 5 etape. Dandea a trecut, în 2013, și pe la Dinamo, motiv pentru care crede că acest joc e unul mai special pentru el. ”A fost o perioadă foarte frumoasă din cariera mea. Este ceva frumos să joci la cea mai mare echipă din România. Asta mă motivează în plus. Îmi doresc să fac un meci foarte bun, atât eu, cât și echipa”, a spus Dandea în conferința de presă de astăzi.

Fundașul de 30 de ani crede că FC Hermannstadt poate obține un rezultat pozitiv în Ștefan cel Mare deoarece Dinamo, în opinia sa, nu traversează o perioadă tocmai bună. ”Mă bucur că staff-ul tehnic crede în mine și îmi dă posibilitatea meci de meci să mă exprim. Am început bine, victorie cu Sepsi, după care am mers la Botoșani, unde n-am reușit să facem un meci bun. La ultimul joc, cel cu FC Voluntari, se pare că ne-am revenit, moralul este foarte bun și mergem încrezători la Dinamo, să scoatem punct sau puncte. Am încredere în băieți. Dinamo nu traversează cea mai bună perioadă, dar nu trebuie să o subestimăm, pentru că, până la urmă, Dinamo e Dinamo. Au schimbat echipa foarte mult în ultima perioadă. Vedeți și dumneavoastră, dau credit tot mai mult tinerilor. În primele etape s-au descurcat foarte bine, dar nu și în ultimele două. Sunt jucători de calitate, Nistor - care e foarte curtat în ultima perioadă, Sergiu Hanca - un jucător care cochetează cu echipa națională, Mircea Axente... Eu cred că Dinamo are jucători destul de buni”, a mai spus Dandea.

Din echipa sibiană care face deplasarea în Capitală vor lipsi Toma Niga și Biel Company, ambii cu probleme de ordin medical.

Înaintea acestei partide, FC Hermannstadt ocupă locul 4 în clasamentul Ligii 1, cu 7 puncte și un golaveraj pozitiv (6-5), în vreme ce Dinamo e pe 8, tot cu 7 puncte, dar cu minus 1 la golaveraj (9-10).

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Juvete neinfricat

Acum 3 ani

Noi in Europa League, voi pe sate si-n Avrig!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus