Zilele acestea este mare forfotă în școlile Sibiului pentru că mai sunt câteva zile până la începutul anului școlar.
În total, la nivelul judeţului Sibiu, în sistemul de învăţământ judeţean funcţionează 314 de unităţi şcolare de stat (cu personalitate juridică - 141 şi structuri- 173) și 30 unități de învățământ privat. Partea bună este că toate aceste entităţi posedă Autorizaţie sanitară de funcţionare.
Dintre cele menționate mai sus, 105 unităţi cu personalitate juridică de stat posedă autorizaţia de securitate la incendiu, iar 37 de unităţi şcolare cu P.J. nu posedă această autorizaţie, după cum urmează: 8 unităţi școlare cu P.J. din municipiul Sibiu, 2 unități școlare cu P.J. din municipiul Mediaș, 2 unități școlare cu P.J. din Rășinari şi câte o unitate şcolară cu P.J. din Agnita, Copşa Mică, Dumbrăveni, Sălişte, Ocna Sibiului, Miercurea Sibiului, Tălmaciu, Bazna, Dîrlos, Gura Râului, Laslea, Loamneș, Ludoş, Marpod, Mihăileni, Moşna, Orlat, Poiana Sibiului, Roşia, Şelimbăr, Șeica Mare, Şura Mică, Tilişca, Turnu Roșu şi Vurpăr (în total 56 de clădiri).
De asemenea, 7 unități de învățământ privat nu posedă autorizaţia de securitate la incendiu. Date au fost făcute publice de Inspectoratul Școlar Județean, într-un raport transmis Instituției Prefectului.
”Conducerea ISJ Sibiu a desfășurat o întâlnire cu directorii unităților de învățământ care nu posedă autorizaţia de securitate la incendiu în luna iulie 2018, urmând ca până la sfârșitul acestui an, cel puțin jumătate dintre aceste unități de învățământ să obțină această autorizație”, explică inspectorul școlar general Ștefan Firu, în raportul citat.Tot în această perioadă în toate unităţile şcolare se desfăşoară lucrări de igienizare (89 unități de învățământ), de reparaţii (52 unități de învățământ), reabilitări (8 unități de învățământ) şi anvelopări termice (2 unități de învățământ), majoritatea lucrărilor având ca dată finală estimativă perioada 1-10.09.2018.
”Sunt și unități de învățământ la care aceste lucrări se vor prelungi și după începerea anului școlar, datorită faptului că sunt de mare amploare: Școala Gimnazială Nr. 25 Sibiu (30.09.2018 – reabilitare), Colegiul Tehnic ”Cibinium” Sibiu (1.10.2018 – igienizare), Colegiul Economic ”G. Barițiu” Sibiu (31.12.2018 – reabilitare) și Școala Gimnazială Hoghilag (01.12.2019 – reabilitare)”, mai spune șeful ISJ.Pentru elevi nu contează doar curățenia în sala de clasă, ci și să fie încălzită la iarnă și să aibă manuale. În prezent aproximativ 45% din necesarul de manuale școlare pentru clasa a VI-a a fost primit la depozitul de manuale al ISJ Sibiu, acestea fiind apoi repartizate către unitățile de învățământ. Pentru perioada de iarnă, la unităţile şcolare unde încălzirea se realizează cu lemne, necesarul este acoperit în proporţie de aproximativ 88-90%.
În paralel, Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu arată că în anul școlar trecut a crescut numărul infracțiunilor din școlile sibiene, violențele fiind de departe pe primul loc.
”În perioada aferentă anului școlar 2017-2018 au fost sesizate 37 de infracțiuni, față de 32 de fapte înregistrate în anul școlar 2016/2017. Infracțiunile sesizate au fost repartizate astfel: 25 de infracțiuni înregistrate în unitățile de învățământ din mediul urban (+3), dintre care 22 în incinta acestora și 3 în zonele adiacente, iar în mediul rural s-au înregistrat 12 infracțiuni (+2) - toate în incinta unităților de învățământ”, explică șeful IPJ Sibiu, într-un alt raport prezentat Instituției Prefectului.
Pe genuri de infracțiuni, situația se prezintă astfel:
- lovirea sau alte violențe: 26 infracțiuni (+9), dintre care 18 comise în mediul
urban și 8 în mediul rural:
- amenințare: 1 infracțiune (-1), comisă în mediul urban;
- distrugere: 2 infracțiuni (+1), dintre care 1 comisă în mediul urban și 1 în
mediul rural;
- furt: 7 infracțiuni (-3), dintre care 5 comise în mediul urban și 2 în mediul rural;
- alte fapte: 1 infracțiune - ultraj - asupra unui cadru didactic.
Reamintim că noul an şcolar începe luni, 10 septembrie și însumează 168 de zile lucrătoare (34 de săptămâni). Structura anului școlar cuprinde semestrul I (10 septembrie 2018 - 1 februarie 2019) şi semestrul al II-lea (11 februarie 2019 - 14 iunie 2019).
Vacanţele elevilor din toate ciclurile de învățământ sunt programate astfel: vacanţa de iarnă (22 decembrie 2018 - 13 ianuarie 2019), vacanţă intersemestrială (2 - 10 februarie 2019), vacanţa de primăvară (20 aprilie - 5 mai 2019) şi vacanţa de vară (15 iunie - 15 septembrie 2019). Suplimentar, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar beneficiază de vacanţă în săptămâna 27 octombrie - 4 noiembrie 2018. Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 31 mai 2019, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 7 iunie 2019.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Turnu Roșu , Ștefan Firu , Ocna Sibiului , Şcoala Gimnazială Nr , Colegiul Economic , Miercurea Sibiului , Copșa Mică , Județului Sibiu , Gura Râului , sura mica , Klaus Johannis , Colegiul Tehnic , Șeica Mare , Valea Sevişului , Școala Națională , Inspectoratul Şcolar Judeţean , Violenţei Împotriva Femeilor , Instituției Prefectului Sibiu , Execuție Lucrări , Poiana Sibiului , autorizatie , inceput , stiri sibiu , Poliția Comunitară , Școala Gimnazială Hoghilag
Vizualizari: 2265
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
Kukuruku
Acum 2 ore
Vlad christian
Acum 3 ore
Victor
Acum 3 ore
Steve
Acum 3 ore
Gabytza Gabor