Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Aleșii Sibiului au bilete gratuite de avion. Unul singur le folosește

Aleșii Sibiului au bilete gratuite de avion. Unul singur le folosește

Aproape 22.000 de euro este suma pe care Camera Deputaților o plătește Tarom-ului, pentru a-i transporta pe cei șase deputați de Sibiu înspre și dinspre București. Din toți cei șase, însă, unul singur folosește cursa Tarom care leagă Sibiul de capitală.

Camera Deputaților și Compania națională de transporturi aeriene Tarom SA au semnat, la finele lunii august, un contract în valoare minimă de 82.000 de lei, fără TVA, pentru a asigura aleșilor Sibiului servicii de transport aerian pe ruta București – Sibiu – București. Cei 82.000 de lei reprezintă valoarea minimă a contractului, deoarece valoarea maximă a acestuia poate ajunge la aproape 110.000 de lei, fără TVA. Această valoare va putea fi atinsă dacă reprezentanții Camerei Deputaților vor decide prelungirea contractului până pe 30 aprilie 2019.

Mai degrabă cu mașina. Ori cu trenul

“Cursa Tarom pleacă de la Sibiu seara. Și revine dimineața. Pentru mine nu e utilă, eu merg cu mașina personală la București“, spune, pentru Turnul Sfatului, Ioan Terea, deputat PSD. Fostul său coleg de partid, Ovidiu Sitterli, face zilnic naveta până la Parlament. Cu atât mai mult, spune el, cursa Tarom (care are trei zboruri pe săptămână) nu i se potrivește. “Mă deplasez cu mașina la și dinspre Camera Deputaților, deci pentru mine nu este potrivită această alternativă. Dar, evident, alții vor aprecia cursa Tarom Sibiu – București“, arată Ovidiu Sitteli, ales pe listele PSD, acum independent.

Deputatul Nicolae Neagu (PNL) face parte din rândul celor care au semnat pentru reintroducerea unei curse Tarom între Sibiu și Capitală. Dar, acum, după ce și Camera Deputaților a introdus gratuitate pentru aleși pe acest zbor, Neagu tot cu mașina se deplasează mai mult. “Momentan nu folosesc această cursă, dar este binevenită. Din cauza unor chestiuni personale, nu pot folosi avionul de cele mai multe ori“, declară Neagu.

Nici Raluca Turcan, președinta organizației județene a PNL, nu folosește gratuitățile pe care le primește de la serviciul de parlamentar. “Din nefericire, cursele nu se suprapun foarte bine cu activitatea mea. De aceea, circul mai mult cu trenul. Șase ore și jumătate durează călătoria între Sibiu și București cu trenul. Ar fi o rută mai scurtă, dar care nu poate fi folosită deoarece nu au fost finalizate, de mai bine de doi ani, lucrările la două poduri“, spune Raluca Turcan.

Singurul

Dan Barna este deputat USR de Sibiu și, totodată, președinte la nivel național al celui mai tânăr și activ partid de Opoziție. El este singurul care spune că i se potrivește ca o mănușă cursa Tarom. “Da, categoric. Pentru mine cursa de vineri e foarte bună și o folosesc deja, pentru a veni la cabinetul meu de parlamentar. Apoi, fiind președinte de partid național și având în vedere aceste responsabilități, tot vineri, dar seara, mă întorc la București. Prin urmare, această cursă mă scutește de cel puțin șase-șapte ore de trafic rutier“, declară Dan Barna, deputat USR de Sibiu. Constantin Șovăială, deputat din partea PNL, nu a putut fi contactat, dar potrivit informațiilor Turnul Sfatului, și el folosește tot mașina pentru a merge la Camera Deputaților.

Tarom a reluat cursele între Sibiu și București de la mijlocul lunii iulie, fiind programate câte trei zboruri pe săptămână: duminica, miercurea și vinerea. Cursa de la București la Sibiu este programată dimineața, cu plecare la 07:50 și aterizare la 08:35. Înapoi, zborurile sunt programate pentru decolarea de la Sibiu seara, de la 20:10 (cu 20:50 ora estimată pentru aterizare).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

pop

Acum 5 ani

Pai sigur ca le foloseste baiatul asta, sa vina din cand in gand, in vizita, in judetul care l-a trimis deputat. A, nu are timp pentru ca e sef si are probleme de partid? Pai sa lase locul urmatorului, poate ala va reprezenta Sibiul.
Raspunde

Ionu Muntilor

Acum 5 ani

Mai bine să meargă cu caruța, să fie mulțumiți si ăia de pe ajutorul social, asa-i?
Raspunde

dancp2

Acum 5 ani

circ fara bani
Raspunde

Silviu

Acum 5 ani

Cursele Tarom nu folosesc sibienilor, parlamentari sau ba. Era normal sa decoleze dimineata din Sibiu si sa se intoarca seara.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus