Miercuri,
05.10.2022
Cer Senin
Acum
13°C

Lidl pregătește deschiderea unui nou magazin la Sibiu

Lidl pregătește deschiderea unui nou magazin la Sibiu

Compania germană Lidl a demarat procedurile pentru deschiderea la Sibiu a unui nou magazin, al patrulea după cele trei existente deja.

Noul Lidl urmează a fi amplasat pe spațiul fostului centru comercial XXL din Șelimbăr, vizavi de Sibiu Shopping City. Anunțul cu privire la noua unitate a fost făcut încă de anul trecut, însă primii pași concreți în acest sens au fost făcuți în această vară, când la sediul primăriei Șelimbăr a fost organizată o consultare publică în vederea obținerii PUZ-ului ”Construire imobil spațiu expozițional și de vânzare, comerț, servicii, depozitare”, demarat de SC Lidl România SCS.

WhatsApp Image 2018-09-26 at 18.28.11 (1)

Pe parcursul consultării, conform raportului înaintat Consiliului Local Șelimbăr, s-au prezentat doi cetățeni care au avut două solicitări cu privire la viitorul centru comercial. Prima se referă la construirea de jur împrejur a unui gard înalt, care să izoleze fonic locatarii din zonă de activitatea comercială, iar cea de-a solicitare a vizat modul în care se va face primirea mărfii și ridicarea gunoiului, tot în vederea limitării disconfortului vecinilor.

lidl selimbar

Noul PUZ, care va sta la baza viitorului spațiu comercial, urmează a fi suspus dezbaterii și avizării Consiliului Local Șelimbăr. Dacă totul decurge conform planului, Lidl ar putea inaugura noul magazin în 2019.

Reamintim că Lidl a cumpărat anul trecut, de la concurentul său direct Penny Market, două magazine XXL Mega Discount amplasate în Sibiu şi Galaţi. Tranzacţia a fost evaluată la aproximativ opt mil. euro, Lidl preluând nu doar magazinele, ci şi terenurile pe care acestea sunt construite.

Untitled

„Lidl este o companie care a avut un ritm accelerat de creștere. Am intrat pe piața locală prin preluarea rețelei de magazine Plus, iar în cei cinci ani de activitate în România ne-am extins organic, prin deschiderea de noi magazine. Pentru a fi cât mai aproape de clienții noștri, anul acesta avem în plan deschiderea a cel puțin 10 noi unități.

Suntem mereu atenți la posibilitățile de expansiune pe care le oferă piața și suntem deschiși la toate oportunitățile de dezvoltare. Pentru fiecare nou magazin Lidl, luăm în calcul o serie de factori precum dimensiunea terenului și amprenta ecologică a construcției – o condiție foarte importantă, în contextul în care demersurile noastre se îndreaptă către sustenabilitate în toate domeniile în care activăm.
Totodată, magazinele Lidl respectă un anumit format care ne permite să punem la dispoziția clienților noștri același sortiment de produse în toate unitățile noastre sau să păstrăm același amplasament al rafturilor. Din păcate, în acest moment nu putem oferi mai multe informații referitoare la solicitarea dumneavoastră”, declarau reprezentanții Lidl la momentul respectiv.

Primăria Șelimbăr a eliberat încă de anul trecut o autorizație de demolare a clădirii aflată pe terenul achiziționat de Lidl.

În paralel, Lidl mai are în plan la Sibiu amenajarea unui magazin pe spațiul fostei fabrici de bere Trei Stejari.

http://www.turnulsfatului.ro/2017/01/24/proiectul-noului-magazin-lidl-intra-dezbaterea-consiliului-local-sibiu/

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Ridichie Iglesias

Acum 4 ani

"Noul Lidl urmează a fi amplasat pe spațiul fostului centru comercial XXL din Șelimbăr, vizavi de Sibiu Shopping City. " Pina la urma e Sibiu sau Selimbar?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

un sibian

Acum 4 ani

In Sibiu mai este nevoie de minim 2-3 magazine Lidl...greu de inteles cum de "minunatii" de la Lidl nu simt si inteleg treaba asta...???!!! Ei se chinuie de 3 ani sa mai deschida unul si nu-l deschid...o fi nepricepere, ignoranta, incompetenta, rea vointa...
Raspunde

sibian

Acum 4 ani

...sa vina si Aldi,Netto sa aiba concurenta,asa o sa fie mai multe oferte promo
Raspunde

Truth hurts

Acum 4 ani

Vrem produse proaste si ieftine, dar sa fie din Germania musai!!! Plus total nesanatoase, dar suntem sibieni ce naiba?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus