Școala Regina Maria este încă în șantier, iar deschiderea noului an școlar îi va prinde pe elevi împărțiți în mai multe unități de învățământ. Cu toate că initial proiectul ar fi trebuit să fie demarat în timpul anului școlar trecut, la insistențele părinților, direcțiunii și a constructorului, lucrările au fost începute de-abia în vacanța de vară.
Șase noi săli de clasă sunt în proces de amenajare la școala Regina Maria, acolo unde muncitorii lucrează încă de la jumătatea lunii iunie.
„Lucrările de mansardare a școlii Regina Maria sunt în grafic și au ca termen de finalizare 31 decembrie 2018. Primăria Sibiu a intenționat începerea lucrărilor încă de la sfârșitul lunii ianuarie, dar, la solicitarea părinților elevilor, a direcțiunii și a constructorului, începerea lucrărilor s-a amânat până în 15 iunie, pentru siguranța copiilor”, a declarat pentru Turnul Sfatului Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.
Întrucât lucrărie sunt de amploare, acestea nu au putut fi încheiate în cele două luni de vacanță. Din acest motiv, mai multe clase de la Regina Maria vor fi mutate la alte două școli. Elevii de gimnaziu vor avea cursuri după-amiaza la Școala nr. 1, iar elevii din clasele primare vor avea cursuri dimineața la Liceul Independența.
„Subliniem că amploarea lucrării (mansardarea unui corp de clădire și amenajarea de săli de clasă și spații conexe) nu permite finalizarea acesteia în cele 2 luni de vacanță de vară. Astfel, direcțiunea școlii a luat măsurile care se impun pentru mutarea claselor care își desfășurau cursurile în corpul de clădire care face obiectul lucrărilor. Trei clase primare își vor muta temporar activitatea la Liceul Independența, iar clasele de gimnazial se vor muta până în decembrie la școala nr. 1 de pe strada Hațegului, din cartierul Ștrand. Primăria Sibiu își exprimă speranța că părinții vor înțelege că acest disconfort temporar este în beneficiul elevilor, scopul lucrărilor de extindere fiind eliminarea învățământului de după-amiaza”, transmite Mirela Gligore.
Contract de 2 milioane de lei, pentru eliminarea orelor de după-amiaza
Conducerea școlii explică de asemenea faptul că deși relocarea elevilor provoacă disconfort, acest lucru este tot în beneficiul lor.
„Înțelegem că relocarea elevilor, precum și desfășurarea activității școlare în program de două schimburi creează disconfort elevilor, părinților elevilor noștri și cadrelor didactice, însă extinderea școlii prin mansardare are ca scop tocmai eliminarea programului în două schimburi”, spune Camelia Radu, directorul școlii Regina Maria.
Contractul de extindere a Școlii Regina Maria are o valoare de 2,087 milioane de lei, fără TVA. Potrivit caietului de sarcini, cele șase noi săli de clasă urmează să fie amenajate în mansarda ce trebuie ridicată peste etajul I al corpului B. Mansarda va avea o suprafață de 702 mp (față de 623 de mp, suprafața etajului I).
„Volumetria mansardei va fi simplă cu șarpantă în două ape, învelitoare din țiglă ceramică-solzi de culoare roșie și sistem de preluare a apelor pluviale mascat de un atic îmbrăcat în tablă fălțuită. Iluminarea naturală a spațiului interior se va face prin lucarne și ferestre de mansardă de tip Velux”, se arată în documentația lucrării. Accesul în viitoarea mansardă va fi făcut prin prelungirea scării de beton care există, în prezent, la nivelul etajului.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Primăria Sibiu , Regina Maria , elevii sibieni , Liceul Independenţa , Turnul Sfatului Mirela Gligore , Primăriei Sibiu , Școala Regina Maria , Mirela Gligore , mansardare , Colegiului Independența , Școlii Regina Maria , Camelia Radu , santier regina maria , elevi relocați , diriginte de santier , Şcoala nr 18
Vizualizari: 4644
Ultimele comentarii
Acum 5 ore
Cosmin
Acum 5 ore
Pastor marginas
Acum 5 ore
Pastor marginas
Acum 6 ore
BumBum
Acum 6 ore
Mioara