Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Învățământ dual pentru viitor: “Școala Marquardt” are un atelier de 180.000 Euro

Învățământ dual pentru viitor: “Școala Marquardt” are un atelier de 180.000 Euro

Compania Marquardt a achiziționat noi echipamente continuând echiparea atelierului modern de practică pentru elevii de la școala duală, care și-a deschis porțile pentru cea de-a cincea generație de elevi veniți să învețe meseriile viitorului.

Marquardt Sibiu a investit până în prezent 150.000 euro în construirea și dotarea atelierului cu aparatură și echipamente moderne special dedicate pregătirii elevilor în meseriile viitorului. Investiția a fost completată acum cu standuri pneumatice, electro-pneumatice și senzoristice în valoare 22.000 euro, cărora li se va mai adăuga în februarie 2019 standuri de electronică de 10.000 euro.

După etapa de înscrieri, învățământul dual organizat în colaborare cu Colegiul Tehnic Independența a pornit cu dreptul în acest an școlar. Această formă de învățământ inspirată din școala germană prinde tot mai mult la Sibiu, ca și în celelalte centre din țară unde companiile colaborează cu școlile pentru a instrui profesioniștii de mâine (Brașov, Alba Iulia, Timișoara și Iași).

Nu mai puțin de 59 de elevi au început anul școlar care deschide ciclul de învățământ de trei ani, derulat de Colegiul Independența în colaborare cu companii de top din Sibiu. Elevii se vor pregăti pentru meseriile de electro-mecanici, sculeri-matrițeri și operatori pe mașini cu comandă numerică. Numărul înscrierilor a depășit numărul de locuri solicitate de companiile partenere, respectiv de 49 locuri.

Compania Marquardt este una din cele 8 firme sibiene, grupate într-o asociație, care au apelat la sistemul școlarizării duale deoarece acesta permite colaborarea între mediul economic și școală (Colegiul Tehnic Independența), cu rezultate bune în adaptarea programei de studii și realizarea practicii în întreprinderi. În acest mod, compania se asigură că elevii sunt pregătiți pentru nevoile ei specifice și, simultan, sprijină material elevii și școala pentru a derula un proces de învățământ modern și eficient, adaptat cerințelor pieței muncii.

Școala Marquardt” – eficiență de 100%

Dintre cei 59 de elevi înscriși, firma Marquardt va selecta 10 pentru a-i include în procesul de pregătire profesională în cele două fabrici pe care le deține în Sibiu. Compania a făcut cu elevii o adevărată “Școală Marquardt”, în care totul a fost 100% dedicat elevilor: de la instructorii special angajați, care se ocupă doar de pregătirea practică a tinerilor, până la activitățile organizate în atelierul cu dotări ultramoderne, în care doar elevii lucrează și se instruiesc.

Școala Marquardt a avut o eficiență foarte bună, reflectată în faptul că toți absolvenții din generațiile 2017 și 2018 au fost angajați în companie imediat după terminarea studiilor.

Cei 10 elevi selectați anul acesta vor urma același traseu. Compania va pregăti 6 dintre ei pentru profilul electro-mecanic, 2 pentru posturi de sculeri-matrițeri și 2 pentru meseria de operator mașini cu comandă numerică.

Marquardt este la a cincea generație de elevi pe care îi pregătește în sistemul învățământului profesional dual. În afară de elevii primelor două generații, care au absolvit și care au fost deja angajați, Marquardt pregătește în prezent 10 elevi în clasa a IX-a, 6 elevi în clasa a X-a și 5 elevi în clasa a XI-a.

DSC_0002

Școala duală se desfășoară pe baza unui contract reînnoit anual între firme, școală, părinte și elev. Sistemul este încă în faza de pilot. La sfârșitul celor 3 ani de studiu, elevii au posibilitatea să opteze pentru a se angaja la compania în care au făcut practica.

„Compania Marquardt, în parteneriat cu școala, pregătește cu succes tinerii pentru meserii căutate pe piata muncii și a angajat deja absolvenții primelor două generații. Avem o cerere strategică până în anul 2020 de 7-10 elevi anual, pe care îi pregătim pentru specializările de electromecanic, operator CNC și sculer-matrițer”, a precizat Bianca Buta, HR Manager la Marquardt Sibiu și membru în Consiliul Național de Coordonare al Proiectului Școala Profesională în Sistem Dual.”

Mai multe detalii despre școala duală: http://www.scoaladuala.ro/noutati.

DSC_0025

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Sofer pe Salvare

Acum 5 ani

Vedeti sa nu va gazeze si pe voi ca in februarie 2016... Mama, ce jale a fost atunci. Apropos, s-a mai intamplat ceva? Au raspuns vinovatii? S-au dat amenzi, sanctiuni etc..???
Raspunde

:)

Acum 5 ani

Ce s-a intamplat in februarie 2016? :))) Eu eram la munca, nu s-a intamplat nimic
Raspunde

Sofer pe Salvare

Acum 5 ani

Inseamna ca atunci inca erai la capsuni, in Spania... http://www.turnulsfatului.ro/2016/02/11/intoxicatie-la-fabrica-marquardt-noua-angajati-au-ajuns-la-spital/
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus