Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Ciprian Faraon, exclus din PNL Sibiu

Ciprian Faraon, exclus din PNL Sibiu

Fost vicepreședinte al organizației județene și conducător al alegerilor locale și parlamentare din 2016, Ciprian Faraon a fost exclus astăzi din organizație. Au fost pentru excludere 12 voturi, opt voturi au fost împotrivă și două abțineri. Excluderea s-a făcut la solicitarea Danielei Câmpean, susține fostul liberal.  ”Regret decizia biroului politic, însă așa cum am menționat în ședință, consider că direcția este greșita, anumiți lideri ai organizației județene a PNL greșesc fundamental față de comunitatea noastră locală, printr-o reprezentare greșită, prin lipsa de proiecte, prin lipsa de viziune. Nu vreau să fac parte dintr-un proiect care cel mai probabil va eșua, regret însă despărțirea de cea mai mare parte a echipei PNL Sibiu, fiind o echipă pe care o apreciez și respect”, a concluzionat Ciprian Faraon.

Faraon și-a dat demisia din toate funcțiile pe care le deținea la începutul anului, după ce planul său de a face o reorganizare a celor 32 de organizații locale fără primari PNL a fost respins de către colegii săi. A rămas de atunci simplu membru de partid, însă acum a fost exclus din organizație. ”Aceleași persoane care m-au și au dezamăgit politic, ulterior și profesional, au reușit să blocheze această inițiativă, anulând proiectul început la începutul anului”, susține Faraon.

Prima funcție pe care Ciprian Faraon a avut-o în politica locală a fost de președinte al Organizației Oamenilor de Afaceri a PNL Sibiu. ”Imediat după momentul unificării celor două partide PDL și PNL, în noul PNL, având calitatea de vicepreședinte, am pus bazele Consiliului Județean de Coordonare al Comisiilor de Specialitate, 18 la număr, fiind numit Președinte al acestui Consiliu prin decizie de BPJ. Am inițiat un regulament intern de organizare și funcționare al comisiilor, suspus validării BPJ-ului, pentru a-l legitimă”, spune Faraon. În 2016 a fost desemnat de către BPJ al PNL Sibiu șef de campanie atât pentru alegerile locale, cât și cele parlamentare. ”Rezultatul a fost unul foarte bun, reușind să câștigăm la alegerile locale 32 de UAT-uri din 64 și să dăm un Președinte de CJ, în condițiile în care județul a fost mai tot timpul condus de PSD. În ceea ce privește alegerile parlamentare am reușit performanța să obținem cel mai bun procent obținut de vreo filială PNL în țara și o campanie fără cusur”, se mândrește fostul liberal.

În 2017, deși a fost coordonatorul alegerilor județene interne, de la organizațiile locale până la organizația județeană, a pierdut singura funcție pentru care a candidat. ”Am candidat pentru funcția de prim-vicepreședinte, refuzând orice altă poziție, însă în urmă unor repoziționări (corect ar fi să le numesc trădări din partea unor persoane azi în funcții publice, persoane pe care le-am susținut vehement și a căror campanii le-am condus) am pierdut la aproximativ douăzeci de voturi, delegația fiind formată din peste 400 de membri”, a mai spus Faraon.

Fostul liberal spune că vrea să revină în viața publică cu o construcție civică locală, județeană, care să stabilească un echilibru între instituțiile statului, liderii locali și comunitatea sibiană, o mai bună responsabilizare a celor votați să ne reprezinte, să ne conducă, o mai bună reprezentate a mediului de afaceri în relația cu instituțiile locale.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Viorel

Acum 5 ani

Si in consiliul de administratie de la Aeroport cine te-o pus?
Raspunde

Profesionist

Acum 5 ani

Un bun profesionist care nu avea ce sa caute langa cei mai multi din PNL (care sunt cam nulitati, inafara de vb in presa nu prea au facut mare lucru si nici nu vor face). Degeaba vrei, daca nu poti :))
Raspunde

agnes

Acum 5 ani

Capu sus - vino la FORUM !
Raspunde

cotidianul

Acum 5 ani

zau? lasa fumigena. ca se vede cargoul prin fumul mirositor oricum
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus