Joi,
29.09.2022
Partial Noros
Acum
18°C

GALERIE FOTO - Poluare pe râul Cibin, sute de pești morți

GALERIE FOTO - Poluare pe râul Cibin, sute de pești morți

Localnicii din comuna Gura Râului au observat miercuri după-masă mai mulți pești morți plutind pe râul Cibin, în aval de localitate.

Imediat, printr-un apel la 112, au fost alertate autoritățile, la această oră reprezentanții Apelor Române deplasându-se la fața locului pentru a preleva probe și constata pagubele.

De asemenea, pentru a colecta peștii morți, pe malul Cibinului s-au deplasat și mai mulți reprezentanți ai Asociației de pescuit Fly Fishing, cea care are în grijă această zonă din Cibin. Pe o porțiune de aproximativ 100 de metri membrii asociației au adunat zeci de pești morți, majoritatea păstrăv. Asociația a populat anul acesta râul Cibin de patru ori, ultima populare, cu vreo 3.500 de pești, având loc chiar săptămâna trecută.

WhatsApp Image 2018-08-29 at 18.21.02

Pe malul apei a sosit și viceprimarul George Arsenie. Acesta a explicat pentru Turnul Sfatului că poluarea a fost cauzată de un accident nefericit la stația de tratare a apei potabile.

”A fost o scurgere din stația de tratare și în Cibin au ajuns câțiva litri de hipoclorit de sodiu. A fost o defecțiune tehnică, e prima oară în opt ani de zile când se întâmplă așa ceva. Am chemat repede pe cineva de la Sibiu și a remediat problema, furnizarea apei potabile în sat nu este afectată. Din păcate poluarea a ajuns pe o distanță de vreo 200 de metri din râu, sunt câțiva pești morți”, a declarat viceprimarul localității.
WhatsApp Image 2018-08-29 at 18.35.06 WhatsApp Image 2018-08-29 at 18.21.02 (1) WhatsApp Image 2018-08-29 at 18.21.01

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

ioan

Acum 4 ani

Felicitari firmei Fly Fishing pentru grija avuta. Taxe mari pentru pescari. Cind zona apartinea de AGVPS cu vechea conducere nu se intimpla acest lucru.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus