Duminică,
27.11.2022
Ceata
Acum
2°C

El Pais elogiază România: Sibiul, primul oraș pe care îl recomandă turiștilor

El Pais elogiază România: Sibiul, primul oraș pe care îl recomandă turiștilor

Cunoscuta publicație spaniolă El Pais elogiază România într-un articol dedicat țării noastre și pune Sibiul pe primul loc într-un top al destinațiilor de vacanță.

„România este actuală și, în plus, se pare că e la modă. E actuală pentru că în acest an celebrează Centenarul Marii Uniri și deoarece de la intrarea în Uniunea Europeană se vorbește adesea despre ea ca fiind țara din Uniune cu cea mai mare creștere economică”, scriu jurnaliștii spanioli. El Pais amintește și despre protestele masive anti-corupție de la București care au adus România în atenția comunității internaționale. Mai este actuală și pentru cinematografia sa, scrie El Pais - „Noul val al cinematografiei românești domină festivalurile” - dar și pentru literatura sa - „numeroși autori români fiind traduși în limba spaniolă”. Publicația spaniolă precizează că România dispune de un patrimoniu și cultură bogate, multe orașe, mănăstiri, castele fiind păstrate intacte încă din perioada medievală și propune cititorilor săi opt destinații pentru a descoperi România.

Pe primul loc a fost plasat Sibiul, capitala culturală a Europei în 2007. „Când părăsim Bucureștiul, înainte de a intra în Transilvania, de obicei turiștii opresc la Mănăstirea Cozia, acoperită cu picturi din secolul al XIV-lea - un aperitiv pentru ceea ce ne așteaptă mai târziu. Apoi sosiți la Sibiu, un oraș „duplex”, compus din orașul de sus și orașul de jos. Desigur că partea veche este acropola, care menține o atmosferă a unei agore înțelepte”, scrie publicația.

Jurnaliștii spanioli scot și ei în evidență „ochii” de pe casele din centrul istoric și menționează că orașul are „nu una, ci trei catedrale: catolică, protestantă și ortodoxă”.

Nu doar orașul Sibiu este elogiat de El Pais, ci și localitățile învecinate din județ.

„La câțiva kilometri mai la vest se află Sibiel („micul Sibiu”), un sat țărănesc care a devenit o fagure de miere pentru turiști. La aceeași distanță, spre sud, un alt sat, Rășinari, a dat naștere gânditorului Emil Cioran, bine cunoscut printre români (prin fatalismul său nihilist), chiar dacă a trăit ca apatrid la Paris, acolo unde a și murit”.

În topul făcut de El Pais urmează „umbrele lui Dracula”, cu referire la orașul fortificat Mediaș și cartierul teutonic Biertan, inclus în patrimoniul UNESCO. De asemenea, este pomenit orașul Sighișoara - „un oraș medieval la înălțimea mitului”.

În topul destinațiilor de vacanță din România jurnaliștii spanioli mai recomandă Bucovina, „paradisul pictat”; „Cealaltă Românie”, cu referire la regiunea Moldova, „unde s-au născut scriitorii Mihai Eminescu, Ion Creangă sau Tristan Tzara”, și zonele populate de maghiari (lacul Roșu, Târgu Mureș); Bisericile fortificate; „Regii muntelui”, cu referire la CastelulPeleș, casa-muzeu a lui George Enescu sau Palatul Cantacuzino; Delta Dunării șiș Capitala București - cu precizarea că „este exagerat când se spune că acest este micul Paris: „Ceea ce șochează cel mai mult astăzi vizitatorii este totuși ceea ce rămâne din vechiul București, un centru istoric renăscut”

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Damn

Acum 4 ani

Pai e si sungurul ORAS de pe actualul teritoriu al tarii asteia falite & comuniste. Atributii de capitala a regiunii deja la 1224, parlament sasesc la 1486...inainte ca Bucurestiul sa fie macar atestat documentar. Cam singurul oras urbanizat foarte repede, secol 14-15, cu case / cladiri din zidarie....in timp ce restul erau chirpici. Stie Europa ce stie de ne-a propus ceva anume in 2007. Daca ar fi dupa Romanica sau bucale, vai de noi...
Raspunde

ger

Acum 4 ani

Subscriu la "Damm"
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus