Duminică,
27.11.2022
Partial Noros
Acum
6°C

De ce nu s-a lucrat fizic nimic la autostrada Sibiu-Pitești în 2018?

De ce nu s-a lucrat fizic nimic la autostrada Sibiu-Pitești în 2018?

Autostrada Sibiu-Piteşti aşteaptă acordul de mediu, iar din perspectiva Ministerului Transporturilor au fost îndeplinite toate formalităţile corespunzătoare în vederea obţinerii acestui acord, a declarat, marţi, ministrul Transporturilor, Lucian Şova, la audierile din comisia de specialitate a Camerei Deputaţilor.

"Autostrada Sibiu-Piteşti aşteaptă acordul de mediu, din perspectiva Ministerului Transporturilor fiind îndeplinite toate formalităţile corespunzătoare în vederea obţinerii acestui acord. Astăzi, Ministerul Mediului, prin autorităţile sale, îndeplineşte procedurile corespunzătoare pentru eliberarea acestui acord", a spus Şova.

Întrebat după audieri cum se explică faptul că Autostrada Sibiu-Piteşti nu are acord de mediu după ce, la începutul lunii septembrie, vicepremierul şi ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a dat asigurări că au fost deblocate toate proiectele care aveau nevoie de acorduri de mediu, şeful de la Transporturi a răspuns:

"Eu vă asigur că nu am minţit când am spus că astăzi la Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu există acordul de mediu pentru A1 Autostrada Sibiu-Piteşti".
Şi directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, prezent la audierile din Comisia pentru transporturi din Camera Deputaţilor a afirmat că "pe Sibiu-Piteşti până nu avem acordul de mediu nu lansăm licitaţiile".
"După obţinerea acordului de mediu, care sperăm că va fi în acest an, cât mai repede, suntem pregătiţi să lansăm lotul 4. Loturile 2 şi 3 anul viitor, în 2019. Cu privire la loturile 2 şi 3, lucrăm, punem în ordine toate documentele pe care le-am primit de la proiectant, pentru că este un volum foarte mare de informaţie, ţinem legătura cu Jaspers, iar legătura este un pic debalansată de data aceasta în favoarea noastră. Nu mai acceptăm chiar orice. Acum se discută punctual, pe soluţii. Din cauza asta s-a întârziat un pic la loturile 2 şi 3. Au fost nişte întârzieri acolo şi din cauza calităţii studiilor geo care au fost puse la dispoziţie de către proiectant şi încercăm acum o variantă în care să minimizăm riscul la care este supusă autoritatea publică. Deci, 2 şi 3 în 2019. Pregătim licitaţia pentru studii geo special pentru loturile 2 şi 3. În această iarnă sperăm să fie pe SEAP", le-a spus Neaga deputaţilor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

zzz

Acum 4 ani

cum de ce? pentru ca statul paralel, protocoale, dinastea. pentru ca ... partidul e in toate! _ _ _ _PSD!
Raspunde

Liviug

Acum 4 ani

Niste corupti ne explica de ce nu avem acord de mediu. Suntem o tara de prosti.
Raspunde

Hell-Town

Acum 4 ani

Nu se "lucreaza fizic" pentru ca fizica exista doar in teorie. Avem un presedinte prof de fizica - va poate explica! :-)))
Raspunde

Luca

Acum 4 ani

Daca au facut si restul de 1000 de foraje , din cele 1200 care trebuiau facute , atunci primesc acordul de mediu . Daca nu , nu !
Raspunde

Romanca Leustean

Acum 4 ani

au inceput de mult cu viteza maxima, dar oboseala romaneasca http://img4web.com/i/4OPN1.jpg
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus