Miercuri,
23.09.2020
Parțial Noros
Acum
24°C

Săptămâna Europeană a Mobilității la Sibiu: concurs pe bicicletă sau trotinetă (CP)

18 Septembrie 2018 15:44

Săptămâna Europeană a Mobilității la Sibiu: concurs pe bicicletă sau trotinetă (CP)

În perioada 16-23 septembrie Municipiului Sibiu participă din nou la Săptămâna Europeană a Mobilității. Sibiul se alătură astfel unei inițiative a Comisiei Europene la care s-au înscris deja peste 2500 de orașe din întreaga Europă. Tema de anul acesta este „Mix and Move”, încurajând cetățenii să utilizeze mijloacele de transport care nu poluează mediul.

 Una dintre activitățile organizate de Primăria Sibiu pentru a marca evenimentul este un concurs cu premii pentru sibienii care utilizează bicicleta sau trotineta ca mijloc de transport. Acesta se va desfășura în perioada 16-22 septembrie și va fi dotat cu premii oferite de firma Decathlon, partenerul Primăriei Sibiu în această activitate.

 CUM PUTEȚI PARTICIPA:

  • Luați bicicleta sau trotineta pentru o plimbare prin Sibiu; nu uitați telefonul sau aparatul pentru fotografiere
  • Atingeți cel puțin cinci obiective din următoarele opt locații stabilite: Biserica Fortificată din Gușterița (strada Smârdan), Biserica dintre Brazi  (strada Reconstrucției),  Parcul Ștrand (strada Bihorului), cupola din Parcul Sub Arini, sediul Primăriei Sibiu (Piața Mare), Teatrul Gong, Grădina Zoologică Sibiu și Muzeul în aer liber Astra din Dumbrava Sibiului. Vă reamintim că Zoo Sibiu și Muzeul Astra oferă gratuitate la intrare celor care vin pe bicicletă sau trotinetă până acolo. De asemenea, puteți face o pauză la Teatrul Gong pentru că sâmbătă, de la ora 11 sunteți invitați la un spectacol cu intrarea gratuită dacă ajungeți pe bicicletă
  • În fiecare locație faceți o fotografie cu dumneavoastră alături de bicicletă sau trotinetă; postați fotografiile pe pagina dumneavoastră de Facebook până în 22 septembrie, drept postări publice, fără setări de confidențialitate; nu uitați să puneți un hashtag: #Sibiuziuafaramasini, #Sibiumobilityweek sau #Sibiulfaramasini.

CUM SE DECIDE CÂȘTIGĂTORUL:

  • Echipa Primăriei Sibiu va contoriza toate fotografiile postate, urmărind hashtag-urile. Vor intra în extragere doar cei care au atins cinci din cele opt locații indicate
  • În data de 27 septembrie, de la ora 11 va avea loc extragerea, printr-un mecanism de selecție aleatorie cu ajutorul site-ului  miniwebtool.com. Pentru transparență, această extragere va fi transmisă live pe pagina de Facebook a Primăriei Sibiu: Sibiu-pagina oficiala a orasului
  • Primii patru extrași vor primi cadou câte o bicicletă din partea firmei Decathlon.

Înainte de a participa la concurs, vă rugăm să consultați AICI regulamentul unde veți găsi mai multe detalii despre participarea în concurs.

foto Dragoș Dumitru

Comentarii

7 comentarii

biciclist

Acum 2 ani

1. concursul este ilegal pentru ca discrimineaza persoanele care nu folosesc facebook-ul. Deci o institutie publica, cu bani publici face concursuri discriminatorii si reclama gratis facebook-ului. Rusine! 2. faceti *** piste SIGURE pentru biciclisti.
Raspunde

Ridichie Iglesias

Acum 2 ani

Pri-maria nu foloseste materia cenusie pentru ca nu are cine,ei fac ceva doar de dragul de a face ceva! Piste de biciclete cu capcane sint bune din punctul de vedere al pri-mariei. Sibiul nu e un oras prea primitor cu pietonii si biciclistii!!
Raspunde

alt biciclist

Acum 2 ani

sa pedaleze cei de la primarie pe biciclete doar pe portiunea nou asfaltata de la MCDonalds din Turnisor spre Metro - si ulterior sa se laude cu initiative pro biciclisti. Pista aceea are pe alocuri doar circa 60 de cm si daca pedalezi pe ea (nu prea ai cum altfel, pt ca in stanga ta se ruleaza cu 60kmh) o sa treci prin niste canale de toata frumusetea - care daca nu esti atent te arunca in fata masinilor anterior mentionate. Situatia asta cu canale denivelate se regaseste in tot orasul. Multumim cucoanei Fodor pt grija.
Raspunde

Tot biciclist

Acum 2 ani

Subscriu în totalitate acestui comentariu. Aș mai adăuga faptul că pistele de biciclete sunt tot mai des ocupate de automobile - pe Calea Dumbrăvii, pe Mihai Viteazu și în multe alte locuri, iar a circula cu bicicleta în afara pistei e destul de periculos, dat fiind faptul că la volan se află tot mai mulți amici ai lui Bachus. Dar cum Primăria nu ia deloc măsuri, un accident nu e exclus. Abia aștept să vină alegerile.
Raspunde

...

Acum 2 ani

Pistele adevarate de bicicleta s-ar face intr-o tara civilizata pe trotuar, ferite de traficul rutier. Dar ce sa te faci cand in scoala, urbanistii nostri au participat doar la lectia despre alei si ulite. Ce te faci cand unii dintre ei habar nu au ce este aia un trotuar decent, daramite doua trotuare decente si cu pista de biciclete. Ar fi de ras daca nu era de tot plansul. Cu asa oameni la conducere, asa oras...
Raspunde

Biciclisti inutili IQ -2837

Acum 2 ani

Este absolut siderant cum aceasta minuscula comunitate, secta a biciclistilor vesnic neadaptati, rezistenti impotriva p.artului, mereu anti sistem (asta pana le da cineva o bere cu 3 lei), acesti parinti perfecti, modele de lipsa de educatie si incultura, se erijeaza in majoritate! Si eu folosesc bicicleta, dar nu fac parte din corul asexuat al acestor fiinte care constituie o subspecie! In Sibiu, mai maimute semimasculine, exista aprox. 2 km de pista autentica plus aceea spre Rasinari, dar e facuta de CJ. Din benzile de circulatie s-a luat un metru ca sa va faca voua piste de l.abareala si cei din primarie sa se laude ca avem 5000 km de piste. Trebuie sa fii idiot sa le consideri piste si sa injuri soferii care te inghesuie cand ei la randul lor se inghesuie intre ei din cauza metrului lipsa. Mergeti la Amsterdam si scrieti bloguri, inutililor! Ati iesit si voi cu nereusita sotie la Paralia si ati vazut toata lumea...
Raspunde

...

Acum 2 ani

Desi injuriile sunt complet gratuite si directia lor mi se pare complet gresita (nu din cauza biciclistilor sunt drumurile/trotuarele/pistele inguste si prost facute) rezonez cu restul comentariului. Da Sibiul are ffff putina pista autentica, restul e o mare spoiala la propriu si la figurat.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus