Duminică,
28.11.2021
Cer Senin
Acum
13°C

Proiect de 20 de mil. de lei. Reabilitarea și dotarea ambulatoriului din Cisnădie, declarate eligibile pe fonduri europene

Proiect de 20 de mil. de lei. Reabilitarea și dotarea ambulatoriului din Cisnădie, declarate eligibile pe fonduri europene

Reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională Centru au declarat eligibil pentru finanțare din fonduri europene proiectul de reabilitare și dotare cu aparatură medicală a ambulatoriului din cadrul Spitalului orășenesc Cisnădie. Proiectul are o valoare totală de 19,7 milioane de lei, sumă la care se adaugă TVA.

Până la etapa semnării contractului de finanțare, proiectul mai are de parcurs etapa evaluării tehnice și financiare. Potrivit acestui proiect, ambulatoriul Spitalului orășenesc din Cisnădie ar urma să fie reabilitat și dotat cu o nouă aparatură pe parcursul a cel mult 24 de luni. Autoritățile locale au avut în vedere atât reabilitarea clădirii cumpărată pentru a servi ambulatoriului, cât și dotarea laboratoarelor și a ambulatoriilor de specialitate. Astfel, sunt prevăzute noi echipamente medicale pentru ambulatoriile de specialitate chirurgie generală, medicină internă, pediatrie, obstetrică-ginecologie, ORL, neurologie, cardiologe, oftalmologie și psihiatrie. Totodată, fondurile europene nerambursabile solicitate de administrația din Cisnădie mai au în vedere dotarea laboratorului de analize medicale, precum și a celui de radiologie și imagistică medicală.

Proiectul care ar urma implementat din fonduri europene la Cisnădie va fi urmat și de alte investiții realizate din fonduri proprii sau atrase, spun reprezentanții Primăriei Cisnădie. “Ce poate fi mai important pentru cetățenii din orașul Cisnădie decât să avem un sistem public de sănătate cât mai eficient și cu dotările necesare? De aceste facilități se vor bucura inclusiv cetățeni ai municipiului Sibiu. Oricum, proiectele Primăriei Cisnădie pentru investițiile în infrastructura medicală sunt mai numeroase. Avem în vedere ca, după reabilitarea și modernizarea ambulatoriului, să amenajăm pe platoul din apropiere inclusiv un heliport. Iar planuri mai sunt“, spune Gheorghe Huja, primarul orașului Cisnădie.

Spitalul din Cisnădie a fost închis în 2011, în urma unei decizii luată la nivel central. În urma presiunilor autorităților locale, în septembrie 2012 spitalul a fost redeschis, având o structură organizatorică în care erau prevăzute 72 de paturi şi cabinete de ambulatoriu de specialitate cu spitalizare de zi.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus