Sibiul a devenit mai bogat cu o destinație ce îmbină reușit mâncarea bună și relaxarea. Gurmanzii au de ales dintr-un meniu variat, cu peste 40 de tipuri de bucate, concepute pentru toate gusturile, dar și stilurile de viață, astfel că și vegetarienii își pot pune cu încredere la încercare papilele gustative. Produse de brutărie și patiserie gătite „in house”, combinații inteligente și atmosferă de vacanță, acestea sunt atuurile pe care își construiesc ideea de business doi antreprenori sibieni care au deschis PIANO - Cocktail Gastro Pub.
Noul local se află pe strada Zaharia Boiu, nr. 3 din Sibiu, un loc central, comod de „testat”. Piano pune la dispoziție o terasă spațioasă, ce captează atenția datorită dimensiunilor în primul rând. Iluminatul în stil scandinav și elementele retro ce completează decorul creează premisa potrivită pentru o experiență relaxantă. Pentru serile reci, puteți opta pentru două săli de interior, care respectă același stil.
De ce PIANO
Totul a plecat de la un pian – spune managerul localului, Virgil „Gilu” Barb. Adică primul lucru care a fost cumpărat de proprietari a fost un pian vechi, gândit să devină elementul care să dea identitate noii locații. Ideea s-a dezvoltat mai mult, astfel că și barul imens a luat forma instrumentului preferat de Chopin. Sibienii care vor deveni prietenii fideli ai localului vor putea în curând să vadă ei înșiși cum a decurs perioada de amenajare, căci proprietarii s-au gândit la un „making off” cu cele mai faine poze din perioada de până la lansarea oficială care vor anima încăperea.
Ce face diferența la PIANO
Probabil că mulți s-ar întreba de ce i-ar mai trebui Sibiului încă un local de vreme ce strada pietonală Nicolae Bălcescu e plină de restaurante, la fel cum sunt cele trei piețe din centrul orașului sau străzile din jurul centrului istoric. Ar părea că sibienii au de unde alege atunci când vor să ia cina sau prânzul, însă oricât de surprinzător ar suna, dar se pare că în Sibiu încă se pune prea puțin accent pe calitatea deservirii și a bucatelor. Poate acest lucru explică și succesul PIANO. Proprietarii s-au gândit la toate detaliile – aranjament, lumini, culori, dar și oamenii care sunt la locul potrivit, începând cu poziția de hostess.
Noutățile din bucătărie
Calitatea produselor, modul de pregătire a acestora, dar și actualizarea meniului vor fi elementele principale cu care proprietarii speră să mențină interesul sibienilor pentru PIANO. „Burgerul e făcut în casă, patiseria și panificația sunt făcute aici. Suntem printre puținii care au burger vegetarian sau lasagna vegetariană”, spune Virgil Barb, managerul localului.
Lasagna vegetariană
Cheesyboy Burger
Carrot cake cu nucă caramelizată
Spanish Churros cu sos de ciocolată și caramel
Și dacă e pub, atunci e bere: „Avem șapte drafturi și alte peste zece tipuri de bere la sticlă”. Însă nu doar bere: „Avem un pachet foarte mare de spirtoase, peste 60 de vinuri, combinații fresh de smoothie-uri și... urmează să creăm o serie de signature cocktails pe care nu le are nimeni. Kid, care e un barman cunoscut în Sibiu, chiar are mână liberă”.
Noutățile de la bar
Marius este sibian cu o experiență la bar de aproape 18 ani. În Sibiu este cunoscut după numele „Kid”, însă nu este deloc un copil în meseria sa. După Școala de barman din Londra și 4 ani de muncă în Emiratele Arabe Unite a reveni în România, unde își pune mintea și experiența la încercare. Pentru a vă convinge, Kid ne-a dezvăluit și câteva rețete de cocktailuri care vor apărea în curând în meniul de la PIANO:
Piano Passion – o combinație de rom, fructul pasiunii, honey water, suc de grapefruit și ardei iute; Ramon Eggnog Fizz – o combinație de liquor de prepeliță, lapte, lime soda și caviar de lime cu vanilie; Jalisco to Transilvania – o combinație de tequila infuzată cu hrean, suc de roșii, spumă de țelină.
PIANO își mai propune să devină locul care să ofere sibienilor, în primul rând, tot ceea ce le lipsește în altă parte. Aici vor putea fi organizate petreceri diferite la cele două nivele ale pub-ului, deoarece sistemul audio instalat permite ca muzica de la parter să fie diferită de cea de la etaj. Vor fi organizate seri tematice, seri gastronomice, stand-up-uri sau concerte acustice, degustări de vinuri, traininguri interactive de bar tender „și ce idei ne-or mai veni atât nouă, cât și oaspeților care ne calcă pragul”, promit fondatorii.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Zaharia Boiu , Emiratele Arabe Unite , În Sibiu , Virgil Barb , Piano Passion , Ramon Eggnog Fizz , Cheesyboy Burger , Bulevardul Nicolae Bălcescu , Spanish Churros , Cocktail Gastro Pub , Scoala dupa scoala
Vizualizari: 15761
Ultimele comentarii
Acum 4 ore
Prof. de Geografie
Acum 4 ore
@Hermannstadt
Acum 4 ore
Pastor Marginas
Acum 5 ore
Pastor Marginas
Acum 6 ore
X