Marţi,
24.05.2022
Acum
0°C

Proiect pentru decongestionarea traficului pe Calea Cisnădiei (CP)

Proiect pentru decongestionarea traficului pe Calea Cisnădiei (CP)

În ședința de săptămâna trecută, Consiliul Local Sibiu a aprobat la rectificarea bugetară fondurile necesare pentru realizarea documentației de avizare a lucrărilor, a proiectului tehnic și a detaliilor de execuție pentru un proiect de reconfigurare a carosabilului pe Calea Cisnădiei, între strada Gheorghe Dima și ieșirea spre Cisnădie.

“Căutăm soluții pentru decongestionare și pentru a îmbunătăți fluența traficului în zona de intrare în Sibiu și ieșire spre orașul Cisnădie, sibienii blocându-se frecvent pe aceste străzi. Am inițiat acest demers prin care, în colaborare cu specialiștii ce urmează să fie contractați de Primăria Sibiu, să căutăm și să implementăm soluții viabile pentru lărgirea carosabilului în această porțiune, precum și alte măsuri de fluidizare a traficului.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Suma alocată din bugetul local pentru realizarea documentației este de 100.000 de lei

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

23 comentarii

Saint Bartholomew

Acum 3 ani

Cea mai simplă soluție, ar fi dacă s-ar face din zona cartierului Arhitecților până în Șelimbăr un bulevard cu două benzi pe sens care să aibă ieșire și în Prelungirea Mihai Viteazu din zona Avantgarden. Și eventual, din acest bulevard să mai existe câteva ieșiri spre zona de blocuri de pe Aleea Seviș / Strada Oștirii și spre strada Doamna Stanca.
Raspunde

Bogdan

Acum 3 ani

Ar ajuta și asta, însă nu suficient, pentru că la orele de vârf, oamenii merg și vin de la locul de muncă. Sunt foarte mulți care lucrează în Zona Industriala Vest.
Raspunde

X

Acum 3 ani

Păi nu prea poti sa intri pe tarlaua lu Huja! Cea mai simpla soluție schimbarea sensurilor unice: Cisnadiei in jos pe 2 benzi cu iesire intr un giratoriu in Mihai Viteazu la casa de sănătate, sens unic in sus pe Dumbravii pana la Siretului și sens unic Siretului spre Cisnadiei iar ieșirea cisnadiei din intersecția siretului lărgită pana la iesire oraș! De acolo CJ cu un drum pe 4 benzi cu banda pe mijloc pt virare stânga in cartier, dar stiu...Deja e SF!
Raspunde

Alzara 1918

Acum 3 ani

Ca sa poate veni copiii la Școala nr 6 -Nicolae Iorga - ultraaglomerată , blochează tot traficul in anul școlar ; de aceea se va msi construi un corp ...
Raspunde

Arh Udrea

Acum 3 ani

Singura solutie viabila este sa fie urgent construita o centura ocolitoare in sudul Sb , ce ar face legatura prin dumbrava , peste calea poplacii cu sos.alba iulia dupa metro. Si ar mai trebui ceva .. FDGR-ul sa schimbe primarita si toata echipa incepand cu arhitecta sefa ... Trebuie pusi oameni competenti cu idei in locul lor. Astia incheie anul iarsi fara a putea cheltui vre-o 60 milioane de EURO , ca si anii anteriori..
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

l

Acum 3 ani

da' de ce nu l'ar schimba pe huja? de ce a dat aprobari pentru inghesuiala aia care NU E IN SIBIU!!!!! DE CE SA PLATESC EU CA SIBIAN PENTRU arhitectilor? BARIEREA LA CIRESICA, asta este solutia, ZID!
Raspunde

Bobo

Acum 3 ani

Incredebil ! S-a prins Primarita Dezapezirea ca acolo sunt sibieni blocati in trafic. Va spun eu ce sa faceti daca nu va duce mintea : 1 . Scoateti din functiune semaforul ala ca mai mult incurca! 2. Bagati autobuze sa fie mai putine masini, in loc sa dai 100.000 LEI pe studii de cacao mai bine tai bilete la cisnadieni si faci un ban! Oricum nu te costa nimic, pt ca e deja autobuz din Ciresica in zona Ind Vest, prelungesti traseul cu doua statii si ai rez 50% din problema.....noaptea mintii ce tampenii pot sa faca astia.....
Raspunde

drumaru'

Acum 3 ani

Dau eu solutii , pe gratis : 1) Centura de sud : Aeroport-Strand-Valea Aurie- Calea Cisnadiei - Selimbar : asta ar ajuta si traficul de pe Alba Iulia si problema cu podul de McDonalds si ar putea prelua si trafic din /spre Selimbar 2) Drum de legatura Cartierul arhitectilor - Prelungirea Mihai Viteazu - DN7 3) Drum de legatura iesirea din Ciresica -> Piata Rahovei - Mihai Viteazu. 4) Primaria Cisnadie as cotizeze la primaria SB cu echivalentul a 2-3 autobuze pt Tursib si linie de transport in comun 5) Largire Calea Cisnadiei la 4 benzi, renuntare la semaforul din Ciresica ... si as mai putea gasi vreo 4-5 pe langa astea. Problema e insa la primarii si la CJ. La Sb unde primaria "ramane cu bani" la sfarsit de an , cu toate ca sunt atatea proiecte de facut. La CJ si la primaria Cisnadie si Selimbar, si Cristian si ...etc... pt ca nu se doreste cu adevarat o zona metropolitana , cu transport in comun organizat.
Raspunde

proiectant

Acum 3 ani

greu de construit centura de sud !!! trebuie ocolit gradina zoologica, muzeul, apoi poligonul, aeroportul, o centura pe sud ar trebuii sa plece pe directia urmatoare, la iesire din cristian, pe camp ocolire poligon, pana aproape de poplaca, apoi prin padure catre cartierul arhitectilor, iar pe camp spre parcul industrial selimbar, la un asemenea proiect nu se baga nimeni, iar variante prin sibiu ca centura ocolitoare in nici un caz. o solutie temporara ar fii largirea la 2 benzi calea cisnadiei pana la dima (sens unic catre rahovei, calea cisnadiei este gatuita de cei care fac dreapta de vin din cisnadie) cu rahovei iar de aici imparteala, oricum ai face, fluidizezi la intrare dar incurci iesire, si invers, alte variante ???
Raspunde

hai-hui

Acum 3 ani

Se poate face cu 2 tunele, unul de trecut dinspre zona Scoala de Caini pana in zona fosta moara Valea Aurie iar celalalt tot de acolo pana mai jos de Tilisca. Probabil s-ar putea face si cu bani europeni.
Raspunde

x

Acum 3 ani

Cisnadiei in jos pe 2 benzi cu iesire intr un giratoriu in Mihai Viteazu la casa de sănătate, sens unic in sus pe Dumbravii pana la Siretului și sens unic Siretului spre Cisnadiei iar ieșirea cisnadiei din intersecția siretului lărgită pana la iesire oraș! Trebuie facut un nou giratoriu in mihai viteazu iar cisnadiei deviata de la lamaitei spre dreapta printre noul bloc ce se construieste acum si blocurile turn de pe M Viteazu, prin dreapta de casa de asigurari de sanantate! Sunt convins ca blocajele nu vor mai exista daca traficul spre arhitectilor s-ar duce pe dumbravii in sus si pe siretului! actualmente actualul giratoriu din piata vlaicu este blocat pe coborare de traficul blocat de acel semafor-trafic ce o ia pe cisnadiei in sus! Pe cisnadiei merg facute 2 sensuri ca si pe dumbravii eliminand parcarile laterale dinspre case! PS Goga sens unic in jos si Argesului dinou in dublu sens!
Raspunde

sibian

Acum 3 ani

...daca Huja Srl crea ininte de blocuri,largirea pe 4 benzi,drum spre C Dumbravii si Dedeman in colaborare cu Sibiul nu aparea situatia asta.Degeaba strigati catre Fodor,vina e dicolo de Sevis.
Raspunde

cetatean

Acum 3 ani

Este o minciuna.Nu se urmareste decongestionarea traficului,ci realizarea accesului la viitorul Hipermarket Total NSA.
Raspunde

Sileanu

Acum 3 ani

Ce rol mai are poligonul de la Poplaca ?Se instruiau militarii unei unitati(UM 01080) care s-a desfintat de peste 15 ani iar generalii tin cu dintii de el nelasand sa se construiasca un spital de urgenta vital pentru Sibiu.Eu cred ca nu se doreste sa se faca lucruri cu cap. La ce ajuta varianta din Mihai Viteazul (Dedeman) la supermarketuri daca ne obliga sa intram in Milea (Selimbarului) in vacarmul spre Valcea,Brasov nelasand o banda directa in parcari unde merg majoritatea sibienilor...
Raspunde

drumaru'

Acum 3 ani

asa e .. centura e un proiect complicat , dar ar ezolva in mare parte problema cu traficul est-vest sibiu, ar descongestiona str. Alba Iulia, poate si Strandul , ar mai fi o cale de acces spre Selimbar (daca s-ar continua pana in Selimbar sau DN). Dar ... mai bine sa ramanem cu excedent... :)
Raspunde

dan

Acum 3 ani

Solutie pt termen scurt: conexiune intre calea cisnadiei si calea dumbravii (pe la scoala de caini) + drum asfaltat peste campsor (in strand)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus