Vineri,
28.01.2022
Ceata
Acum
-2°C

Klaus Iohannis, la deschiderea anului școlar: „Tara aceasta este moştenirea voastră, iar viitorul ei sunteţi voi”

Klaus Iohannis, la deschiderea anului școlar: „Tara aceasta este moştenirea voastră, iar viitorul ei sunteţi voi”

Preşedintele Klaus Iohannis a participat astăzi la deschiderea anului școlar preuniversitar 2018-2019 de la Colegiul „Horea, Cloșca și Crișan”, din Alba Iulia. În cadrul discursului său, președintele le-a vorbit celor prezenți despre patriotism, dar și despre programul „România Educată”.

Klaus Iohannis a afirmat astăzi că „România Educată”, un demers pe care l-a lansat în urmă cu peste doi ani, este parte a unui proiect coerent de ţară, care va transforma România Centenară „într-un stat modern şi puternic, cu instituţii solide, în care cetăţenii pot avea încredere deplină”, relatează Agerpres.

„Anticipând provocările cu care ne confruntăm, am lansat în urmă cu mai bine de doi ani 'România Educată', un demers menit să identifice o viziune pe termen lung pentru învăţământul românesc. Aflat pe ultima sută de metri, proiectul este rodul a peste doi ani de consultări, discuţii, dezbateri şi muncă asiduă. (...) Văd 'România Educată' ca parte a unui proiect coerent de ţară, care va transforma România Centenară într-un stat modern şi puternic, cu instituţii solide, în care cetăţenii pot avea încredere deplină. Pentru a produce această transformare mai avem nevoie însă de o parte esenţială a spiritului Marii Uniri, de patriotism. Nu de un patriotism manifest, prin dragostea strict declarativă faţă de ţară, ci de unul interiorizat, pe care-l trăim în viaţa de zi cu zi", a declarat Iohannis.
iohannis deschidere an scolar3

De asemenea, Iohannis a precizat că „a fi patriot înseamnă şi a învăţa de dragul cunoaşterii şi al împlinirii personale, şi nu pentru diplomă, a lupta pentru instituţii transparente şi democratice, a respecta mediul înconjurător, a îndrăzni să ne punem în practică ideile antreprenoriale”.

„Înseamnă să votăm, să facem voluntariat şi, da, să luptăm pentru o viaţă mai bună pentru români, oriunde ne-am afla. Şcoala este unul dintre locurile în care acest patriotism se poate manifesta în cel mai elocvent mod posibil: aici se nasc ideile şi se formează competenţele care vor ajuta generaţiile de mâine să transforme România centenară într-o ţară pe deplin demnă de trecutul său", a arătat Iohannis.
iohannis deschidere an scolar2

Şeful statului s-a adresat şi elevilor, vorbindu-le despre reîntoarcerea la școală și importanța acestui moment.

„Pe de o parte, simţiţi firescul regret după lunile frumoase de vacanţă care tocmai s-au încheiat, dar, în acelaşi timp, şi curiozitatea pentru noile experienţe care vă aşteaptă. Şcoala reprezintă singura cale de a vă transforma pasiunile în competenţe reale, de a vă pregăti pentru viaţa de adult, dar şi de a lega prietenii care pot dura o viaţă întreagă. Profitaţi de ocazia de a vă dezvolta pe toate planurile şi pregătiţi-vă pentru a prelua ştafeta de la generaţiile anterioare! Şi, cu atât mai mult în acest an special, daţi-vă şansa să cunoaşteţi România autentică, cu bune şi rele, o Românie a sufletului vostru, în care să puteţi construi şi pe care să o puteţi preţui întreaga viaţă. Căci ţara aceasta este moştenirea voastră, iar viitorul ei sunteţi voi!”, a mai afirmat Iohannis.
iohannis deschidere an scolar1 iohannis deschidere an scolar„

Sursa: agerpres.ro

Foto: facebook/ Klaus Iohannis

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

dancp2

Acum 3 ani

dati m..e de fizica?pintru 6 case?GHINION dragi elevi
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus