Vineri,
27.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-0°C

FOTO În ce condiții sunt așteptați studenții în căminele ULBS

FOTO În ce condiții sunt așteptați studenții în căminele ULBS

Aproximativ 2.000 de studenți vor lua cu asalt vineri căminele studențești ale Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. În total, opt cămine ale ULBS sunt pregătite să-i găzduiască pe aceștia, două dintre care au acoperișuri noi.

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu are opt cămine pentru studenți și toate sunt pregătite pentru cazare, ne-a spus Teodor Boantă, purtătorul de cuvânt al ULBS.

Astăzi, acestea sunt încă pustii, administratorii făcând ultimele pregătiri. Iar vineri, căminele studențești vor prinde viață. Potrivit ULBS, aproximativ 2.000 de studenți vor fi  cazați în cămine.

Căminul nr. 1 Căminul nr. 1

Reparații de 1,5 milioane lei

În această vară s-au executat lucrări de reparații, igienizare și curățenie în toate căminele, însă lucrări de anvergură s-au realizat în trei dintre ele. Spre exemplu, în Căminul 1 s-a schimbat integral acoperișul și s-au înlocuit toate geamurile din tâmplărie termopan. În Căminul 2 s-a schimbat parțial acoperișul și s-au înlocuit toate geamurile din tâmplărie termopan, iar în Căminul 4 – s-a completat cu mobilier nou.

Hol, Căminul nr. 1 Hol, Căminul nr. 1

„Pentru ca studenții ULBS să aibă parte de cele mai bune condiții de cazare și în anul universitar 2018/2019, în total s-au investit în lucrări de reparații, modernizare și igienizare aproximativ 1,5 milioane lei”, a precizat Boantă pentru Turnul Sfatului.
Prețurile la cazare au rămas neschimbate, spre deosebire de tarifele pentru studii

Adminsitrația ULBS apreciază ca fiind „foarte bune” condițiile de trai pe care le oferă tinerilor. Chiar și așa, tarifele de cazare în căminele studențești au rămas la nivelul anului trecut. Spre comparație, taxele de studii din acest an s-au scumpit aproape la toate programele de studii, cu excepția celor de la Inginerie.

Camera de lectură/odihnă, Căminul nr. 1 Camera de lectură/odihnă, Căminul nr. 1

Astfel, cel mai puțin vor pălti pentru un an de cazare copiii cadrelor didactice care învață la buget, studenții străini bursieri ai statului român și orfanii care vor locui în căminul nr. 5 Energetic și în Căminul Facultății de Teologie - 70 de lei. Cu 10 lei mai mult costă un an de cazare în Căminul nr. 7 Carol, tariful fiind stabilit pentru aceleași categorii de persoane.

Cel mai scump un an de cazare costă în Căminul Academica - tariful de 830 de lei a fost stabilit pentru studenții străini noncomunitari. Tot în acest cămin doctoranzii, rezidenții, dar și studenții la taxă vor achita 705 lei pe an, iar studenții la buget - 645 lei.

Căminul nr. 3 Căminul nr. 2

Cameră în Căminul nr. 2 Cameră în Căminul nr. 2

Tarifele la Căminul nr. 3, una dintre cele mai noi clădiri din complexul studențesc, un an de cazare costă 705 lei (pentru studenții străini noncomunitari), 615 lei (pentru studenți români și din UE admiși la studii cu taxă), 555 lei (pentru studenții de la buget) etc. În Căminul nr. 1 - care din acest an este cu acoperișul nou - studenții la buget achită 200 de lei, cei care învață cu taxă - 260 de lei, iar aceleași categorii de tineri, dacr care vor locui la mansardă - vor plăti 300, respectiv 335 lei. Întreaga listă de prețuri paote fi găsită aici.

Căminul nr. 3 Căminul nr. 3

camin studentesc studenti (14)

Bucătărie, Căminul nr. 2 Bucătărie, Căminul nr. 2

Bucătărie, Căminul nr. 1 Bucătărie, Căminul nr. 1

Living Living

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Stefania Sorana

Acum 4 ani

Sibiul este cu mult peste Cluj, Timisoara si Bucuresti din punct de vedere al calitatii universitatii si studentilor care vin aici! Daca la Cluj, majoritatea absolventilor lucreaza in marile fabrici la banda, la Sibiu se produc antreprenori, IT-isti, pionieri ai neurochirurgiei si aviatiei! Felicitari, ULBS! Se vede ca universitatea cu cadre de familie aduce cele mai bune performante calitative!
Raspunde

C

Acum 4 ani

Hooo tu , doamna Sorana, ca bati campii. Cum **** sa insinuezi ca Sibiul este cu mult peste Cluj Timisoara sau chiar Bucuresti. *****
Raspunde

student

Acum 4 ani

si locurile cum se dau?!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus