Joi,
06.10.2022
Cer Senin
Acum
11°C

Dr. Vicențiu Săceleanu, ales vicepreședinte al Societății Române de Neurochirurgie

Dr. Vicențiu Săceleanu, ales vicepreședinte al Societății Române de Neurochirurgie

Dr. Vicențiu Săceleanu, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a fost ales vicepreședinte al Societății Române de Neurochirurgie, în cadrul Congresului Român de Neurochirurgie.

La începutul lunii septembrie a fost aleasă conducerea Societății Române de Neurochirurgie, pentru următorii doi ani: președintele respectiv trei vicepreședinți. Președinte a fost ales Conf. univ. dr. Horia Pleș din Timișoara iar Șef lucrări Dr. Vicențiu Săceleanu a fost ales vicepreședinte. Tot vicepreședinți au mai fost aleși Prof. dr. Ion Poeata din Iași, respectiv Prof. dr. Radu Mircea Gorgan.

„Este o mare onoare pentru mine să reprezint neurochirurgia sibiană în cadrul Societății Române de Neurochirurgie unde se reunesc personalitățile acestei discipline medicale și sunt prezentate și dezbătute cele mai noi metode și inovații în intervențiile de specialitate, înregistrate in cele mai faimoase centre de neurochirurgie din țară și lume și cred că această poziției este o recunoaștere a rezultatul obținute împreună cu colectivului din cadrul Secției de Neurochirurgie a SCJU Sibiu”, a declarat dr. Vicențiu Săceleanu.
neurochirurgie_sept_2

Sibiul, capitala neurochirurgiei în 2019

Tot în cadrul congresului s-a votat ca ediția următoare (septembrie 2019) a Congresului Național de Neurochirurgie, cu participare internațională, să se desfășoare la Sibiu.

„În cadrul ședinței a avut loc o prezentare a centrelor de neurochirurgie din țară iar Secția Clinică de Neurochirurgie a Spitalului Județean Sibiu s-a aflat în prim plan, prin prisma dezvoltării din ultimii ani, organizării acesteia și blocului operator ultra-modern pe care îl avem și unde realizăm intervenții complexe. Acestea au fost argumentele care au dus la alegerea Sibiului ca gazdă a viitorului congres, fapt care este o marea realizare și în același timp o deosebită onoare dar și o responsabilitate”, a adăugat Dr. Vicențiu Săceleanu.
neuroch_sept2018_1

Cea de-a 44 ediție a Congresului Român de Neurochirurgie a avut loc în perioada 5-8 septembrie, la Timișoara, în asociere cu alte trei manifestări: Al 5-lea Congres al Regiunii Carpato-Danubiene, Al 23-lea Curs Francofon de Neurochirurgie, Al 2-lea Simpozion al Asistenților Medicali.  Evenimentul, organizat de Societatea Română de Neurochirurgie, a fost unul de prestigiu, reunind elita neurochirurgiei naționale și de pe patru continente, 45 de prestigioși profesori de neurochirurgie din țară și străinătate participând cu lucrări științifice.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a fost reprezentat la congres de către Șef lucrări dr. Vicențiu Săceleanu, medicul șef al Secției Clinice Neurochirurgie a celei mai importante instituții spitalicești din județul Sibiu, alături de studenți ai Facultății de Medicină din Sibiu, membri în cadrul Cercului de Neurochirurgie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus