Duminică,
17.08.2025
Fulgere Cu Ploi Usoare
Acum
22°C

Inovația și gustul îți dau întâlnire la PIANO - noul pub de testat în inima Sibiului

Inovația și gustul îți dau întâlnire la PIANO - noul pub de testat în inima Sibiului

Sibiul a devenit mai bogat cu o destinație ce îmbină reușit mâncarea bună și relaxarea. Gurmanzii au de ales dintr-un meniu variat, cu peste 40 de tipuri de bucate, concepute pentru toate gusturile, dar și stilurile de viață, astfel că și vegetarienii își pot pune cu încredere la încercare papilele gustative. Produse de brutărie și patiserie gătite „in house”, combinații inteligente și atmosferă de vacanță, acestea sunt atuurile pe care își construiesc ideea de business doi antreprenori sibieni care au deschis PIANO - Cocktail Gastro Pub.

Noul local se află pe strada Zaharia Boiu, nr. 3 din Sibiu, un loc central, comod de „testat”. Piano pune la dispoziție o terasă spațioasă, ce captează atenția datorită dimensiunilor în primul rând. Iluminatul în stil scandinav și elementele retro ce completează decorul creează premisa potrivită pentru o experiență relaxantă. Pentru serile reci, puteți opta pentru două săli de interior, care respectă același stil.

DSC_5402-Pano

DSC_5096-Pano

DSC_5343

De ce PIANO

Totul a plecat de la un pian – spune managerul localului, Virgil „Gilu” Barb. Adică primul lucru care a fost cumpărat de proprietari a fost un pian vechi, gândit să devină elementul care să dea identitate noii locații. Ideea s-a dezvoltat mai mult, astfel că și barul imens a luat forma instrumentului preferat de Chopin. Sibienii care vor deveni prietenii fideli ai localului vor putea în curând să vadă ei înșiși cum a decurs perioada de amenajare, căci proprietarii s-au gândit la un „making off” cu cele mai faine poze din perioada de până la lansarea oficială care vor anima încăperea.

DSC_5346

Ce face diferența la PIANO

Probabil că mulți s-ar întreba de ce i-ar mai trebui Sibiului încă un local de vreme ce strada pietonală Nicolae Bălcescu e plină de restaurante, la fel cum sunt cele trei piețe din centrul orașului sau străzile din jurul centrului istoric. Ar părea că sibienii au de unde alege atunci când vor să ia cina sau prânzul, însă oricât de surprinzător ar suna, dar se pare că în Sibiu încă se pune prea puțin accent pe calitatea deservirii și a bucatelor. Poate acest lucru explică și succesul PIANO. Proprietarii s-au gândit la toate detaliile – aranjament, lumini, culori, dar și oamenii care sunt la locul potrivit, începând cu poziția de hostess.

DSC_5123

Noutățile din bucătărie

Calitatea produselor, modul de pregătire a acestora, dar și actualizarea meniului vor fi elementele principale cu care proprietarii speră să mențină interesul sibienilor pentru PIANO. „Burgerul e făcut în casă, patiseria și panificația sunt făcute aici. Suntem printre puținii care au burger vegetarian sau lasagna vegetariană”, spune Virgil Barb, managerul localului.

Lasagna vegetariană Lasagna vegetariană

Cheesyboy Burger Cheesyboy Burger

Carrot cake cu nucă caramelizată Carrot cake cu nucă caramelizată

Spanish Churros cu sos de ciocolată și caramel Spanish Churros cu sos de ciocolată și caramel

DSC_5379

Și dacă e pub, atunci e bere: „Avem șapte drafturi și alte peste zece tipuri de bere la sticlă”. Însă nu doar bere: „Avem un pachet foarte mare de spirtoase, peste 60 de vinuri, combinații fresh de smoothie-uri și... urmează să creăm o serie de signature cocktails pe care nu le are nimeni. Kid, care e un barman cunoscut în Sibiu, chiar are mână liberă”.

DSC_5132

DSC_5239

Noutățile de la bar

Marius este sibian cu o experiență la bar de aproape 18 ani. În Sibiu este cunoscut după numele „Kid”, însă nu este deloc un copil în meseria sa. După Școala de barman din Londra și 4 ani de muncă în Emiratele Arabe Unite a reveni în România, unde își pune mintea și experiența la încercare. Pentru a vă convinge, Kid ne-a dezvăluit și câteva rețete de cocktailuri care vor apărea în curând în meniul de la PIANO:

DSC_5368

Piano Passion – o combinație de rom, fructul pasiunii, honey water, suc de grapefruit și ardei iute; Ramon Eggnog Fizz – o combinație de liquor de prepeliță, lapte, lime soda și caviar de lime cu vanilie; Jalisco to Transilvania – o combinație de tequila infuzată cu hrean, suc de roșii, spumă de țelină.

DSC_5137-Pano DSC_5140 DSC_5142 DSC_5247

PIANO își mai propune să devină locul care să ofere sibienilor, în primul rând, tot ceea ce le lipsește în altă parte. Aici vor putea fi organizate petreceri diferite la cele două nivele ale pub-ului, deoarece sistemul audio instalat permite ca muzica de la parter să fie diferită de cea de la etaj. Vor fi organizate seri tematice, seri gastronomice, stand-up-uri sau concerte acustice, degustări de vinuri, traininguri interactive de bar tender „și ce idei ne-or mai veni atât nouă, cât și oaspeților care ne calcă pragul”, promit fondatorii.

DSC_5062 DSC_5074 DSC_5079 DSC_5113 DSC_5115 DSC_5144 DSC_5332 DSC_5354 DSC_5396 DSC_5399 DSC_5402

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

15 comentarii

POPA MIHAI

Acum 6 ani

Ce "frumos" zice patronatul de crasmele din centru. Oare uita de crasma sa din Pta Mare? Sau poate si acolo se aplica exact ce se declara.
Raspunde

fecioara

Acum 6 ani

Curand maestri de la Turnul sfatului,va vor calca pragul pt a va acorda stele Michelin.Succes.
Raspunde

pofticiosul

Acum 6 ani

Care mancare buna in Sibiu? Doar mancare proasta si scumpa!
Raspunde

alex

Acum 6 ani

Te inseli pe alocuri,in Sibiu sunt locuri unde poti manca bine si la preturi acceptabile,si aici nu ma refer la Kontiki si Gigi de la targ!
Raspunde

Geo Graful

Acum 6 ani

M-ați dat gata cu romgleza. Chiar nu vi se pare ridicol ?
Raspunde

vasile

Acum 6 ani

Ideea e ca asta e reclama pe fata !!!! Nu mai e la rubrica - Restaurant- Nu mai e reclama ascunsa :-) .
Raspunde

Ion Ionescu ot Ionești

Acum 6 ani

Vasile, stai jos, nota 4. Rubrica se numește Advertorial
Raspunde

gicu

Acum 6 ani

fost acolo, mancat, baut, foarte multumit. ceva ce nu gasesti in sibiu!
Raspunde

Ada

Acum 6 ani

De cand este permisa vanzarea bauturilor alcoolice langa o scoala? Cine a autorizat deschiderea acestui local gard in gard cu Scoala 5??
Raspunde

jonyjon

Acum 6 ani

Vezi ca si Hermannia e gard in gard cu liceul Lazar. Ai uitat sa comentezi si acolo? Eu zic sa te documentezi: "In incinta unitatilor de invatamint de toate gradele, a caminelor si locurile de cazare pentru elevi si studenti, in curtile acestor imobile, precum si pe trotuarele sau pe aleile de acces in aceste unitati, se interzice comercializarea ori expunerea spre vinzare a bauturilor alcoolice, a tipariturilor si inregistrarilor audio si video cu continut obscen. In spatiile prevazute la alin. 1 - cu exceptia celor afectate invatamintului superior - se interzice, de asemenea, si comercializarea ori expunerea spre vinzare a tigarilor si a celorlalte produse din tutun. " Nu vinde nimeni alcool pe trotuarul de acces.
Raspunde

Fritza primaritza

Acum 6 ani

Jony ai omis sa pui paragraful cu distanta , dar ce sa facem , mai uităm și noi ;) , primăria Sibiu pt uni ( mereu aceași ) muma pt alții ciuma . Oricum afacerea va merge bine , viitorii clienți ai Kid-ului sunt aproape ( prieteni știu de ce ) . :)
Raspunde

jonyjon

Acum 6 ani

Pai pune tu paragraful ala, sa-l vada toata lumea.
Raspunde

Nico

Acum 6 ani

Bravo Gilu, de-abia astept sa ajung la Sibiu sa merg sa vad cu ochii mei minunea. Din poze imi place ce vad, iar burger-ul ala vegetarian imi face cu ochiul... Referitor la articol, sunt sibianca de vreo 35+ plecata de 3 ani din oraselul cochet si am o nelamurire, care-i a treia piata din centru, ce-am pierdut in astia 3 ani???
Raspunde

Ion Ionescu ot Ionești

Acum 6 ani

Să recităm în cor: Piața Mare Piața Mică Piața Huet...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus