Luni,
22.07.2024
Partial Noros
Acum
25°C

Bibliotecarii din România vin la Sibiu să discute despre viitorul cultural și digital

Bibliotecarii din România vin la Sibiu să discute despre viitorul cultural și digital

Peste 2 zile la Sibiu va începe Conferința Națională a Asociației Bibliotecarilor din România. Evenimentul va avea loc la Universitatea „Lucian Blaga”.

Bibliotecarii din țară și din străinătate vor marca astfel anul european al patrimoniului cultural. Conferința se va desfășura în perioada 12-14 septembrie 2018, cu sprijinul ULBS și al Bibliotecii ULBS, împreună cu instituții partenere locale.

Afis-ABR2018

Conferința, ajunsă la ediţia a XXIX-a, se bucură de prezenţa remarcabilă a unor specialişti în domeniu, din ţară şi străinătate (Belgia, Cipru, Norvegia, Republica Moldova, Serbia), fiind principalul eveniment profesional dedicat bibliotecarilor şi documentariştilor din bibliotecile instituțiilor de învățământ (superior, gimnazial și primar) și formatorilor în domeniul științei informării și documentării. La eveniment și-au anunțat prezența peste 150 de participanți.

Ediţia din acest an se va desfăşura sub titlul “Bibliotecile – patrimoniul cultural şi digital al viitorului” și va asigura participanţilor oportunitatea de a-şi susţine opiniile în dezbaterile care vor avea loc în cele două plenuri, în cele 12 secţiuni profesionale şi Adunarea Generală a membrilor asociaţiei.

Într-un comunicat de presă al ULBS se menționează că la conferință Consiliul de conducere al ABR va acorda, pe bază de concurs de dosare, cu sprijinul sponsorilor, Premiile ABR: Premiul „Ioan Bianu” dedicat bibliotecilor naționale, Premiul „V.A. Urechia”, pentru bibliotecile publice, Premiul „Ioachim Crăciun” pentru bibliotecile universitare, Premiul „Spiru Haret”, bibliotecilor școlare, Premiul ”Dan Simonescu”, pentru un student la specializarea Științe ale Informării și Documentării.

„Obiectivele conferinței sunt de a îmbunătăți nivelul profesional și științific al personalului din instituțiile de specialitate, de a optimiza dezvoltarea serviciilor de bibliotecă, de a contribui la editarea de instrumente de lucru și publicații științifice utile domeniului”, precizează Crstina Pârvu, de la Departamentul Relații Publice al ULBS.

Edițiile anterioare ale Conferinței Bibliotecarilor au avut loc la Braşov (2017), Timişoara (2016) şi Iași (2015).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus